reklam

Haberler
Eylül 2003

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı çocuklarla buluşuyor

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı bir düşünü daha gerçekleştiriyor ve 3-4-5 Ekim 2003 tarihlerinde, Maslak Parkorman'da düzenleyeceği "minifest" ile geleceğin kültür ve sanat dostlarıyla buluşmaya hazırlanıyor.

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından BP Türkiye, Duru ve Turkcell sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan minifest üç gün boyunca toplumun küçük bireylerine çeşitli sanat dallarıyla zenginleştirilmiş hareketli, renkli bir ortam sunacak.

minifest'in basın sponsorluğunu Milliyet Gazetesi ve MİÇO dergisi, televizyon sponsorluğunu ise Kanal D üstleniyor.

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın küçükleri eğlendirerek eğitmek amacıyla, gerçekleştireceği bu ilk çocuk şenliği 3-4-5 Ekim tarihlerinde 11.00 ile 18.00 saatleri arasında yapılacak.

minifest boyunca Parkorman'ın değişik alanlarına yayılmış olan keyifli Atölye Çalışmaları günün her saatinde küçük sanatçı/izleyici adaylarını bekleyecek. Genelde 7-12 yaş grubuna yönelik olan bu atölyelerde plastik sanatlardan dansa, tiyatrodan illüzyona, müzikten sirk numaralarına kadar pek çok etkinlik yer alacak. Her gün farklı bir atölye çalışmasına katılabilecek olan minifest konukları, bu şekilde ünlü sanatçılarımızla tanışma fırsatına da sahip olacaklar. Çocuklar dilediklerinde Okuma Köşesi'nde öykü yazarlarıyla buluşacak, dilerlerse doğada uzun bir keşfe çıkacak; bilimsel deneylere yönelebilecek ya da camı şekillendirebilecekler.

Yurtdışından da ünlü bir sirk okulu, Circus Joopie de minifest'in programında yer alacak. Hollanda'dan gelen Circus Jopie/ Jopie Sirk Okulu yetişkin ve küçük eğitimcileriyle katılımcılara - heyecanlı sirk gösterileri gerçekleştirebilmeleri için - değişik çalışmalar yaptıracak.

minifest'te böylesine zengin bir çeşitlilik içeren atölye çalışmalarından çıkan çocukları başka sürpriz gösteriler de bekliyor: Kocaman rengarenk kuşlar, küçük arabalar, Çocuk Kulübü'nün bahçesini süsleyen oyuncaklar, jonglörler, minik kukla gösterileri, trafik oyunları ve daha neler, neler…

minifest kapsamında ayrıca Parkorman'in anfi-tiyatrosu Kirpi Dome ile Açık Sahne'de; Ayla Algan'dan Nil Karaibrahimgil'e Mehmet Ali Alabora'dan Semaver Kumpanya'ya, Ahırkapı Küçük Roman Orkestrası'ndan Borusan Korosu'na, Şehir Tiyatrosu'na, The Better Halves Akrobatlar'ına uzanan programlı gösteriler yer alacak. Her sabah Parkorman Diyalog Salonu'nda yer alacak olan Şehsuvar Aktaş Gölge Tiyatrosu ve Cengiz Özek Karagöz Gösterisi de çocuklara zevkli dakikalar geçirtirken çevre kirliliğine değinecek…

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen minifest için İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın Milli Eğitim Bakanlığı İl Eğitim Müdürlüğü ile gerçekleştirdiği işbirliği doğrultusunda İstanbul İl Eğitim Müdürlüğü'nün saptadığı 10 pilot okuldan 50'şer öğrenci 3-4-5 Ekim tarihlerinde her gün minifest'in konuğu olacak.

minifest'in biletleri; 3-12 yaş çocuklar için 3 milyon TL, . daha üst yaş grupları için 5 milyon TL.'den satılacak; giriş 0-3 yaş çocuklar için ücretsiz olacak. Çocuklar, minifest programındaki tüm atölye çalışmaları ve gösterilere ücretsiz olarak katılabilecekler. Biletler 3-4-5 Ekim günlerinde Parkorman girişinden alınabileceği gibi; 24 Eylül Çarşamba gününden itibarende temin edilebilecek.

minifest mekanı olan Maslak Parkorman'a ulaşım için İETT Genel Müdürlüğü'nden alınan destekle 3 Ekim Cuma günü sabah saat 10.30'da başlamak üzere, 3, 4 ve 5 Ekim günleri 4. Levent Metro Durağı'ndan her yarım saatte bir Parkorman'a servis otobüsleri kalkacak. Konukların dönüşü Parkorman'dan yine 4.Levent Metro Durağı'na saat 18.30'a kadar çalışacak olan servis otobüsleri ile sağlanacak.

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından bu yıldan başlayarak her yıl daha da geliştirilerek tekrarlanması hedeflenen minifest geleceğin yaratıcı, coşkulu sanat dostlarını kucaklayacaktır.

minifest'in afiş ve logosu İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı'nın reklam ajansı Young&Rubicam/Reklamevi tarafından tasarlandı.
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz