reklam

Haberler
Ekim 2003

Ayşe Erkmen Galerist'te

İstanbul ve Berlin'de yaşayan Ayşe Erkmen'in son kişisel sergisi "Gelgit", İsveç'te Magasin 3 Stockholm Konsthall'da 30 Eylül'de açıldı.

Ayşe Erkmen tutarlı bir şekilde mekâna özel bir yaklaşımla çalışır; bu yer ister halka açık bir yer, isterse bir galeri mekanı olsun. Mekânın özüne uyarlanabilecek malzeme ve tekniklerle, o yerin bir nevi portresini yaratır.

Ayşe Erkmen'in Magasin 3 Stockholm Konsthall'da yarattığı bu işiyse, sergi alanının en alt katını bütünüyle kaplayan tek bir parçadan oluşuyor. İsveç'te şimdiye kadar yapılmıs en büyük ve karmaşık işlerden birinde Ayşe Erkmen, mekânı tadil ederek izleyiciyi duvarları olmayan, tek ve açık bir odayla yüzyüze bıraktı. Binanın her bir katında tekrar eden beyaz sütunlara, çelikten yapılmış ve ters çevrilmiş yenilerini ekledi ve kat kat gri kurdeleyi sütunlar arasında dolaştırdı. Geniş bir ağ oluşturan kurdelelerin hem minimalist hem de ihtişamli bir halleri var.

Sergi küratörü Richard Julin, Erkmen'in işini söyle tarif ediyor:
"Ayşe Erkmen, her zaman elimizin altında olanı, bariz olanı görünür kılıyor, vurguluyor ve teşhir ediyor. İşleri bütün tanımlamalara meydan okuyan, olağanüstü bir heyecan uyandırıyor -gerçek kesifleşiyor."

Gelgit (Tidvatten), Erkmen'in işlerinin en önemli özelliklerinin çoğunu taşıyor. Erkmen burada da varolanı değiştirirken, kalıcı olandan uzak duruyor. Bu işi de mekâna özel ve sadece sergi süresince varolacak. Frankfurt Städelschule'nin yöneticisi ve Artforum'un editörlerinden Daniel Birnbaum, sergi kataloğunda şöyle diyor:

"Erkmen ister yok denecek kadar az imkânla, ister devasa teknik aygıtlar kullanarak olsun, pratik bir dünyayla, anlam ve işlevin belli belirsiz birbirinin yerine geçtiği dünya arasındaki yakalanması zor geçitte alanlar yaratıyor..."

"Gelgit" Sergisi 8 Subat 2004'e kadar açık kalacak.
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz