reklam

Haberler
Ekim 2003

8.Uluslararası İstanbul Bienali mekanlarında caz dolu günler

8. Uluslararası İstanbul Bienali ile 13. Uluslararası Akbank Caz Festivali'nin işbirliğinde 11 Ekim Cumartesi ve 12 Ekim Pazar günleri Bienal mekanlarından biri olan Yerebatan Sarnıcı'nda düzenlenecek olan caz konserleri, sanatseverlere yaşatacakları ortak sanat coşkusu ile çifte heyecan getirecek.

11 Ekim Cumartesi günü, saat 19:00'da, Evan Parker ve Peter A. Schmid'ten oluşan September Duo, 8. Uluslararası İstanbul Bienali mekanlarından olan Yerebatan Sarnıcı'nda cazseverlerle buluşuyor. Free jazz camiasının en yenilikçi saksofon sihirbazı ve 200 kadar albümde adı geçen Evan Parker ile avant-gard cazın başka bir gurusu sayılan Peter A. Schmid ikilisi September Duo'dan önce nefesli çalgılar beşlisinden oluşan "September Winds"da bir araya gelmişti.

12 Ekim Pazar günü, saat 19:00'da ise Lawrence "Butch" Morris, "Perpetual Peace" adlı projesiyle Yerebatan Sarnıcı'nda İstanbullu sanatseverlerin karşısına çıkıyor. Besteci, orkestra şefi ve kornet sanatçısı Lawrence D. "Butch" Morris, projesini Bilgi Üniversitesi Edebiyat Bölümü ile birlikte gerçekleştiriyor. Görsel sanatlar, tiyatro ve ses'e ait alışılmış kavramları değiştiren projesi için Butch Morris özellikle 8. Uluslararası İstanbul Bienali'nde yer alan beş sanatçıya ev sahipliği yapan Yerebatan Sarnıcı'nı seçti. Sanatçı, bu projesi için mekanı kapkaranlık bir kutuya dönüştürüyor ve 20 ışık ile süslüyor. 20 yazarın "barış-----ebedi-----barış" söylemini bir şiir dizesinde tekrarlamasıyla yavaş yavaş izleyiciye doğru hareket etmeye başlayan ışıkların gölgesi suyun varlığı ile sarnıca yansıyor ve cümle tüm mekanda yankılanıyor. Sarnıçta yankı yapan su sesi, ışığın ulaşamadığı bireylerin korku ve endişelerini simgeliyor.

8. Uluslararası İstanbul Bienali ile 13. Uluslararası Akbank Caz Festivali'nin işbirliğinde düzenlenen bu konserler sanatseverler tarafından ücretsiz dinlenecek.

· 11 Ekim Cumartesi, Saat: 19:00 / Yerebatan Sarnıcı
September Duo w/ Evan Parker & Peter A. Schmid

· 12 Ekim Pazar, Saat: 19:00 / Yerbatan Sarnıcı
Lawrence "Butch" Morris Special Project "Perpetual Peace"
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz