reklam

Haberler
Ekim 2003

Türkiye'nin İlk Cam Şenliği İzleyenlere Görsel Bir Şölen Sundu

İnsan eliyle işlenen en eski ve büyüleyici malzemelerinden biri olan cam, Üsküdar Rotary Kulübü’nün 11 Ekim 2003 tarihinde düzenlediği Boğaziçi Cam Şenliği ile yeniden can buldu. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bu uluslararası şenlik, farklı ülkelerden önemli cam sanatçılarını ve ustalarını Beykoz Öğümce’deki Cam Ocağı’nda buluşturdu.

11 Ekim 2003 tarihinde 08:00-18:00 saatleri arasında gerçekleştirilen Boğaziçi Cam Şenliği’ne, Danimarka, Almanya, Polonya, İtalya, Beyaz Rusya, Portekiz, Ukrayna ve Türkiye’den, önemli cam sanatçıları ve ustaları (Glassmasters) katıldı. Doluca ve Becks’in de katkıda bulunduğu bu özel şenliğin konukları, sınırlı bir zaman dilimi içinde yılların birikimini ve hünerlerini sergileyerek adeta birbiriyle yarışırken, izleyenler de her ustanın cama kendi üslubuyla şekil verdiği sıra dışı bir maratona tanıklık ettiler. Cama ve cam yapımına ilgi duyan herkese açık olan bu renkli maraton, gösterilerin yapıldığı Cam Ocağı’nın sıcak cam bölümünde izlendi.

Türkiye’de cama ilgi duyan kesimi farklı etkinliklerle ve önemli cam sanatçılarının verdiği eğitimlerle bir araya getiren, aynı zamanda deneyimli ustalarla el yapımı cam üreten Cam Ocağı, bu şenlikle birlikte farklı bir zenginliğe sahne oldu. Boğaziçi Cam Şenliği’ne katılan sanatçı ve ustalar bir yandan kendi hünerlerini sergilerken, bir yandan da farklı tarzlarla üretim yapan meslektaşlarını izleme imkanı buldular ve şenlik katılımcılar için de keyifli bir alışveriş ortamı yarattı. Şenlik sırasında Cam Ocağı’nda cam üfleme ve boncuk yapımı eğitimi alan öğrencilerin işleri de sergilendi.

Boğaziçi cam şenliği 12 Ekim 2003 Pazar günü dünyaca ünlü Çek cam sanatçısı Jiri Suhajek’in yapacağı özel gösterinin ardından, şenliğe katılan sanatçı ve ustalara ödüllerinin verileceği tören ve kapanış kokteyliyle sona erecek. Ödül töreni sırasında Üsküdar Rotary Kulübü Başkanı Sn Özaydın Yalçın, Cam Ocağı Vakfı Kurucusu Sn Yılmaz Yalçınkaya ve Rotary Bölge Guvernörü Hitay Güney de kısa birer konuşma yaparak, bu şenliğin Türkiye’deki cam sanatının gelişimi açısından önemine değinecekler.

Yakında 2004 yılı eğitim programını açıklayacak olan Cam Ocağı’na www.camocagi.org  adresinden ulaşılabiliyor.
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz