reklam

Haberler
Ekim 2003

9. Uluslararası Eskişehir Festivali 11-19 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek!

Anadolu'nun kültür ve sanat buluşması olan Uluslararası Eskişehir Festivali, bu yıl dokuzuncu yaşını kutluyor. Eskişehirliler' i müzik, tiyatro ve çeşitli çocuk etkinlikleriyle buluşturacak festivalin bu yıl ki konuk ülkesi Avusturya.

Eskişehir'i uluslararası standartlarda bir festival kenti haline getirmeyi amaçlayan etkinlik, birbirinden ünlü yabancı sanatçıların yanı sıra Türkiye'nin önde gelen başarılı isimlerini de kentle buluşturuyor. Konuk ülke Avusturya'nın, kültür ve sanat faaliyetlerinin tanıtılacağı 9. Uluslararası Eskişehir Festivali'nde, klasik müzik, caz, etnik müzik ve Türk Halk Müziği konserleri, tiyatro gösterileri ile çocuk etkinliklerine yer verilecek.

Uluslararası kültür ve sanat etkinliklerini ülke sınırları dışına taşıyan Eskişehir Festivali bu yıl kapılarını, 11 Ekim tarihinde Bilkent Senfoni Orkestrası ve TRT İstanbul Gençlik Korosu'nun birlikte yer alacağı 200 kişilik görkemli performansıyla açacak.

Eskişehirli caz severler bu yıl çok şanslı, festival dünyaca ünlü caz starlarına ev sahipliği yapacak.

Chick Corea'nın grubunda uzun yıllar bas çalan besteci, aranjör ve prodüktör Avishai Cohen ve İnternational Vamp Band, cazın yaşayan efsanesi Johnny Griffin (Quartet), caz ustalığı ile rock enerjisini birleştiren isimlerden Vietnam asıllı Fransız gitarcı Nguyen Le, Miles Davis'in öğrencilerinden orta yaş caz kuşağının trompetçisi Wallace Roney(Quintet) ve Balkanların en enerjik, hareketli ve eğlenceli müziğinin temsilcileri King Naat Veliov & The Original Kocani Orkestrası festivalde müzik severlerle buluşacak. Ülkemiz sanatçılarından Önder Focan, Cengiz baysal , Akın Eldes gibi isimler de Eskişehirlilere unutulmaz müzik ziyafeti sunacaklar.

Festivalde Halk müziğinin güçlü seslerinden Birol Topaloğlu, albümü dünyayı dolaşırken, Karadenizin sesini Eskişehirli Halk müziği severlere duyuracak. Erdal Erzincan da Eskişehir festivalinin konuğu olacak.

Ali Poyrazoğlu'nun "Ödünç Yaşamlar", İstanbul Devlet Tiyatrosu'nun "Özel Hayatlar" ve Tiyatro Anadolu'nun sahneleyeceği "Melekler Şehri" adlı oyunların yanı sıra, Avusturyalı ressam Günter Marchel'in sergisi Eskişehirli sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Festival, her yıl olduğu gibi, Nazım Rızaev'in yönetimindeki Anadolu Üniversitesi Senfoni Orkestrası'nın vereceği konserle kapanacak. Bu yıl ki kapanış konserinin solisti piyanist Ferit Adıgüzelzade.

 

Konuk ülke Avusturya
Uluslararası Eskişehir Festivali, 2002 yılında "konuk ülke programı" adı altında yeni bir uygulama başlatmıştı. Her yıl farklı bir ülkenin kültür ve sanatından örneklerin sergilendiği festivalde bu yıl Avusturya rüzgarı esecek. Festival kapsamında Avusturya'nın kültür ve sanatını tanıtan etkinliklerin yanı sıra Eskişehir ve Avusturya'nın iş çevrelerini bir araya getirmeyi hedefleyen programlar da yer alıyor.

Festival içinde festival...
Uluslararası Eskişehir Festivali'ni diğer festivallerden ayıran en önemli özelliği , Türkiye de ilk kez bir festivalin çocuklara da yer veriyor olması. Festival kapsamında bu yıl, "Eskişehirli Genç Ressamlar"ın konuk ülke Avusturya'yı konu alan resim sergisi, tiyatro, dans, resim, beden - ritm atölyeleri ve Konya Devlet Tiyatrosu ile Tiyatro Oyunevi' nin gösterileri yer alacak. TRT İstanbul Gençlik Korosu ile European Voices İstanbul Korosu konserleri çocuk etkinliklerinin müzik bölümünü oluşturacak.

11-19 Ekim tarihleri arasında dokuzuncusu düzenlenecek festival, Eskişehir Valiliği, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Üniversitesi, Osmangazi Üniversitesi ve Zeytinoğlu Eğitim, Bilim ve Kültür Vakfı'nın işbirliğiyle gerçekleşiyor.

Etkinlik programı için tıklayın.

Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz