reklam

Haberler
Kasım 2003

"20'ye Bir Kala:Bellek"

Bir Kültür Sanat Merkezi, bu yıl 19'uncusu düzenlenen ve "20'ye Bir Kala:Bellek" temasının işlendiği İfsak Fotoğraf Günleri'nde Evagalia Voutsaki'nin fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor.

Bu yılın teması olan bellek/fotoğraf ilişkisi "Geçmiş, tarih, anımsama, zaman, mekan, çocukluğum, irade, seçmek, iz, korku, yanılsama, unutma, vicdan...Muhtemeldir ki, yukarıda sıralanan kelimelerden bir veya bir kaçı "bellek" kelimesi duyulduğunda ilk akla gelerek her bireyde, kendine, içinde yaşadığı topluma, geçmişine ve geleceğine dair birtakım duyguları içerir…Fotoğraf da canlı ve sürekli iletişim içerisinde varlığını sürdüren belleğin gerek oluşumunda gerekse dışavurumunda önemli bir görsel iletişim öğesi olarak yer alıyor. Peki ben, fotoğrafı çeken, bu ilişkinin neresindeyim" açıklaması ile tanıtılıyor.

1978, Girit doğumlu olan fotoğrafçı Evagalia Voutsaki, bu tema çerçevesinde hazırladığı fotoğraflarını 13 Kasım-06 Aralık 2003 tarihleri arasında Bir Kültür Sanat Merkezi galerisinde sergileyecek. " On yıldır köyümden uzak yaşıyorum. Köklerim Girit'tedir ve ruhum her gün Girit'tedir. Ama, ben artık kendimi Girit'te misafir gibi hissediyorum. Kameramla yürüyorum ve her şeye dikkatle bakıyorum…Belleğim köyüme her gelişimde bana yardım ediyor ve her şeyi kolaylıkla bulabiliyorum. Ne mutlu, belleğim hala güçlü" cümleleri ile fotoğraflarını izleyici ile paylaşıyor.

Evagalia Voutsaki'nin Girit'ten ve çocukluktan kalan, özlem fışkıran fotoğrafları Pazar günü hariç 11.00-18.30 saatleri arasında gezilebilir.

Evagalia Voutsaki: 1978 yılında Girit'te doğdu. Üniversite eğitimi nedeniyle 1997 yılında Selanik'e yerleşti. Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi. Selanik'te Aristoteles Üniversitesi Fotoğraf Kulübü'nün çalışmalarına katıldı. Fotoğrafları kulübün birçok karma sergisinde yer aldı. 1999 yılında Türk-Yunan ve İtalyan fotoğrafçılarından oluşan "Tembel" fotoğraf grubunun kuruluşunda yer aldı. Grup, Mayıs 2001'de Balkan Fotoğraf Sergisi'ni gerçekleştirdi. Dokuz yaşında iken yazdığı şiirlerle 1994-1996 yılları arasında Girit'te yapılan yarışmalarda dört ödül kazandı. Bu ödüllerden birisi de Girit'teki en iyi genç şair ödülü idi.
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz