reklam

Haberler
Kasım 2003

Galeri X'de Ekim Geçidi

Evrensel olanın peşinde, haklı övgü, sevicil, yapıcı yergi ile yaşatabileceğimiz; "Bir kız çocuğudur cumhuriyet!

Cumhuriyetimiz kendisine yönelik tehlikeleri, kendisine olan güvenin yinelenip, tazelenmesi gibi algılar hale gelmiş ve her defasında, 'Yurtta barış, cihanda barış' savsözünü kutsarcasına çağdaş uygarlık ve özgürlük yolunda zorlu çabaları ve kavgasını sürdürmüştür.

 

İşte yaşamını ve sosyal varlığını ülkesine borçlu olmanın duygusuyla, yıllardan beri ürünler veren bu açıdan sanat sevgisini ve düşünsel birikimini sürekli içinde bulunduğu topluma aktaran sanatçılarımız 31 Ekim 2003 saat.17.00'da İstanbul, Tünel'deki Galeri X'de yapıtlarını sergileyerek bir kez daha bu duyguyu yaşamanın onurunu tadacaklar. Değişik dönemlerde ve farklı sanat anlayışı içindeki sanatçıları bir araya getiren buluşma her yıl Ekim aylarında yinelenerek sürecektir; ayrıca serginin yurt içinde ve yurt dışında da gezdirebilmesi amacıyla çalışmalar yapılmakta ve buna ilişkin arayışlar sürmektedir. Galerideki katılımcılar resim, heykel, fotoğraf, seramik, enstelasyon ve performans dallarında yapıtlar sergileyecektir.

Düşüncelerini dinsel fanatizmin skolastik zihniyeti içinde hapsedenler, özgür düşünceyi de demokrasi havariliğiyle, sahip oldukları küpün içine doldurmaya çalışmaktadırlar.Cumhuriyetimiz için her zamankinden daha özverili ve daha yoğun bir çaba içinde olmalıyız.

Beş yıl New York sanat arenasında başarıyla kendini tanıtan GaleriX iki yıldan beri ülkemizde sanatın temel taşlarını oturtmak için çaba harcamaktadır.Cumhuriyeti yaşatma duygusuyla düzenlenecek sergide 30'u aşkın çagdaş ve günümüzün sanatının öncü isimleri sergide yer alacaktır.
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz