reklam

Haberler
Kasım 2003

Proje 4L'de "Organize İhtilaf " Konferansı

Anasayfa için tyklayyn.

22 Eylül - 22 Kasım 2003 tarihleri arasında Proje4L- İstanbul Güncel Sanat Müzesi, ev sahipliği yaptığı "Organize İhtilaf / Organized Conflict" adlı sergi ile kanıksanmış resim anlayışının dışına çıkarak bu alanda bilinmeze/henüz bilinmeyene açılan bir laboratuvar ortamı yaratmayı amaçlamakta. Bu deneysel ortam, 8 Kasım 2003 Cumartesi günü saat 17:30'da Proje4L- İstanbul Güncel Sanat Müzesi'nde, İngiliz sanat eleştirmeni Suhail Malik'in vereceği bir konferans eşliğinde tartışmaya açılacak.

"Organize İhtilaf / Organized Conflict" sergisine katalogda yer alan yazısı ile katkıda bulunan Malik, 1997'den beri Goldsmith College Güzel Sanatlar Fakültesi'nde Doktora programında öğretim görevlisidir. "Sidewinder" adlı gezici serginin kataloğuna ve "Felsefe ve Teknoloji Dergisi"ne editörlük yapmış olan Malik aynı zamanda, bu alanda yayınlanan birçok kitapta da katılımcı olarak yer almıştır. Sanat teorisi ve eleştirisi üzerine çalışan Malik'in, "Painting as a Foreign Language" (Yabancı bir Dil Olarak Resim) isimli sergi de dahil olmak üzere, birçok önemli serginin kataloglarında yazıları bulunmaktadır.

Çalışmalarını felsefe ve sanat alanında gerçekleştiren Malik, Proje4L- İstanbul Güncel Sanat Müzesi'nde vereceği "Resmin Yabacılaşması" başlıklı konferansında "çağdaş sanat olarak resmin" konumunu sorgulayacak. Malik'e göre resim çağdaş sanat olarak algılandığında, tüm tanım ve sınırlarına yabancılaştırılıyor. Resmin kendisine, ilişkilerine, sanata ve diğer görsel üretim yöntemlerine olan bu yabancılaşmasını vurgulayan Malik, kendine yeni bir dünya başlatma ya da yeni bir evren kurabilme yetisi olmayan bu yabancının/resmin ne yaptığını, ne sunduğunu sorguluyor ve bu soruya "Resim belki de sadece 'yabancı' oluyor. Ütopik potensiyelini yitiriyor ama buluşları ile çağdaş bir güç kazanıyor." diyerek cevap veriyor. Malik'e göre resim form, içerik ve hatta malzeme açısından kendisini sınırlamayarak ve diğer görsel üretim yöntemlerine yaklaşarak günümüz dünyasında daha çok güç kazanıyor.

Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz