reklam

Haberler
Kasım 2003

"Moda Sayfalarından Tuale" resim sergisi

A Sanat; 2004 yılının ilk ayını ünlü sanatçı Sadık Kızılağaç'ın kişisel resim sergisine ayırıyor. Herbiri elmas değerinde, Kadın temasının işlendiği bu tablolar göz alıcı.

Sadık Kızılağaç kendini bildi bileli çizgi ve boya ile yaşadı. Akademi'de Sabri Berkel atölyesinde başlayan resim çalışmalarındaki coşkusunu yıllarca içinde sakladı ama dekor ve kostümleriyle bize sahne üzerinde üç boyutlu resimler yapmaktan da geri kalmadı. Zaten moda alanında yaptıklarının kaynağı da beyaz kağıt üzerindeki çizimler değil mi ?

1999'da resime geri dönen ressamımız, kendisi için yaptığı çalışmalarını ünlü sanatçı ve koleksiyoner dostlarının ısrarı üzerine, bu kez daha geniş bir sanatsever çevresiyle paylaşmaktadır.

Kolaj estetiği ile oluşturduğu mekânsız kompozisyonlarını pentür tekniği ile kadraja yerleştiren Sadık Kızılağaç'ın bu ilk kişisel sergisinin adı "Moda Sayfalarından Tuale".

Kadınlar…
Onun hayatında kadınların her zaman çok önemli bir yeri oldu.
Onlar heryerdeydi ve vazgeçilmezlerdi, sanatçı kadının güzelliğine güzellik katmak için
yıllardır duraksamadan düşündü, çizdi, en güzel renkli ve dokulu giysileri dostları ünlü kadınlarla birlikte,onların kişiliklerini,fiziklerini ve fikirlerini gözeterek tasarladı.
Resimlerinde de yine düşüncelerindeki kadınlarıyla dostane ilişki içinde, onların düşünce ve duygularını,özelliklerini kendininkilerle harmanlayıp ölçülü bir idealizm ve harmoniyle tabloya dönüştürüyor,hiçbir kısıtlama olmadan,özgürce ve kendine özgü stiliyle..
Kadınları kimi kez gelinlik içinde saf, kimi kez uzak diyarlarda egzotik ve gizemli, kimi kez vahşi doğa içinde güçlü, kimi kez firavun saraylarında asil olarak gördü ve tuallerine yansıttı.
Aşk ta, Günah ta kadına yakışıyor,
Kadın Yaşam'a yakışıyor..

A Sanat Hergün saat 09.00 - 19.00, Pazar günleri 13.00 - 18.00 saatleri arasında açıktır.
Açılış Kokteyli 6 Ocak 2004 saat 18.00-21.00 arasında olacaktır.

Ek bilgi için :
Adres: A Sanat Nişantaşı Valikonağı 85 
Tel: 0212 234 73 74 
Fax: 0212 234 73 72 
E-mail: [email protected] 
Web: www.asanat.com.tr 

Özgeçmişi:
İzmir doğumlu sanatçı,1974 yılında Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (Mimar Sinan Üniversitesi), Sahne ve Görüntü Sanatları Bölümünden mezun oldu.
1973'te Moda Tasarımcısı olarak Zeki Triko'da çalışmaya başladı.
1983'ten itibaren başta Şen Sazın Bülbülleri, Ajda Pekkan Superstar, Başar Sabuncu yönetiminde Nükhet Duru ile Kan ve Gül, ,Sezen Aksu ile Bin Yıl Önce Bin Yıl Sonra gibi Egemen Bostancı Müzikal prodüksiyonları ve sevgili tiyatro ustası dostları Haldun Dormen, Genco Erkal, Gülriz Sururi-Engin Cezzar, Ali Poyrazoğlu'nun prodüksiyonlarının ve daha birçok Müzikal ve Tiyatro eserinin sahne,dekor ve kostümlerini yaptı.

1984'te kendi Moda Evini kurdu, halen Haute Couture çalışmalarını sürdürmektedir.

Ödülleri: Avni Dilligil, Ankara sanatsevenler, Selim Naşit Özcan.
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz