reklam

Haberler
Aralık 2003

İrfan Önürmen "Tül İşler" Çalışmasıyla Pi Artworks Çağdaş Sanat Merkezi'nde

Pi Artworks Çağdaş Sanat Merkezi, İrfan Önürmen’in 2000 – 2003 tarihleri arasında yapmış olduğu tül işlerini galeri mekanına taşıyor. İrfan Önürmen’in tül işlerine toplu bakış niteliğindeki bu sergi, Ortaköy Pi Artworks Çağdaş Sanat Merkezinde 20 Aralık 2003 tarihinden itibaren gezilebilecek.

Önürmen insanların izlenme ve teşhircilik ile ilgili duygularını inceleyen BBG evine, televizyon ekranına ve gizli kameralara gönderme yapan işlerin tamamını, kat kat gelinlik tüllerinden oluşturuyor. . Durağan, kameraların yakaladığı stil görüntüler tüllerin ardından farklı karelerden bize sunuluyor.

Gözetleme hissimizi kışkırtan bu işlerin çıkışını İrfan Önürmen şöyle anlatıyor:

“Tül işlerimin çıkışı bir kadın resmi ile olmuştu. Bu resim kendi cinselliğini yaşayan bir kadın resmiydi ve tül katmanları arasında kat kat çözülüyordu. Bizim röntgencilik duygularımızı kışkırtan bu iş, benim, resimdeki espas sorununu çözmemle de denk düşmüştü.İlerleyen işlerimde tül giderek perde ve ekrana gönderme yapmaya başladı. Zapping serisi ile TV ekranına direkt gönderme yaptım ve bu işle de daha çok ekran kullanarak ekran sahnelerini tekrarlayarak vurguladım.”

Tül işler sergisi İrfan Önürmen’in diğer işlerinde olduğu gibi, günümüz kent insanının yaşam içerikleri, bizim yaşadıklarımız, ve bize sunulanları kapsıyor. Önürmen’i 20 Aralık 2003 – 24 Ocak 2004 tarihleri arasında, yaşamların gözetlenmesini irdeleyen bu büyük sergi ile Pi Artworks Çağdaş Sanat Merkezinde izleyebilirsiniz.
Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz