reklam

Haberler
Şubat 2004

Ferruh Başağa Kişisel Sergisi Galeri Nev'de

Altı yıllık bir aradan sonra yeniden Ankaralı izleyciyle buluşacak Ferruh Başağa'nın kişisel sergisi 12 Mart Cuma günü Galeri Nev'de açılıyor. Ağırlıkla sanatçının son dönem tuallerinden derlenen sergiye Galeri Nev tarafından yayımlanan bir katalog da eşlik ediyor.

1936 yılında Sanayi-i Nefise Mektebi'ne giren Ferruh Başağa, sanat yaşamının başından beri soyutu benimsedi ve özellikle geometrik resimde ustalaştı. İstanbul'da aralıksız sürdürdüğü çalışmalarının yanısıra mezun olduğu Akademi'de hocalık da yapmış olan Başağa, özellikle seramik ve vitray atölyelerinin kuruluşunda etkin oldu. 1945 yılında, İstanbul Beyoğlu Kitap Sarayı'nda açtığı ilk kişisel sergisini Türkiye'nin çeşitli kentlerinde açılan sayısız kişisel ve karma sergi takip etti. Ayrıca Başağa'nın eserleri aralarında Paris, New York ve Viyana'nın da bulunduğu merkezlerde sergilendi; São Paulo, Venedik, Tahran ve Mısır Biennaleri'nde izlendi.

Altmışsekiz yıllık bu sanat macerasının son ürünlerinin yer alacağı Ankara Galeri Nev'deki Ferruh Başağa kişisel sergisi 7 Nisan 2004 tarihine kadar kadar gezilebilir.

Ferruh Başağa'nın biyografisini okumak için tıklayın.

Arkitera

Arşiv

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz