reklam


Toplantılar

Kaçırmayın  Yeni

Kentsel Tasarım ve Uygulamalar Sempozyumu
28 - 29 Mayıs 2003, MSÜ - Fındıklı

Konu:
Kentler, günümüz yaşamının belirleyici odaklarını oluşturmaktadırlar. Dünya nüfusunun önemli bir bölümünün kentlerde yaşıyor olması, bunun en önemli göstergesidir. Demografik, ekonomik, sosyal, fiziksel, teknolojik değişimler, kentlerin ve yaşamın planlaması, değerlerin korunması ve tasarlanmasını etkilemekte, gelecek kuşakların yaşam kalitesine yönelik kararları belirleyecek verileri oluşturmaktadırlar.

Yeni politikalar, bakış açıları ve gelişme modelleri arayışlarını hazırlayan bu dinamikler, kentlerin kimlik ve rol değişimine yol açmaktadır. Bu süreç, kente yeniden bakmayı öngörmekte, sorunlar kadar fırsatlar da ortaya koymaktadır. Bu yeni kentsel vizyon geliştirme sürecinde kentin mevcut doğal, tarihsel ve kültürel değerlerini koruma sorunu daha fazla ortaya çıkarken kentin köhneleşmiş, işlevini yitirmiş bölgeleri potansiyel dönüşüm alanları olarak gündeme gelmekte ya da kentin dinamiklerinin yönlendirmesiyle yeni gelişme alanları ortaya çıkmaktadır. Tüm bu olgular, kentin planlanması ve tasarımı için, kentsel dönüşüm, kentsel yenileme, kent vizyonları gibi kavramlarla soruna çözüm arayışlarında yeni açınımlar sağlamaktadır. Günümüzde bu yaklaşımlarla yapılan çalışmalara örnek olarak Londra Elephant & Castle Bölgesi, Sydney Darling Harbour, Philadelphia Society Hill Bölgesi, Barcelona Kıyı kesimi, Ankara Dikmen Vadisi, İstanbul Haliç projesi gibi uygulamalar gösterilebilir.

14. Kentsel Tasarım ve Uygulamalar Sempozyumu'nun amacı, değişen dünya koşullarında ön plana çıkan kentlerin yaşam kalitesinde rolü olan dönüşüm alanlarına yönelik kavram, model ve örnekler ile önerileri irdelemek, tartışmak, sunulan görüşleri yayına dönüştürmektir. Sempozyumda yurtiçi ve yurtdışından akademisyenler ve araştırmacılar kadar, meslek sahipleri, kamu ve özel sektörde konuyla ilgili uzmanlar, kamu ve özel sektör ortak yatırımlarında görev alan şehir plancısı, mimar, peyzaj mimarları ve konuyla kuramsal ya da pratik ilgisi olan tüm aktörlerin davetli olduğu bir platform yaratılması ve sonuçları daha sonra yayımlanacak olan tartışmalara zemin hazırlanması hedeflenmektedir.

Sempozyum bildiri temaları:
1. Kavramsal Yaklaşımlar
· Kentsel Yenileşme
· Kentsel Gereksinme ve Beklentiler
· Kentsel Yaşlanma ve İçe Dönüş
· Kentsel Kaynak Kullanımı Sorunu: Sosyal ve Çevresel
· Kent İçi Dönüşüm Alanları
· Kentsel Büyüme - Kentsel Değişim
· Kentsel Kapasite
· Kentsel Tasarım - Kentsel Yenileşme
· Kentsel Yenileşmede Modeller
· Dönüşüm için Önermeler

2. Uygulama Araçları
· Politikalar
· Modeller
· Kurumsal Yapılanmalar
· Aktörler
· Yasal ve Yönetimsel Düzenlemeler

3. Örnek Projeler
· Yarışma Projeleri
· Uygulanmış Dönüşüm Projeleri
· Kent Dışı Dönüşüm Alanları
· Yeni Kentler
· Rekreasyon Alanları
· Tema Parkları
· Kamu - Özel Sektör Ortaklıkları, Özel Girişimler

Sempozyum Bilim Komitesi:
Prof.Dr. İsmet Vildan Alptekin
Prof.Dr. Aykut Karaman
Prof.Dr. Cengiz Eruzun
Prof.Dr. Güzin Konuk
Prof.Dr. İsmet Okyay
Doç.Dr. Güzin Kaya
Doç.Dr. Gülşen Özaydın
Y.Doç.Dr. Hürriyet Öğdül
Y.Doç.Dr. Fatma Ünsal

Sempozyum Düzenleme Komitesi:
Doç.Dr. Gülşen Özaydın (Sempozyum Sorumlusu)
Dr. Pelin Gökgür
Dr. Bilge Ulusay
Dr. Dilek Aktürk
Ar. Gör. Ebru Firidin
Ar. Gör. Bahar Aksel
Ar. Gör. İnci Şahin
Ar. Gör. Müge Özkan
Ar. Gör. Seher Başlık
Ar. Gör. Kağan Tezer

Sempozyum Sekreteryası ve İletişim Komitesi:
Ebru Firidin - Bahar Aksel

Mimar Sinan Üniversitesi
Mimarlık Fakültesi - Şehir ve Bölge Planlama Bölümü
80040 Fındıklı - İstanbul
Tel: +90 212 252 1600/298
E mail: [email protected] ; [email protected]

Sempozyuma Katılım:
Sempozyuma katılmak isteyenlerin Katılım Formu ile birlikte bildiri özetlerini ekte belirtilen formatta 30 Ocak 2003 tarihine kadar Sempozyum Sekreteryasına elektronik ortamda (e-mail yoluyla) ve posta yoluyla (diskete kayıtlı ve basılı olarak) göndermeleri gerekmektedir.

Sempozyum Katılım Ücreti: KİŞİ başına 100.000.000 TL.dir.
Ücreti Ebru Firidin - Bahar Aksel, İşBankası İstanbul Kabataş Şubesi 369419 hesaba yatırılarak, dekontun 28 Şubat 2003 tarihine kadar 0 212 251 7567 no.ya fakslanması rica olunur. Katılım ücretine bir adet dosya, bir adet sempozyum kitabı (sempozyumdan sonra gönderilecektir), simültane tercüme, kahve araları, öğle yemekleri dahildir.

Bildiri Özetleri:
Bildiri özetleri, Bilim Kurulu'nca değerlendirildikten sonra, kabul edilen bildirilerin yazarlarına 14 Şubat 2003 tarihine kadar bilgi formu gönderilecektir. Bilgi formları, sempozyum organizasyonuna ilişkin geliş gidiş tarihleri, konaklama bilgileri, sunumlarla ilgili teknik detayları içereceğinden, formların en geç 28 Şubat 2003 tarihine kadar sempozyum sekreteryasına gönderilmesi gerekmektedir.

Bildirilerin Formatı:
Özetler en az 600, en çok 800 kelimeden oluşacaktır. Bildiri tam metni, görsel malzeme dahil en fazla 15 sayfa olabilir. Bildiri özetleri ve bildiri metinleri İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanacaktır.

Bildiri özetleri ve bildiri metinleri 12 punto, Ariel ile MS Word kullanılarak yazılmış olması gerekmektedir. Bildiri metni içindeki şekil, şema, resim, fotoğraf vb. görsel malzemeler elektronik ortamda hazırlanmış olmalıdır.

Diyalog

Kerem Erginoğlu &  Hasan Çalışlar 21 Ocak 2003  günü  Diyalog bölümümüze konuk olacaklar.

Kerem Erginoğlu & Hasan Çalışlar ile ilgili Forum'da başlayan tartışmaya katılmak için tıklayın. 


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz