reklam

Yarışmalar-Competitions

İZOCAM 3. Üniversitelerarası Yalıtım Yarışması 

son başvuru tarihi:

26.11.2002

teslim tarihi:

18.03.2003

Registration deadline:

Submission deadline:

 

Yarışma Özeti(Summary):
İzocam, yalıtım sektörünün öncü ve lider kuruluşu olmanın getirdiği sorumlulukla Mühendislik – Mimarlık Fakültesi Öğrencileri’ne yalıtım sektörünü tanıtmak ve bu yönde ihtisaslaşmalarını teşvik etmek amacıyla düzenlediği Üniversitelerarası Yalıtım Yarışması’nın üçüncüsünü gerçekleştiriyor. Bu seneki proje konusu; “Eğitim Yapıları ve Yalıtım “

Tip (Type)
Yarışma iki aşamadan oluşmaktadır.

Kimler katılabilir (Open to):
Yarışma, Türkiye ve K.K.T.C.'ndeki Mimarlık ve Mühendislik eğitimi veren kurumlardaki lisans öğrencilerine açıktır. Makina, İnşaat Mühendisliği ya da Mimarlık Bölümleri’nden üçer kişilik bir ekip katılabilir. (Her üniversiteden tek bir ekip katılabilir)

Ekipler, Makina mühendisliği, İnşaat mühendisliği ve Mimarlık bölümlerinden birer öğrencinin katılımıyla oluşacağı gibi en az biri Makine mühendisliği olmak kaydıyla farklı bileşimlerinden de oluşabilir.

Ekiplerin başında üniversite yönetimince belirlenmiş bir sorumlu öğretim üyesi görev almalıdır.

Daha önce yarışmaya katılmış olan bir öğrenci tekrar katılamaz.

Katılım ücreti (Entry Fee):

Ödüller (Awards):
1. lik Ödülü: Batimat Fuarı Gezisi – Paris 2003
2. lik Ödülü: 750.000.000TL.
3. lik Ödülü: 500.000.000TL.

Juri (Jury):

İletişim Bilgileri (Contact)
Meral Pırlant
E mail: [email protected]
0 800 211 43 86

İzocam, yalıtım sektörünün öncü ve lider kuruluşu olmanın getirdiği sorumlulukla Mühendislik – Mimarlık Fakültesi Öğrencileri’ne yalıtım sektörünü tanıtmak ve bu yönde ihtisaslaşmalarını teşvik etmek amacıyla düzenlediği Üniversitelerarası Yalıtım Yarışması’nın üçüncüsünü gerçekleştiriyor.

Bu seneki proje konusu; “Eğitim Yapıları ve Yalıtım “

Katılım Koşulları:
Yarışma, Türkiye ve K.K.T.C.'ndeki Mimarlık ve Mühendislik eğitimi veren kurumlardaki lisans öğrencilerine açıktır. Makina, İnşaat Mühendisliği ya da Mimarlık Bölümleri’nden üçer kişilik bir ekip katılabilir. (Her üniversiteden tek bir ekip katılabilir)

Ekipler, Makina mühendisliği, İnşaat mühendisliği ve Mimarlık bölümlerinden birer öğrencinin katılımıyla oluşacağı gibi en az biri Makine mühendisliği olmak kaydıyla farklı bileşimlerinden de oluşabilir.

Ekiplerin başında üniversite yönetimince belirlenmiş bir sorumlu öğretim üyesi görev almalıdır.

Daha önce yarışmaya katılmış olan bir öğrenci tekrar katılamaz.

Yarışma Takvimi:
26 Kasım 2002: Son başvuru tarihi
11 Aralık 2002: Üniversitelere projelerin yollanması
18 Mart 2003: Projelerin teslimi

24 Mart - 04 Nisan 2003: Projelerin değerlendirilmesi
7 Nisan 2003: Sonuçların duyurulması
16 Mayıs 2003: Sözlü Yarışma Sınavı

Yarışma Şekli ve İstenilenler:
Yarışma iki aşamalı gerçekleşecektir. Birinci aşamaya tüm üniversitelerin ekipleri katılacak ve jüri tarafından seçilen bir mimari proje üniversitelere gönderilerek öğrencilerden bu projeyle ilgili yalıtım ve tesisat hesaplarını yapmaları istenecektir.

İkinci aşamaya ise birinci aşamada gönderilen projelerin jüri tarafından değerlendirilmesi sonucu seçilen 5 üniversitenin ekipleri katılacaktır. İkinci ve sözlü olarak gerçekleştirilecek aşamada yarışmanın ilk üç ekibi belirlenecektir. İkinci aşama İstanbul’da gerçekleşecektir. İkinci aşamaya katılan ekip öğrencileri ve sorumlu öğretim üyesinin konaklama ve yol giderleri İzocam tarafından karşılanacaktır.

İletişim:
Meral Pırlant
E mail: [email protected]
0 800 211 43 86

Ödüller:
1. lik Ödülü: Batimat Fuarı Gezisi – Paris 2003
2. lik Ödülü: 750.000.000TL.
3. lik Ödülü: 500.000.000TL.

Ödüller ekipteki her bir öğrenci ve sorumlu öğretim üyesi içindir.
Ayrıca finalde yarışmaya hak kazanmış tüm ekip üyeleri ve sorumlu öğretim üyelerine “Başarı Sertifikası” ve üniversitelerine “Anı Plaketi” verilecektir.

Yarışma Yönetmeliği:

1. Amaç:
1.1. Üniversitelerin makine mühendisliği, inşaat mühendisliği, mimarlık ve lisans derecesi veren ilgili teknik bölümlerin son sınıf öğrencilerinde mezuniyet öncesi yalıtım bilincini geliştirmek, bu bölümlerin eğitim programlarında yalıtım ve öneminin daha fazla işlenmesini teşvik etmek,

1.2. Başarılı mühendis ve mimar adaylarında yalıtım sektöründe uzmanlaşma isteği uyandırmak ve disiplinler arası takım çalışması alışkanlığı edindirmek ve

1.3. Kamuoyu, üniversiteler ve medyada yalıtım sektörünün önemine dikkat çekmektir.

2.Yetki ve Sorumluluklar:
2.1. Yarışma İZOCAM tarafından düzenlenmektedir. Organizasyonun başında İZOCAM Genel Müdürü bulunmaktadır.

2.2. Jüri başkanını İZOCAM belirler.

2.3. Jüri üyeleri, Genel Müdür ve Jüri başkanı tarafından sektörün önde gelen uzmanları arasından belirlenir. Jüri üyeleri Genel Müdür ve Jüri Başkanı'nın aksi bir kararı olmadığı sürece her yıl üst üste görev alabilirler. Jüri üyelerinden ayrılan olduğu takdirde yerine yeni bir jüri üyesi atanır.

2.4. Jüri Heyeti'nde İZOCAM'dan temsilci yer alamaz.

2.5. Jüri, çalışmalarını tamamen bağımsız olarak gerçekleştirir.

2.6. Yarışma takvimini jüri ve İZOCAM belirler. Jürinin toplantı programını Jüri başkanı organize eder. Sekreterlik hizmetlerinde ve organizasyon konusunda İZOCAM destek olacaktır.

2.7. Yarışmanın bilimsel ve teknik sorumluluğu Jüriye aittir. Organizasyon sorumluluğu İZOCAM ve Jüri başkanına aittir.

2.8. Jüri, belirlenmiş takvim içerisinde toplantılar yaparak yarışmayı programa uygun olarak sonuçlandırır.

2.9. Jüri başkanı, toplantı sonunda tutanak hazırlar, tutanağı faks / e-posta yolu ile jüri üyeleri, İZOCAM Genel Müdürü ve yetkili isimlere iletir.

2.10. Kararlar, oy çokluğu ile alınır. Jüri, en az 2/3 çoğunlukla toplanır.

2.11. Yarışma sorularının hazırlanması, sonuçların değerlendirilmesi, ilanı ve itirazların karara bağlanması jürinin sorumluluğundadır.

2.12. Jüri toplantılarına toplantının yapıldığı ilin dışından gelen jüri üyelerinin yol ve konaklama giderleri İZOCAM Yurtiçi Seyahat Yönetmeliği çerçevesinde İZOCAM tarafından karşılanır.

2.13. Verilecek ödüller, her yıl İZOCAM tarafından belirlenerek ilan edilir.

3. Başvuru koşulları:
3.1. Her yıl Ekim ayı içerisinde bünyesinde Makina Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Mimarlık ve lisans derecesi veren ilgili teknik bölümleri olan üniversitelerin Rektörlüklerine ilgili Fakülte Dekanlıklarına Genel Müdür imzalı davet mektubu gönderilir.

3.2. Üniversiteler yarışmaya üçer kişiden oluşan ekiplerle katılır. Her üniversiteden tek ekip katılabilir.

3.3. Ekipler, Makina mühendisliği, İnşaat mühendisliği ve Mimarlık bölümlerinden birer öğrencinin katılımıyla oluşacağı gibi en az biri Makine mühendisliği olmak kaydıyla farklı bileşimlerinden de oluşabilir.

3.4. Öğrencilerin son sınıflardan seçilmesi şarttır.

3.5. Yarışmaya bir kez katılan öğrenci gelecek yıllarda tekrar yarışmacı olarak katılamaz.

3.6. İlk yazışma, Rektörlükler ve ilgili Fakülte Dekanlıkları ile yapılır. Yarışmaya katılacak üniversite, Rektör imzalı bir yazıyla üç öğrenci ve bir danışman öğretim üyesinden oluşan ekibini İZOCAM' a bildirir.

3.7. Ekip ve danışman öğretim üyesini belirleme rektörlüğün yetkisindedir.

3.8. Başvurular jüri tarafından yönetmeliğe uygunluk açısından değerlendirilir ve yarışmaya kabul edilen üniversitelere, kabul edildikleri yazılı olarak bildirilir.

3.9. Bu aşamadan sonra yazışmalar, her üniversitenin Rektörü tarafından belirlenmiş olan yarışma ekibinden sorumlu öğretim üyesi ile yapılır.

4.Yarışmanın Şekli:
Yarışma iki aşamadan oluşmaktadır.

4.1. Birinci Aşama
4.1.1. Jüri tarafından her yıl farklı bir konuyu işleyen proje sorusu oluşturulur.

4.1.2. Üniversitelere gönderilen proje sorusu içerdiği kurallar çerçevesinde üniversite ekipleri tarafından proje haline getirilerek belirtilen tarihte jüriye teslim edilir.

4.1.3. Üniversiteler projelerini yollarken üniversite isimleri yerine rumuz kullanacaklar ve üzerinde rumuzlarının yazılı olduğu ayrı bir kapalı zarfın içine üniversite isimlerini yazacaklardır. Bu kapalı zarflar, finale kalmaya hak kazanan projelerin aldıkları puana göre sıralanmasının ardından açılacak ve üniversite isimleri belli olacaktır.

4.1.4. Üniversitelerin yolladığı proje evrakında , adını belli edecek hiçbir işaret olmayacaktır. Aksi durum üniversitenin yarışma dışı bırakılmasına neden olacaktır.

4.1.5. Projelerin değerlendirilmesinde TS 825 standardına ve ilgili yönetmelikler uygun hesaplamalar neticesinde yalıtım malzemelerinin doğru tercihi ve uygulanması, TS 2164 standardına uygun hesaplamalar neticesinde kalorifer tesisatı projelendirilmesi esas alınır. Projelerin; yalıtım terminolojisi, standartlar, yapı fiziği ve kurallara uygunluğu değerlendirme kriteri olarak alınacaktır.

4.1.6. Proje sorusu yollanırken, değerlendirmede dikkate alınacak temel kriterler de bildirilir.

4.1.7. Üniversiteler proje sorusu ya da yarışma ile ilgili sorularını jüri tarafından belirlenecek takvim içerisinde Jüri Başkanlığına iletir. Bütün sorular ve yanıtları, jüri değerlendirilmesinden sonra bir kere de jüri başkanlığı tarafından tüm üniversitelere bildirilir.

4.1.8. Jüri, değerlendirmesini yaptıktan sonra bir tutanak hazırlar. Tutanak İZOCAM' a ve üniversitelere bildirilir.

4.1.9. Yarışmanın ikinci aşamasına birinci aşamayı geçen 6 üniversite davet edilir.

4.2. İkinci Aşama
4.2.1. İkinci aşama sözlü olarak ve bilgi yarışması şeklinde olacaktır. Bu aşamanın ayrıntısı, ikinci aşamaya kalan üniversitelere yazılı olarak bildirilir.

4.2.2. Bu aşamaya katılacak üniversitelerin danışman öğretim üyeleri yarışmaya izleyici olarak davet edilecektir.

4.2.3. Yarışma İZOCAM' ın belirleyeceği bir ilde İZOCAM tarafından belirlenen bir mekanda gerçekleştirilecektir. Yarışmanın gerçekleştiği il dışından gelen ekip üyelerinin, ulaşım ve program dahilindeki konaklama ve yemek masrafları İZOCAM' a aittir. Kişilerin ekstra masrafları kendilerine ait olacaktır. Ulaşım araçları seçiminde otobüs ya da tren kullanılacaktır. Farklı ulaşım aracı tercihinde İZOCAM' ın onayı alınır.

4.2.4. İkinci aşamada jüri, öğrencilerin yalıtım bilgisini, proje konusundaki yeterliliğini ölçen sorular hazırlar. Soru adedini, her soruya ait süreyi ve puanı jüri belirler.

4.2.5. Yarışma soruları jürinin ortak kararıyla belirlenir.

4.2.6. Jüri, yarışmanın sonunda, puan sıralamasına göre sonucu ilan eder.

4.2.7. Yarışma sonunda yapılacak itirazlar jüriye yazılı olarak ve hemen bildirilir. Jüri bu itirazları hemen kapalı bir oturumda değerlendirir. Sonucu tüm yarışmacı ve katılımcılara hemen açıklar.

4.2.8. Varsa itirazlar ve bunların sonuçlandırılmasından sonra ödüller dağıtılır. Ödül dağıtımından sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz.

5. Ödüller:
- Ödüller ilk üçe giren ekipte yer alan üniversite öğrencilerine ve sorumlu öğretim üyesine verilir. Ödüller kişi başına verilir.

- Final Yarışmasına katılan tüm üniversite ekiplerine İZOCAM' ın teknik yayınları ve teknik broşürleri verilir.

- Para ödülü dışındaki ödülün kullanım esasları İZOCAM tarafından belirlenir.

- Kazanılan para ödülleri öğrenci ve öğretim üyeleri tarafından kendi isimlerine açılacak şahsi banka hesaplarına havale edilecektir. Banka hesap no' sunu İZOCAM A.Ş.'ye bildirmek kazanan öğrencilerin ve öğretim üyelerinin sorumluluğundadır.

6. Diğer:
6.1. İZOCAM yarışmayla ilgili olarak yapacağı pazarlama iletişimi faaliyetlerinde (basın bülteni, basın dosyası, röportajlar, reklam çalışmaları, web sitesi vs.) jüri üyeleri, yarışmaya katılan öğrenci , öğretim üyesi ve üniversitelerin adını ve projelerini kullanma hakkına sahip olur.

7. İtirazlar:
- 4.2.7. ve 4.2.8. maddelerinde çözümü tariflenen itiraz halinin dışında yarışmanın her aşamasında itirazlar süresi içinde jüriye yazılı olarak bildirilmelidir. Jüri itirazları değerlendirerek, kararını yazılı olarak bildirir.

8. Yönetmeliğin Yürürlüğe Giriş Şekli ve Değişiklik Yetkisi:
- Yönetmelikte değişiklik önerisi her yıl yarışma sonunda yapılan değerlendirme toplantısında jüri üyeleri ya da Genel Müdür tarafından getirilir. Jürideki görüşmelerle son şeklini alır. Genel Müdür tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe girer.

9. Yürürlük:
- Bu yönetmelik, 31 Ekim 2001 tarihinde yürürlüğe girer.

Diyalog

Mustafa Kemal Abadan 
26 Kasım 2002
günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak.

Mustafa Kemal Abadan hakkında daha fazla bilgi edinmek için  tıklayın. 


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz