Köşe Yazısı

Uğur Tanyeli

Sinan Üzerine Saçmasapan9 Ağustos 2007
Adamın biri otoyolda arabasıyla ters şeride girmiş. Karşıdan gelenlere rağmen kararlılıkla ilerlerken, bir yandan da polis radyosundaki anonsu dinliyormuş: “Bir sürücü otoyolda ters yönde araç kullanmaktadır. İlgililerin dikkatine...” Adam kendi kendine başını sallamış; şaşkınlıkla sormuş: “Allahım, hangi bir sürücü, hangi biri ters yönde?”
Ekonomi ve Kültür Üzerine Bir Yazı26 Ağustos 2005
Ekonomik değer kavramından habersiz olanlar maddesel olmayan değerleri hiç öğrenemez ve üretemezler. Daha ucuz bir anlatımla, paranın değerini bilmeyen, estetiğin, bilimselliğin, manevi değerlerin, mimarlığın, sanatın ve akla daha ne geliyorsa tüm soyut değerlerin anlamını bilmez.
Türkiye Dünyaya Mimarlık Öğretebilir mi?7 Şubat 2005
Yazının başlığı Türkiye’de onyıllardır sürekli yeniden üretilen, dolayısıyla çok sevildiği besbelli bir düşünme yaklaşımını özetliyor.
Mimarlık Ürünü Ne Söyler?11 Haziran 2004
Mimarlık ürünü öncelikle kendini söyler, kendisinden konuşur. Hangi ölçekte olursa olsun, inşai araçlarla ortaya konan ve mekan oluşturan her tür ürün mimarlık üzerine konuşur.
Köşe Yazısı Arşivi
Dönem içindeki köşe yazarlarının listesi aşağıdadır. Yazısını okumak istediğiniz yazarı listeden seçiniz. Bütün yazarların listesini görmek için buraya tıklayınız.