Arkitera E-Bültenleri

Email adresiniz yeterli
Üyelikten Çıkış
E-Bülten Arşivi

Takip

Adliye Sarayları

Haberler
Toplam 24 haber 2 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 1. haberden 20. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Gündem
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!

24 Mayıs 2012, 00:20Yazan: crystalplanet[COLOR=#666666]Yüksek lisans dersi kapsamında adliye binalarının mevcut kimliği üzerine bir araştırma yapıyorum.Bu başlıktaki görseller ve tartışmalar fazlasıyla yardımcı oldu.Söz konusu ideolojik fikirlerin, eklemlenmelerin karsısında medyadan bağımsız mimarların ne düşündüğünü ölçebilmek için 3 adet sorum mevcut... (devamı)

11 Ekim 2009, 20:52Yazan: Aslı Özbaydeğerli forum üyeleri, burada böyle yazılar yazmak "racona" uyuyor mu bilmiyorum :U ama konuyla ilgilenen iyi kaynaklar olduğunuzu bildiğim için bi gayret yazıyorum: umarım izliyorsunuzdur, 7 haftadan buyana NTV'de "yaşasın mimari" adıyla bir dizi yayınlanıyor. bu diziyi istanbul serbest mimarlar derneği adına hazırlayan ekipteyim... (devamı)

6 Ağustos 2009, 16:15Yazan: RKSIyyyy. Bu yaratıklardan bizde de var birtane. Bunlarda en iyi malzemeler 5.sınıf işçilikle uygulanır. Koridorlarının 1,00m genişliğinde olan bölümleri vardır bunların. Detay problemleri ile doludur bunlar. Özellikle 21.yy Türkiye'sinde hızla çoğalan bu türün Osmanlı, Selçuklu vb. mimariler olduğunu sanan vatandaşlar 'Kimliğimize sahip çıkılıyor' tadındadır... (devamı)

6 Ağustos 2009, 13:49Yazan: Faruk ÖzgökçeBen kullanıcıların bu tür yapılarda olmaktan çok hoşnut olduğunu (birkaç kişiye sormuştum) biliyorum. Konya'dakine benzer bir bina da memleketim olan Sinop-Boyabat ta yapıldığından insanların bu modeller karşısında kendilerini adaletin hakimiyetinde ve geçmişin gölgesinde hissettiklerini biliyorum... (devamı)

6 Ağustos 2009, 10:05Yazan: 312şerrefArkadaşlar kanımca, bizler mimarlar odasını ya da kendimizi bu konularda acımasızca eleştirsek de acaba birazda çuvaldızı bu binaların esas kullanıcılarına batırsak; ülkenin de mesleğe karşı bakış açısını birazcık olsun değiştirebiliriz diye düşünüyorum. Demek istediğim acaba bu ülkenin adalet saraylarının esas kullanıcıları olan savcılar, hakimler, memurlar, avukatlar, katipler... (devamı)

5 Ağustos 2009, 14:21Yazan: Omer YilmazEreğli Adliyesi (Konya) Önünüden araçla geçerken gördüm 3-4 gün önce, fotoğraf bana ait değil, Google Imaj araması ile ulaştım, şurada: Panoramio - Photo of Ereğli Adalet Sarayı Anadolu'nun bu köşesinde de yeni Adliye modellerimizden görmek mümkünmüş. Demek ki bu virüs de okullardaki gibi her yere yayılmış artık... (devamı)

2 Şubat 2009, 18:09Yazan: I L I A SGerçekten bu konuda bir dur diyebilmek lazım. Mimarlar Odasının bu konuda çalışmaları var mıdır yok mudur bilemiyorum. işin aslı şimdi araştıracağım. Ayrıca kamu yapılarının mimari proje yarışması sonucu ile yapılacağına dair bir kanun olduğunu biliyordum ben yoksa yanılıyor muyum? Bu kanunun demek ki açık yerleri mevcut... (devamı)

12 Ocak 2009, 22:14Yazan: AZMİ AÇIKDİLAdalet dağıtan bir kuruluşun binaları da adilane olmuş.
Projeler müsavi.

Ancak, sevimsiz bir mimari, o binalar da işi olmanın sevimsizliği gibi.
Nereden bakarsanız bakın;
İsmiyle,cismiyle, müsellem.

12 Ocak 2009, 10:50Yazan: Burcu KarabasBuyrunuz...

Habere ulaşmak için tıklayın:

Kırşehir'e Adalet Sarayı yapılıyor

8 Kasım 2008, 20:41Yazan: ontAntalya'daki osmanlı özentisi açılalı 1 ayı geçti.

Eski bina ile karşılaştırırsak eskisini tam Adliye sarayı denecek cinsten sert bir yapıya sahip idi.
Eski brütal bina: http://i35.photobucket.com/albums/d158/ont1991/P4270086.jpg
Yeni Osmanlı özentisi: http://i35.photobucket.com/albums/d158/ont1991/P9200029... (devamı)

Bütün yorumları forumda okuyun!