Arkitera E-Bültenleri

Email adresiniz yeterli
Üyelikten Çıkış
E-Bülten Arşivi

Takip

Bursa Merinos Kentsel Dönüşüm Projesi

Haberler
Toplam 21 haber 2 sayfada yayınlanmıştır.
Bu sayfada 1. haberden 20. habere kadar olanlar gösterilmektedir.
Proje
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!

22 Ocak 2011, 00:59Yazan: Omer YilmazOrjinal proje Docomomo Türkiye desteği ile Arkiv'e dahil olmuş arada: http://arkiv.arkitera.com/p10665-merinos-yunlu-dokuma-fabrikasi-kompleksi.html#g Keşke Docomomo biraz daha fazla fotoğraf paylaşsa.

22 Şubat 2007, 15:29Yazan: serkan5işlerliği sosyolojik boyutu ayrı bi tartışma konusu;belki bi 10 sene sonra yetmeyebilir bile orası Bursa'ya ya da bir suç merkezi de olabilir;sürekli gelişen bir kent söz konusu..geçen hafta inşaatını gördüm...eski yapılardan sadece 2 tanesi kalacakmış;diğerleri yıkım...böyle bir tasarımı 1... (devamı)

18 Şubat 2007, 13:27Yazan: Ahmet Onur AltunKesinlikle cice arkadaşıma katılıyorum.İstanbullu arkadaşlar bu kadar kültür merkezine ne gerek var diyorlar ama burası İstanbul'a değil Bursa'ya yapılıyor.Yaşamadığınız hatta belki de hiç gitmediğiniz bir kent hakkında ne kadar kolay yorum yapabiliyorsunuz.Ben Bursa'da her fırsatta sergilere gitmeye çalışıyorum ve oraya gelen insanlar hiç de 'sizin ayırdığınız gibi' elit tabakaya mensup insanlar falan değil... (devamı)

17 Şubat 2007, 21:02Yazan: ciceöncelikle bu konun sadece 2 kişi tarafından ele alınması bana garip geldi.demek diğer arkadaşların hiç ilgisini çekmiyor.kültür merkezine gelicek olursak, ben daha 22 yaşındayım ama şunu biliyorumki bursanın böyle bir kültür merkezine gerçekten ihtiyacı vardı neden herşey istanbulda olsunki... (devamı)

14 Ocak 2007, 19:13Yazan: kentliYani böyle bir yer olucak.

Şimdiden ismini koymak gerekirse Türkiyenin en büyük Kültür merkezi olacak (sütlüce kültür kompleksi şimdiden ünavanını kaptırdı demekki). İyi bakalım hayırlısı olsun. Böylesi büyük bir komleks yapan İl'in hedefleri çok büyük demekki. Çok ciddi rakamlar çünkü... (devamı)

14 Ocak 2007, 18:54Yazan: akinardiFabrika Binası ve Park ile bütünleşecek şekilde tasarlanan Kültür Merkezi, içinde 1800 kişilik opera-bale-devlet senfoni orkestra salonu, 800 kişilik konferans-konser-gösteri salonu, 300 kişilik senfoni orkestra salonu, 1000 kişilik balo salonu, sergileme, kafeterya v.b. birimleri barındıracaktır... (devamı)

14 Ocak 2007, 18:39Yazan: kentliAtatürk Kültür Merkezi İstanbul = yaklaşık 6.000 m² (googleden aldım ölçüleri)
Atatürk Kültür Merkezi Bursa = 36.600 m²
6 tane AKM
5.1 tane İnönü stadı yapar yani.

İstanbul gibi bir dünya kenti Megapol bir yanda Bursa gibi bir Metropol bir yanda

Zaten baştan beri inanmadığım bu projeye artık hiç inanmıyorum... (devamı)

14 Ocak 2007, 18:22Yazan: akinardiMerinostaki proje,sanırım o da Atatürk Kültür Merkezi ismini almış.

14 Ocak 2007, 18:12Yazan: kentli16 hektar açık alan gibi bir rakam var. Bu olabilir kabul edilebilir bir rakamdır. Ancak tasarım yapılırken güvenlik teması ön planda olmalı. Suç oranlarının artığı bir dönemde böylesi açık mekanlar kriminalleşmenin en çok görüleceği alanlar olabilirler.

"Ama sana tek bir sorum var,sence buraya ne yapılmalıydı?"

Keşke bu bana sorulmasada ordaki STK lar aracılığı ile halka sorulsaydı... (devamı)

14 Ocak 2007, 17:47Yazan: akinardiAyrıca Render alınmış resimdeki insanlara, ortama dikkatlice bakmanı isterim o zaman projenin altında nasıl bir sınıfsal ayırım yattığını göreceksin. Yaklaş ve ekrana dikkatlice bak.

İyice baktım.Sende rakamlar bak bence.

Projelendirilen Toplan İnşaat ve Arsa Alanı :

I. Toplam Arsa Alanı: 270... (devamı)

Bütün yorumları forumda okuyun!