reklam

Bingöl Depremi
Gündem


1 Mayıs 2003'de Bingöl'de meydana gelen 6.4 şiddetindeki deprem, Türkiye'nin özellikle 1999'da yaşanan felaketle gündemine oturmuş, son zamanlarda ülkemizde ve dünyada yaşanan ekonomik ve politik krizlerle önemini kaybetmiş olan deprem tehlikesini, tekrar ülkenin gündemine oturttu. 

Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğu, binaların deprem yönetmeliklerine göre inşa edilmesi gerekliliği yönünde bilim adamları ve medya halkı bilinçlendirmeye çalışırken, bu konuda yönetmelikler hazırlanırken, yapıdenetimi kanunu yürürlüğe girerken, 1999 depreminden sonra inşa edilen yurt binasının yönetmeliklere uygun inşa edilmediği için çökmesi, deprem konusunun ülkenin gündeminden hiç düşmemesi gerektiğini tekrar ortaya koydu.

 

THBB'nin Bingöl Depremi ile ilgili Basın Toplantısı
Yapılan incelemelerde, Bingöl depreminde yıkılan binaların betonunun elle yapıldığını tespit eden THBB, bu konuda kamuoyuna hazırladıkları raporu sundu. THBB yetkilileri ve araştırmalara katılan öğretim üyeleri alınacak önlemler konusunda da görüşlerini açıkladı. Basın toplantısı ile ilgili daha fazla bilgi için tıklayın.  

Bingöl Depremi Araştırma Raporu 
Türkiye Hazır Beton Birliği ve Gaziantep Üniversitesi işbirliğinde 4 Mayıs tarihinde bölgede inceleme ve araştırmalaryapılmıştır. Yapılan çalışmalar özellikle betonarme betonu üzerine yoğunlaşmıştır. Bu araştırmaları incelemek için tıklayın.

Basında Bingöl Depremi 
1 Mayıs itibariyle basında Bingöl Depremi ile ilgili yeralmış haberlere buradan ulaşabilirsiniz.

Diğer Deprem Raporları
1995 Dinar, 1998 Adana, 1999 Marmara, 2002 Sulatandağı depremlerinin araştırma raporlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Daha Güvenli Yapılar için Beton Kullanımı 
Elle karıştırılarak elde edilen beton yerine KGS belgeli hazır beton kullanılarak bina yapılmasının önemi hakkında bilgi edinmek için tıklayın.

 

İlgili Linkler
Deprem, hazır beton, beton ve güvenli yapılar ilgili linklere buradan ulaşabilirsiniz.

Hazırlayan: Gülru Özdöl

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz