reklam

Ocak Ayı Kültür & Sanat  Haberleri
Sanat

Cam Ocağı 2003 Yılı Eğitim Programı İçin Kayıtlar Başladı
Cam Ocağı 2003 yılı eğitim programı kapsamında yine dünyaca ünlü cam sanatçılarını ağırlamaya devam ediyor.

Zonaro’nun İstanbul’u
Saray ressamı Fausto Zonaro’nun 30’u İtalya’daki müze ve aile koleksiyonlarından olmak üzere 80 resmi sergileniyor.

Mustafa Salim Aktuğ sergisi
Resimlerinde soyut bir ifade tarzını benimseyen Mustafa Salim Aktuğ son on yıl içerisinde gerçekleştirdiği yağlıboya çalışmalarından oluşan bir seçkiyle İlayda Sanat Galerisinde. 

En Hakiki Öz Sanat Videoları Festivali
Serkan Özkaya, Paris'ten Bureau des Vidéos (bdv) ile birlikte Fransız Kültür Merkezi'nde "THE REAL McCOY" isimli gerçek sanat videoları festivalini düzenliyor. Festivalde uluslararası çağdaş sanatçıların 1970'lerden günümüze uzanan üretimini izlemek mümkün olacak.

Denizlerin öyküsü
Gülçin Anıl’ın doğal yaşamı, denize ait gerçekliği ifade eden yeni sergisi, izleyicilere iki boyutlu tuvalin sınırsız anlatımlarını sunuyor.

Unutulmaz fotoğraflar
Pamukbank Fotoğraf Koleksiyonu, "Işık Yılları" sergisiyle fotoğraf ustalarının çalışmalarını bir araya getiriyor.

Hişt hişt! Sait Faik Beyoğlu’nda...
Türk edebiyatının usta hikayecisi ve yalnız adamı Sait Faik, ölümünden 49 yıl sonra açılan ‘arşiv sergisi’ ile bir zamanlar hüzünlü adımlarla dolaştığı Beyoğlu’na yeniden geldi. Sergi, fotoğrafları, eserleri ve özel eşyaları ile hikâyecinin ‘iç dünyasına’ ışık tutuyor.

Exlibris Yarışması Düzenleniyor
Hacettepe Üniversitesi ve Ankara Exlibris Dernegi , kitaplar için mülkiyet işareti olarak kabul edilen ve üzerinde estetik degerler taşıyan özgün exlibris çalışmalarını bir araya getirmek, degerlendirmek, sanatçılarını teşvik etmek, exlibris sanatını tanıtmak ve sevdirmek amacıyla tüm ülkelerin sanatçı ve tasarımcılarına açık olan, son katılım tarihi 20 Nisan 2003 olan uluslararası bir exlibris yarışması düzenleniyor.
Arkitera

Dr. İbrahim Bodur Seramik Müzesi Koleksiyonu Sergileniyor
Kale Grubu tarafından Çanakkale'nin Çan ilçesinde kurulan Dr. İbrahim Bodur Seramik Müzesi eserleri İstanbul'da sergileniyor.

291 Gallery - "Kısa & Keskin"
Londra'nın güncel sanat mekanlarından Galeri 291'de yakın dönem güncel sanat etkinliklerinde de yer alan dört Türk sanatçısının çalışmalarının da yer aldığı uluslararası video - performans gösterisi Kısa & Keskin (Short & Sharp), 21 Ocak tarihinde gerçekleştiriliyor.

Moderna @ Platform, Oliver Ressler Video Gösterimi
Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, Moderna Museet'le ortaklaşa hazırlanan Moderna@Platform programı kapsamında, Ocak ayında Avusturyalı Sanatçı Olivier Ressler'e evsahipliği yapıyor. 

Gudret Gurban Derzili Resim Sergisi
Gudret Gurban Derzili'nin resimlerinin yarattığı ilk his güzel bir masalın içinde yolculuk etme ümidi oldu. Ve gül kadınlarının şarap öyküleriyle yapacağım bir yolculuğun keyfini sürdüm sergiyi hazırladığım süre boyunca. Gül kadınlarının ikram ettiği şarabı yudumlar gibi hazırlandı herşey... 

Porselen vücut buluyor
Bir Kültür Sanat Merkezi'nin "Bir Galeri" bölümü Aralık ayı konuğu heykel sanatının genç ve başarılı isimlerinden Serdar Tekebaşoğlu.

Türk resminden derlenenler
Garanti Bankası’nın resim koleksiyonundan özel olarak seçilen örneklerin yer aldığı ‘Derlemeler’ konulu sergilerin ikincisi,bugün Garanti Sanat Galerisi’nde açılıyor.

"Zamansız ve Mekansız" Fotoğraflar
Fotoğraf sanatçısı Ahmet Elhan'ın "iğne deliği kamerayla" çektiği fotoğrafları 17 Aralık'tan başlayarak Platform Güncel Sanat Merkezi'nde sergileniyor. Sanatçının 10 adet çalışmasının yeraldığı sergi, 14 Ocak'a kadar açık.

Turan Erol Resim Sergisi
Turan Erol 1927 yılında Milas'ta doğdu. 1951 yılında İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümünü bitirdi. Sanat alanında çok sayıda inceleme, araştırma, eleştiri ve kitapları bulunan sanatçı çeşitli üniversitelerimizde öğretim üyesi olarak çalıştıktan sonra, 1990 yılında kendi isteği ile öğretim hayatından emekliye ayrıldı.

Zonaro, 90 yıl sonra yeniden İstanbul'da
Ressam Fausto Zonaro 90 yıl sonra yeniden İstanbul'da. Abdülhamid'in saray ressamlarından biri olan Zonaro'nun yapıtları 17 Ocak'tan itibaren Yapı Kredi Kültür Merkezi'nde sergilenecek. 

Sezai Özdemir Karşı Sanat'ta
Figüratif Türk resminin önde gelen isimleri arasında kendine özgü bir yer edinen Sezai Özdemir, bu sergiyle, son iki yıldır ürettiği yeni eserlerin yanı sıra daha eski tarihli resimleriyle izleyicinin karşısına çıkıyor. 

Güleryüz’ün 40. sanat yılı sergisi
Ünlü ressam Mehmet Güleryüz’ün 40. sanat yılı dolayısıyla düzenlenen retrospektif sergisi Nurol Sanat Galerisi’nde açıldı.

"Hoşça Kal İstanbul" Şenol Yorozlu Resim Sergisi
Şenol Yorozlu'nun 1978-2002 arasında ürettiği yapıtları kapsayan "Hoşça kal İstanbul" başlıklı kişisel sergisi 22 Ocak-22 Mart tarihleri arasında Antik Sanat Galerisi'nde görülebilir.

Plajın Altında: Kaldırım Taşları
Plajın Altında: Kaldırım Taşları situasyonist hareketin en önemli sloganına gönderme yapıyor. 1968'de öğrenciler kaldırım taşlarını söküp polislere atarken, taşların altında kum, yani var olan düzenin tümüyle dışında ve ötesinde, oyunsu bir dünyanın olabileceğinin pratiğini düşlemeleri "Kaldırım Taşlarının Altında: Plaj" sloganını yaratmıştı. Plajın Altında: Kaldırım Taşları ise sanat dahil daha birçok alanda da olması gereken plajların varlığına olan kayıp inançlarımızı göstermekte, bu küreselleşmenin vaadleri ile sonuçları arasındaki fark olarak da okunabilir.
Plajın Altında: Kaldırım Taşları, Canan-Osman Tumay'ın değerli katkılarıyla gerçekleşmektedir. Etkinlik, PROJE 4L'de 22 Kasım 2002 - 17 Ocak 2003 tarihleri arasında izlenebilir.
Arkitera

Arşiv

Diyalog

Kerem Erginoğlu &  Hasan Çalışlar 21 Ocak 2003  günü  Diyalog bölümümüze konuk oldu.

Kerem Erginoğlu & Hasan Çalışlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için  tıklayın. 

Diyalog buluşmasını soru cevap şeklinde okumak için  buraya tıklayın...


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz