reklam

Mart Ayı Kültür & Sanat  Haberleri
Sanat

"İşaretler ve Yazılar" Sergisi
Milli Reasürans Sanat Galerisi’nin işbirliğiyle 05 Nisan - 28 Mayıs 2005 tarihleri arasında Günther Uecker - "İşaretler ve Yazılar" Sergisi Milli Reasürans Sanat Galerisi'nde izlenebilecek. Serginin açılışı 5 Nisan 2005 günü, saat 18:00'da gerçekleşecek.

Şadi Çalık "Heykel Olmayan Yerde Heykel Yapmak için Yaşamak"
Derya Nüket Özer ve Siren Çalık'ın hazırladığı  “Şadi Çalık: “Heykel Olmayan Yerde Heykel Yapmak için Yaşamak” başlıklı sergi Sanal Mimarlık Müzesi’nde açıldı.

Soyut Karma Sergi
Açılış kokteyli 26 Mart Cumartesi günü 18:00-20:00 saatleri arasında yapılacak olan Soyut Karma Sergi 06 Nisan 2005 tarihine kadar Galeri Artist Çukurcuma Sanat Galerisi'nde izlenebilir.

“Diğerlerinin Şansı...” Resim Sergisi
Açılışı 23 Mart 2005 Çarşamba günü yapılan " Diğerlerinin Şansı" sergisi K2 Sanat Merkezi / K2 Galeri'de 5 Nisan 2005 tarihine kadar görülebilir.

Burhan Doğançay'ın Özgün Litograf Baskıları Asmalımescit Balıkçısı'nda...
Büyülendiği kent duvarlarının tuvale yansıdığı eserleriyle tanınan Burhan Doğançay'ın, özgün litograf Newyork baskıları Asmalımescit Balıkçısı'nda sergileniyor.

Savaşa Karşı Sanat
Mehmet Güleryüz’ün Irak Savaşı’nın başladığı günden bugüne yaptığı resim çalışmaları Saint Benoir Lisesi’nde 21 Mart - 06 Nisan tarihleri arasında görülebilir.

"Uzaklığı Belgele II" Sergisi Borusan Sanat Galerisi'nde
Küratörlüğünü Beral Madra'nın yaptığı, Raid Projects işbirliği ile hazırlanan "Uzaklığı Belgele II" sergisi Borusan Sanat Galersi'nde 25 Mart-28 Mayıs tarihleri arasında izlenebilecek.

"Duruşlar.........Bakışlar........." Sergisi Canon Erkayalar Sanat Galerisi'nde
Canon Erkayalar Sanat Galerisi 22 Mart-15 Nisan tarihleri arasında İstanbul’dan katılan fotoğraf sanatcısı Güner Sarıoğlu’nun ‘’Duruşlar...Bakışlar...’’ adlı sergisine ev sahipliği yapıyor.

Denizi Pişirdik Sualtı Seramik Sergisi Berlin'de
17 Temmuz- 08 Ağustos 2004 tarihleri arasında, Bodrum’da sualtı ve kara sergisi olarak sanatseverlerle buluşan Denizi Pişirdik Sualtı Seramik Sergisi, aldığı davet üzerine Berlin’e doğru yola çıkıyor.

Ahmet Güneştekin "Mezopotamya'da Aşk" Sergisi
29 Mart-10 Nisan 2005 tarihleri arasında Ankara Atakule Vakıfbank sanat galerisinde genç sanatçı kuşağından Ahmet Güneştekin’in son dönem yapıtlarından oluşan bir resim sergisi düzenleniyor.

Ekin Nayır Çekirdek Sanat 4. Sanal Sergisi'nde
Çekirdek Sanat 4. Sanal Sergisini Ekin Nayır ile açtı.

Otto Mjaanes’in Retrospektif Resim Sergisi
Jazz Now Sanat Merkezi ve Galeri görsel sanat etkinliklerinin 18.sine dünyaca ünlü Amerikalı ressam ‘Otto Mjaanes’in Retrospektif resim sergisiyle devam ediyor.

Murat Ağçiçek Resim Sergisi
Murat Ağçiçek'in resim sergisi 25 Mart-25 Nisan tarihleri arasında Maltepe Sanat Galerisi'nde görülebilir.

Gülseren Kayalı Resim Sergisi
07-28 Mart 2005 tarihleri arasında, Gülseren Kayalı, Nişantaşı Koçbank’ta bir grup resimlerini sanat severlerle buluşturuyor.

Şahin Paksoy Kişisel Resim Sergisi
Garage of Art, 8-Nisan-4 Mayıs tarihlerinde Şahin Paksoy’un resim, heykel ve seramiklerinden oluşan kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor.

İrfan Korkmazlar Heykel Sergisi
12 Mart Cumartesi günü Dirimart'ta İrfan Korkmaz'ın heykel sergisinin açılışı yapıldı.29 Mayıs 2004 gecesi uykusunda beyin kanaması geçirerek komaya giren ve 9 aydır yaşam mücadelesine...

Helma Sanders-Brahms Retrospektif
Uluslararası alanda en başarılı olmuş Alman kadın yönetmenlerden biri olan Helma Sanders-Brahms, Tiyatro Okulu ve yüksek öğrenimden sonra Batı Alman Radyosu’nda (WDR) spiker olarak çalıştı...

Erdağ Aksel Sergisi Galeri Nev'de Açılıyor
Heykel sanatçısı Erdağ Aksel, “Güzellik Nesneleri” adlı bir dizi olarak ürettiği büyük boy duvar çalışmalarını 1 Nisan 2005 tarihinden itibaren İstanbul Galeri Nev'de sergiliyor.

Platform'da Sergiler, Konuşmalar ve Gösterimler Dizisi 3: Normalizasyon / Makulleştirme
Platform, Ekim 2004'te normalizasyon/makulleştirme kavramlarının değişik anlamlarına, kullanımlarına, tezahürlerine ve bugünkü politik ve sosyal çıkarımlarına odaklanan bir sanat programı başlattı.

Mesut Eren'den DonKişot Sanat Atölyesi'nde Ücretsiz Resim Danışmanlığı Hizmetleri Başladı
Mesut Eren yürütücülüğündeki DonKişot Sanat Atölyesi 2001 yılında kitabevi, müzik market ve sinema salonunu da içeren bir bileşimin parçası olarak faaliyetlerine başladı.

Goethe Enstitüsü'nde Fotoğraf Sergisi: Dünya Dili Futbol
Goethe Enstitüsü ve dünyaca ünlü Magnum Photos fotoğraf ajansının işbirliği ile oluşturulan “Dünya Dili Futbol” adlı fotoğraf sergisi, Almanya’da gerçeklestirilecek FİFA 2006 Dünya Şampiyonası’nın çerçeve programına da resmi bir katkıdır.

Aynur Okay Kişisel Resim Sergisi: "Bütün Zamanlar 2005"
Açılış kokteylinin 10 Mart 2005 Perşembe günü saat 18.00 ve 20.00 arasında yapılacağı Aynur Okay'ın kişisel resim sergisi 10-24 Mart 2005 tarihleri arasında Galeri Artist Çukurcuma Sanat Galerisi'nde izlenebilir.

Çekirdek Sanat 3. Sanal Sergisinin Konuğu Sina Mirel
Çekirdek Sanat 3. Sanal Sergisini resimlerinde figür ve görüntü imajının renk etkileri altında dağıtıldığı dışavurumcu bir sanat anlayışını benimseyen ve  duygusal öğeleri ön plana çıkaran Sina Mirel ile açıyor.

460 tablo yok olan da 'sahte'
Resim Heykel Müzesi'nin harabe binasında 460 tablo bulunamıyor. Hoca Ali Rıza'ya ait tablonun yerinde ise, çok kötü bir taklidi yer alıyor

Türk Çağdaş Sanatına Bir Bakış
Türkiye’de özellikle İstanbul merkezli küresel bir dönüşüm (buna "dünyasal kültür" adını veriyorum) gerçek anlamda 1990'lı yıllarda başladı. 1987’de yapılan İstanbul Bienali daha hala yerel bir organizasyon ve sergilenen eserlerde de yerel motiflerin varolduğu bir oluşumdu.

 

66 Kadın 66 Yapıt Kadın Sergisi
Çekirdek Sanat Atölyesi “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü dünya kadın sanatçılarının katıldığı bir sergi ile kutluyor. Bütün dünyada, kadınların üzerindeki baskılara karşı ve kadınların toplumsal hayattaki özgürlükleri için kabul edilen bir günde düzenlenen sergi, kadınsı bir duyarlığı işaret ediyor.

 

Camla Sıcak Bir Buluşma
Yaşları ve meslekleri farklı pek çok kişiyi camla buluşturan ve düzenlediği etkinliklerle İstanbul’un ilgi merkezlerinden biri haline gelen Cam Ocağı, Mart ayında uygulamalı gezilere ve sıcak cam gösterilerine başlıyor.

Alessandro Guerriero'dan Tasarım Düşleri
14 Mart 2005 Pazartesi günü saat 19.00'da Alessandro Guerriero İtalyan Kültür Merkezi'nde bir konferans veriyor.

Osmanlı’nın son dönemine ait özel eşyalar Paris’te satılıyor
Osmanlı ailesinin son yıllarına tanıklık eden özel eşyaları Paris’te satışa çıkıyor. Sultan İkinci Abdülhamid’in küçük kızı Ayşe Sultan’a (Osmanoğlu) ait 150’den fazla hatıra eşya 8 Mart tarihinde açık artırmayla satılacak.

Paris'te tarihi açık artırma
Sultan II. Abdülhamit'in pijamasından el yazmalarına, İttihat belgelerinden tuğralarına kadar çok sayıda özel eşyası, 8 Mart'ta Paris'te açık artırmaya çıkarılacak.

Hale Tenger Sergisi Galeri Nev’de
Sanatçı Hale Tenger’in sergisi 4 Mart 2005 tarihinde İstanbul Galeri Nev’de açılıyor.

Rıza Savaş Resim Sergisi
Genç kuşak ressamlar arasında, figür resmine gönül vermiş sanatçılardan biri olan Rıza Savaş'ın sergisi Maltepe Sanat Galerisi'nde 11 Şubat - 15 Mart arasında izlenebilir.

Frida'yı ödünç verdi

Pop ikonu Madonna, elindeki iki Frida Kahlo tablosunu, haziran ayında Londra'da açılacak sergi için Tate Modern galerisine ödünç verdi. Tablolardan 'Self Portrait of Monkey'de Kahlo'nun bir maymunla portresi, 'My Birth'de ise kendisini doğuran başsız bir kadın yer alıyor. 9 Haziran'da açılacak sergi ilk kez Kahlo'nun bu kadar çok eserini bir araya getiriyor.
Radikal

Faruk Yazıcılar Resim Sergisi
Faruk Yazıcılar'ın resim sergisi 05 Mart-24 Mart 2005 tarihleri arasında Ekvator Sanat Galerisi'nde sergileniyor.Galeri Pazar,Pazartesi hariç hergün 12.00 ve 18.00 saatleri arasında gezilebilir.

 

Dirimart Karma Resim Sergisi
Dirimart, 25 Şubat-11 Mart 2005 tarihleri arasında Türkiye’de çağdaş resme yön veren usta isimlerin eserlerinden oluşan karma bir sergi ile sanatseverlerle buluşuyor.

“Hüsamettin Koçan’dan Yedi Sergi Bir Selamlama”
“Körler İçin Resimler”den “Şamanın Gizemine”, “Kırılgan Yüzler”den “Ahşap Yüzler”e, Hüsamettin Koçan’ın yedi ayrı başlık altında bir araya getirdiği sergiler bütünü Galeri Artist’te yer alacak.

Zümrüt Y. Radau'dan Kişisel Resim Sergisi: “Tulipa”
Zümrüt Y. Radau’nun “Tulipa” adlı kişisel sergisi 22 Şubat-20 Mart 2005 tarihinde Akatlar Kültür Merkezi’nde yer alan Artdepo Sanat Galerisi’nde görülebilir.

Rezan Özger Kişisel Resim Sergisi
Rezan Özger'in kişisel resim sergisi 19 Şubat- 09 Mart tarihleri arasında Galeri Artist Çukurcuma Sanat Galerisi'nde izlenebilir.

Joseph Beuys Goethe-Institut'de tartışılıyor ve izleniyor
Almanya’da hiçbir sanatçı Joseph Beuys (1921–1986) kadar çağdaş sanatı etkilemedi. Hem sanatçı, hem de öğretmen olarak ve aynı zamanda politik tutumuyla da etkisi sürekli olarak büyüdü, hâttâ ölümünden sonra bile devam etti.

11 Türk sanatçı Tahran Bienali’nde
Reyhan Abacıoğlu, Rüştü Doğan, Turan Enginoğlu, Özlem Kalkan Erenus, Hasan Rastgeldi, Bünyamin Özgültekin, Feryal Taneri, Tuncay Topçu, Feriha Tuğran, Firuze Yiğit ve Ümit Yiğit’e ait toplam 38 yapıt, Türkiye’yi temsilen Tahran Bienali’nde.

Fatih Mika Gravür Sergisi
İtalya’da yaşayan gravür sanatçısı Fatih Mika, Mart ayı başında İzmir’de kişisel sergisini açıyor.

.01 NOMAD ve Siemens-Sanat Ortak Çalışması: “tele-Kent” Sergisi
Dijital kültür içindeki durumları ve konumlanmaları, öncelikli olarak Türkiye’deki yeni medya’nın yapılanması üzerinden incelemeyi, yansıtmayı ve tartışmayı hedefleyen .01, NOMAD ve Siemens-Sanat’ın ortak çalışmasıdır.

Tanrıçalar Porselenle Vücut Buluyor...
“Porselen tanrıçaların vücut bulması için kullanılabilecek en mükemmel malzeme. Çünkü porselenle çalışmak; insanı sıradan gerçekliğin ötesine taşıyan ve bir başka maddeye dönüşmesini sağlayan simyasal dönüşümün içinde olmak.”

Bir Don Kişotluk yapın!
Yeldeğirmenlerine karşı cesurca savaşan Don Kişot, sizin de kahramanınız olduysa, yani siz de realizmi elinizin tersiyle itip boğulmak pahasına idealizm sularına daldıysanız, bu karda kışta Don Kişot sergisine gitme önerisini tuhaf karşılamazsınız.

 

Nokta Resim ve Tasarım Atölyesi
“Perde” isimli resim sergisi Murat Ilgın, Seçil Çeliktürk, Zeynep Bingöl, Sevgi Yanar’ın resimlerinden oluşuyor. Nokta Resim ve Tasarım Atölyesi’nde, 4 Şubat’ta açılış gerçekleşen sergi 12 Mart 2005 tarihine dek izlenebilir.

Yasemin Şenel Resim Sergisi
Teşvikiye Sanat Galerisi, 11 Mart-10 Nisan 2005 tarihleri arasında sanat yaşamını Belçika’da sürdüren Yasemin Şenel’in son dönem resimlerini sanatseverlerle buluşturuyor.

 

Sappi Etkili Basılı Medya Ödülü
Dünyanın önde gelen kağıt üreticisi Sappi, reklamcıları bir kez daha kampanyalarının basılı işleriyle EACA EURO EFFIES yarışmasına katılmaya çağırıyor.

Analar, Tanrıçalar, Hanımsultanlar
Brüksel'de Palais des Beaux Arts'da açılışı yapılan ve kadın mitolojisinin ardındaki tarihsel, arkeolojik, sanatsal verileri gözler önüne seren Analar, Tanrıçalar, Hanımsultanlar sergisinde SSM'den de beş eser yer aldı.

Alessandro Guerriero Konferansı: Tasarım Düşler
14.03.2005 Pazartesi günü saat 19.00'da Alessandro Guerriero İtalyan Kültür Merkezi'nde "Tasarım Düşleri" adlı bir konferans veriyor.

"Joseph Beuys-Aslolan Çizgidir" Sergisi Çerçevesinde René Block Konferansı
Küratör olan René Block aynı zamanda Kassel’deki Kunsthalle Fridericianum’un müdürüdür. Kendisi diğer pek çok çalışmasının yanısıra 1995 yılında 4. Ístanbul Bienali’nin de küratörlüğünü yaptı. 60’lı yıllarda ise Berlinli bir galerici olarak Joseph Beuys’u destekledi.

Beral Madra Başkent Üniversitesi’nde
9 Mart 2005 Çarşamba günü saat 15.00’de Başkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Prof. Dr. İhsan Doğramacı Konferans Salonu’nda Beral Madra "Küresel Kültür Sanayii, Sanat Üretimi ve İletişim Ağları..." başlıklı konuşmasını gerçekleştirecek.

Brüksel Üzerine Bir Sergi
Van Abbe Müzesi Journal #8’i (8 numaralı yayın) sunuyor. Yayın serisinin sonuncusu, NEDERLAND NIET NEDERLAND kolleksiyonunun temasını takip ediyor.

Çok giyilmiş elbiselerden topladığım DNA örnekleriyle sanal bir karakter yaratacağım
Beyoğlu Mısır Apartmanı’nın 4. katında sabahın erken saatleri. Londra’dan sadece 24 saatliğine gelen Hüseyin Çağlayan bir yandan adaçayını içiyor, bir yandan da Beral Madra ve Murat Pilevneli’ye projesini anlatıyor.

10. İstanbul Saydam Günleri
İstanbul Saydam Günleri'nin onuncusunun çalışmaları sürüyor. Uzun bir yolculuğun ilk on yılını geride bırakmaya hazırlanırken İstanbul Saydam Günleri faaliyetleri iki ayrı alana ayırıldı. Önceliği, 10. yılın iskeletini belirlemeye ve katılımların başlayabilmesi için katılım formlarını bastırıp dağıtılması ve en az bunun kadar önemlisi de "yarın"ı konuşulması ve kurgulanması

Hong Kong Uluslararası Afiş Trienali 2004 Sergisi’nde “Görsel Dinamik”i Deneyimlemek
Başarılı bir afiş yarışması organizasyonunun ardından, Hong Kong Kültür Müzesi şimdi de öne çıkan 400’ün üzerinde uluslararası afiş çalışmasını 2004 Afiş Trienali sergisinde gösterime sunacak.

Deniz Üster Resim Sergisi
Deniz Üster 'in resim sergisi Beyazıt'taki Antik Hotel 'bir Bizans sarnıçından oluşan "Club Academia "sergi salonda 11 Şubat 2005 Cuma akşamı saat 18:30 da açılacak.

Özlem Özer Sergisi: "Eflatun Özgürlük"
Vakko Beyoğlu Sanat Galerisi 03 Şubat 2005 tarihinden itibaren Türkiye'de teknik olarak ilk defa sıcak camdan heykel yapan cam ve seramik sanatçısı Özlem Özer'i sanatseverlerle buluşturuyor.

ICOGRADA Merkez Bürolarını Kanada’ya Taşıyor
16 Ocak’ta ICOGRADA (Uluslararası Grafik Tasarım Kuruluşları Konseyi) ile ICSID (Uluslararası Endüstri Tasarımcıları Konseyi), Montreal International’la 10 yıllık bir kontrat imzalayarak tarihi bir adım attılar.

Sanat Çınarı Ödülü ressam Eren'e
Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında, 2002 yılından bu yana Türkiye'nin sanatına görsel iletişim yoluyla katkıda bulunan sanatçılara verilen Sanat Çınarları Ödülü'ne bu yıl ressam Cemil Eren oeğer görüldü.

Adil Salih Resim Sergisi
1964 yılında Trabzonda doğan sanatçı ilk sergisini Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde gerçekleştirdi. Yurt dışına çıkarak Köln Devlet Akademisi'nde konuk sanatçı olarak çalışmalarını gerçekleştiren Adil Salih'in resmini oluşturan ve farklılığını yaratan en temel unsur öyküleme ve renk bütünlüğü arasındaki irkiltici uyumdur.

Arşiv

Kültür ve sanat üzerine söylemek istedikleriniz Sanat  forumunda

Arkitera.com/forum

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz