reklam

29 Temmuz 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Adapazarı’nda standart dışı altyapı asfaltı engelliyor

Avrupa Yatırım Bankası’ndan alınan yaklaşık 30 trilyon liralık krediyle yapılacak asfalt dökümü, derine döşenmeyen su boruları, telefon hatları yüzünden yapılamıyor. Asfaltın Avrupa standartlarında yapılacak olması sebebiyle yüzeyde kalan su, telefon hatları ve diğer hizmetler yeniden daha derine gömülecek.

Adapazarı Büyükşehir Belediyesi’nin uzun uğraşlardan sonra Avrupa Yatırım Bankası’ndan elde ettiği yaklaşık 30 trilyon liralık krediyle Avrupa standartlarında yapımı planlanan asfalt, altyapıya takıldı. Depremde mevcut altyapının tahrip olması sebebiyle yeni altyapı çalışmalarının Avrupa standartlarına göre yapılmaması, asfalt dökülmesini zorlaştırıyor.

Geçtiğimiz günlerde dünya ihale şartlarına göre yapılan ve 4 firmanın görev aldığı asfalt dökümüne henüz başlanamadı. Asfaltın Avrupa standartlarında yapılacak olması sebebiyle mevcut yolların 40 santim kadar kazılması sonucunda, önceden yapılan ve kanalizasyon haricinde derine gömülmeyen su boruları, telefon hatları açıkta kaldı. Kazı sebebiyle zaman zaman su boruları kırılırken, telefon hatları da zarar görüyor. Ayrıca bazı bölgelerde kanalizasyon olmaması sebebiyle yüzeyde kalan fosseptik çukurları da asfalt için sorun oluşturuyor. Bu sebeple asfalt yapılacak yerlerde yüzeyde kalan su, telefon hatları ve diğer hizmetler yeniden daha derine gömülecek.

İhaleyi alan söz konusu 4 firma ise 4 ayrı noktada asfalt için kazı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Adapazarı Büyükşehir Belediyesi’nden edinilen bilgiye göre, toplam uzunluğu 69 kilometreyi bulacak olan asfalt çalışmalarının sonbahar girmeden bitirilmesi planlanıyor. Karaağaç Bulvarı’nda asfalt için kazı çalışmaları sürerken Ankara, Sedat Kirtetepe ve Adnan Menderes caddelerinde de kazı çalışmaları başladı.

Bu arada mevcut çalışmanın sadece şehir merkezini kapsadığı ve ara cadde ve sokakların ise bu çalışmada yer almayacağı öğrenildi.
Zaman

 

Temmuz 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz