reklam

Haberler
24 Temmuz 2002 Çarşamba

Sanayide 50 seramikte 45 yıl
Türk Sanayiinin duayenlerinden İbrahim Bodur Sanayide 50'inci yılını idrak ederken, kurucusu olduğu Kale Grubu Şirketleri de 45'inci kuruluş yıldönümünü kutluyor.

Kohn Pederson Fox 222 m'lik "Heron Tower" için verdiği savaşı kazandı
Başbakan yardımcısı John Prescott gökdelenin yapımı için 160 milyon £ verilmesine dair yeşil ışık yaktı. Gökdelenin yapılma karar ile ilgili geçen sonbaharda kamuoyu yoklaması yapılmıştı.

Çocuk Hastanesi Yenileniyor
Bina çok eskidiği için tadilat yapma imkanı olmayan Behçet Uz Hastanesi G Blok'u yıkılacak ve yerine 6 bin 500 metrekarelik 7 katlı bina inşa edilecek

 

Cebelitarık Köprüsü projesi tamamlandı
14 km'lik Cebelitarık Köprüsü Cebelitarık Boğazı'nın üzerinde inşaa edildiğinde, şimdiye kadar yapılmış en uzun ve en yüksek köprü ünvanını alacak.

Arkitekt'in, Temmuz - Ağustos 2002 sayısı çıktı
Türkiye'nin en eski mimarlık dergisi Arkitekt'in, Temmuz - Ağustos 2002 sayısında, küçük bir Kahire turunun ardından, Padişahların dinlenme mekanları olan kasr ve köşklere oradan da Kadıköy'ün tarihine uzanan bir gezintiye çıkarıyor. Arkitekt dergisinin bu sayısında yer alan diğer başlıklar şu şekilde sıralanıyor.

Dünya Mimarlığına Katkı Ödülleri
WASA (World Architecture Solidarity Awards) tüm Dünya'da mimarlık için çalışmalar yapanları ve katkıda bulunanları ödüllendirmek özellikle ulusal ve uluslararası kamuoyuna ulaşmakta zorlananlar için bir fırsat sağlamak amacıyla düzenleniyor.

Şehir Plancıları Ulusal Atölye'de Ankara'da toplanıyor
Avustralya Hükümetinin AUS-AID kamu fonlarından yararlanarak, Avustralya'dan bir grup şehir plancısının katılımıyla, Türkiye'deki şehir planlama meslek mensuplarıyla karşılıklı deneyimleri paylaşmak üzere Temmuz ayı süresince Ankara, Mersin, Antalya, İstanbul ve İzmir kentlerinde atölye çalışmaları yapıldı.

Uluslararası Peyzaj Mimarlığı Festivali Moskova'da düzenleniyor
Bu sene dördüncüsü gerçekleşecek olan " Landscape Architecture. Look from home...." Festivali 17- 21 Ekim tarihleri arasında Moskova'da düzenleniyor. Festival, peyzaj mimarları ve bahçe tasarımı yapanlar kadar, profesyonel olmayanlar ve medya içinde buluşma noktası olacak. Festivale; Rusya'dan, Avrupa'dan, eski Rus Cumhuriyetleri'nden peyzaj mimarları ve tasarımcıları katılacak.

Kale Grubu turizme açılıyor
Çanakkale Seramik’i bünyesinde bulunduran Kale Grubu, turizm sektöründeki ilk yatırımını Çanakkale’de yaptı.

Kale Grubu da turizmci oluyor
Çanakkale Seramik Fabrikaları ile Kalebodur Seramik Fabrikaları’nı bünyesinde bulunduran Kale Grubu, turizm alanında ilk yatırımını Çanakkale’ye gerçekleştirdi. Kale Grubu Şirketlerinden Kale Nakliyat Seyahat ve Turizm A.Ş., Çanakkale’nin tatil beldesi Güzelyalı’da, 3 yıldızlı İda-Kale Resort Oteli’ni yarın turizmin hizmetine açıyor. Şirketten yapılan açıklamada, 2 bin 750 metrekaresi kapalı olmak üzere 6 bin 150 metrekare alan üzerine kurulan İda-Kale Resort Otel’de, 14 tripleks villanın yanısıra sosyal tesisler, yüzme havuzu, 75 kişilik toplantı salonu ile kışın 165 yazın ise 250 kişi kapasiteli restaurantın bulunduğu bildirildi. Yetkililer, otelin konaklama kapasitesinin 84 oda ve 154 yatak olduğunu belirttiler.
Türkiye

Birgi evleri, öğrencilere laboratuvar oldu
İstanbul Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri, İzmir’in Ödemiş ilçesinin tarihi Birgi beldesinde yıkılmaya yüz tutan yapıların restorasyon projelerine başladı.

Ilısu Yargılanacak
Siyasette halkın bilinçli tercihini değil ''medyanın boyalı gazlamasını'' arkalarına alarak yarışa kalkan yeni particiler arasında, Hasankeyf 'i yutacak Ilısu Barajı 'nı yapmaya niyetli ''yüklenici adayları'' da var...

Der Spiegel: Nemrut Mısır’dan daha gizemli
Der Spiegel dergisi, Hollandalı mimar ve arkeolog Maurice Crijns’in, Nemrut Dağı’nda Kral Antiokhos’un mezarını arayacağını yazdı.

"Evimiz İstanbul kadar güzel" kampanyası hayata geçiyor.
Belediyemiz, İlçe Belediyeleri ve İstanbulluların birlikte başlattıkları, "Evimiz İstanbul Kadar Güzel Projesi" 24 Temmuz tarihinde yapılacak olan törenle start alacak.
Fatih Fevzipaşa Caddesi'nde Başkan Gürtuna tarafından başlatılacak olan proje ile yerleşim alanlarının güzelleştirilmesi ve çevre bilincinin aşılanması hedefleniyor.

İbb

Metro ihalesi 12 Eylül’de yapılacak
Aliağa–Menderes arasındaki mevcut demiryolu hattının metro standartlarına yükseltilmesini öngören 340 milyon dolarlık projenin kontrolörlük ve müşavirlik ihalesi gazetelerde yayınlandı.

Botaş 5 ayrı boru hattı için ihale yaptı
Beş ayrı doğalgaz boru hattı projelerine ait temel ve detay mühendislik işleri ile Edirne Doğalgaz Boru Hattı projelerine ait temel mühendislik işlerini içeren ihale yapıldı.

Tatlıcı'nın arazi davası yine Yargıtay'dan döndü
Yargıtay, işadamı Mehmet Salih Tatlıcı'nın, Maçka Demokrasi Parkı projesi yapılırken kamulaştırılan 17 bin metrekarelik arazisini geri alabilmek için açtığı ve 16 yıldır süren davada Tatlıcı aleyhine karar vedi.

‘Tapusuz kalıcı konut satanlar dolandırıcı’
Adapazarı’nın Karaman Mahallesi’nde, çok sayıda konutun noterde yapılan anlaşma ile el değiştirdiği, hatta aynı konutun birkaç kişiye birden satıldığı söyleniyor. 20 yıl sonra tapusu verilecek konutları bugün satma işleminin dolandırıcılıktan farksız olduğu vurgulandı.

İkiztepe kazıları başladı
Samsun’un Bafra İlçesi İkiztepe Örenyeri’nde 1974 yılından bu yana aralıksız sürdürülen kazıların bu yılki bölümü başladı.

Laodikya yazıtları tercüme ediliyor
Antik kentte kazı çalışmaları hızla sürdürülürken, epigraf Esengül Akıncı, kazıda bulunan yazıtları Türkçe’ye çevirmeye başladı.

Temmuz 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz