reklam

30 Temmuz 2002 Salı
Ana Sayfa
>
Haberler

Konutlar taşınabilir

Körfez’deki LPG patlaması ucuz atlatıldı. Başka bir facia yaşanmaması için tedbirlerin artırılacağını söyleyen yerel yöneticiler yerleşim yerinin taşınması konusunda hemfikir. Kararı hükümet verecek.
Kocaeli'nin Körfez İlçesi'nde ortalığı cehenneme çeviren Akçagaz LPG Dolum ve Depolama Tesisleri'ndeki patlamanın ardından hasar belirleme çalışmaları sürüyor.

Bu tesislere çok yakın olan konutlar ise tartışma konusu oldu. Körfez Kaymakamı Erdoğan Ülker, infilakın ardından dış boyaları yanan, ancak şans eseri etkilenmeyen Opet'e ait içi benzin dolu tankların patlaması halinde büyük bir facia yaşanacağını belirterek, ‘‘Eğer Opet tankları infilak etseydi altından kalkamazdık’’ dedi.

İstimlak edelim
Körfez Belediye Başkanı Erhan Yenilmez ise Bakanlar Kurulu'nun kendilerine yetki vermesi halinde bu bölgedeki konutları istamlak edip vatandaşı mağdur etmeden başka yere nakledebileceklerini söyledi.

Patlamayı önceki gün televizyonlardan öğrenen ve izinde olan Kocaeli Valisi Erdal Ata, İzmit'e gelerek akşam bölgede inceleme yaptı.

Dün sabah bir açıklama yapan Vali Erdal Ata, bölgede bundan böyle bu tür olayların yaşanmaması için valilikçe her türlü tedbirin alınacağını, gerekirse bölgede oturan vatandaşların mağdur edilmeden başka yerleşim birimine nakledilmesi konusunun ciddi bir şekilde ele alınacağını söyledi.

Daha sıkı denetlenecek
Kocaeli Vali Vekili Ümmet Kandoğan, Valilikte önceki günden beri seri toplantılar yapıldığını ve 12 kişiden oluşan komisyon kurulduğunu bildirdi. Bu komisyonun bölgedeki sanayi kuruluşlarını daha sıkı denetleyeceğini belirten Kandoğan, eksiklikleri süretle gidermelerini sağlayacaklarını bildirdi. Kandoğan, ‘‘Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar sanayi kuruluşu içice girmiş değil’’ dedi. Kandoğan, bu kuruluşların bazılarının yeterli önlemi almadığı gibi, kalifiye işçi çalıştırmadıkları, bekçilere, şoförlere dolum yaptırdıkları yolundaki iddiaları da araştıracaklarını söyledi

Kaymakam: Bu artık devlet sorunu olmalı
Bölgede inceleme yapan Körfez Kaymakamı Erdoğan Ülker, Akçagaz Tesisleri'nin hemen yanıbaşında Opet'e ait benzin tanklarının bulunduğunu belirtti. Benzin tanklarının alevlerden etkilendiğini, bu kuruluşun madeni yağ tesisinin de tamamen yandığını belirten Kaymakam Ülker, ‘‘Alevler benzin tanklarının dış boyalarını da yakmış. Patlamalar sırasında çelik parçaları 500 metre ileriye fırlamış. Eğer bu parçalardan biri benzin tanklarına isabet etseydi ve onlar da infilak etseydi altından kalkamazdık’’ diyerek ürpertici bir itirafta bulunurken, buradaki sorunun artık devlet sonunu olarak ele alınması gerektiğini söyledi.
Hürriyet

 

Temmuz 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz