reklam

31 Temmuz 2002 Çarşamba
Ana Sayfa
>
Haberler

XXI. UIA Dünya Mimarlık Kongresi Berlin'de 6000 mimarı ağarladı

Kongre Başkanı Andreas Gottlieb Hempel 26 Temmuz'da düzenlenen kongrenin kapanış konferansında Berlin'in 22-26 Temmuz tarihleri arasında mimarlığın başkenti olduğunu ve XXI. Dünya Mimarlık Kongresi süresince katılımcıları çok heyecanlandıran, ilham veren bir şehir olduğunu belirten bir açıklama yaptı:
" Biz bu kongre boyunca hem içerik hem de tasarlanmış formlarla büyük bir çeşitlilik sunmak istedik ve görüyoruz ki amacımıza fazlasıyla ulaştık. Genç meslektaşlarımızın olduğu kadar farklı disiplinlerden uzmanların da, yenilikçi yaklaşımlar içeren düşünce ve projeleri de kongre süresince gündeme geldi."

Dünya Mimarlık Kongresi, UIA tarafından Almanya'da ilk defa "Kaynak Olarak Mimarlık" başlığı altında düzenlenmiş oldu. Alman Mimarlar Birliği (BDA) UIA'nın Almanya'daki ulusal temsilcisi olarak organizasyona katıldı. Berlin ve Postbahnhof'ta gerçekleşen kongreye yaklaşık 6.000 mimar, plancı, bilimadamı, mimarlık eleştirmeni, basın mensubu ve politikacı katıldı. Yurtdışından gelenler katılımın yaklaşık olarak%58 ini oluştururken, uluslararası katılımın çoğunluğunu Brezilya, Çin, Fransa, Yunanistan ve Rusya oluşturdu.

Bu kongre için planlanmış olan 34 adet farklı çalışma atölyesi ve toplantı dışında da katılımcılar tarafından büyük ilgi gören pek çok organizasyon yapıldı. Özellikle ICC Berlin'de ve fuar salonlarında katılım çok yüksekti. Fuar ve sergilere toplam 8.000 ziyaretçi giriş yaptı, bu da Kongreyi düzenleyen komitenin bu yılki organizasyon için seçtiği "Kongre - Fuar - Sergi" konseptini yakalamış olduğunu gösterdi.

Tüm bunların yanı sıra Berlin Heidestarsse'de 67 ülkeden 1000 kişinin üzerinde katılımla ve 546 çalışma ile gerçekleşen uluslararası öğrenci yarışması düzenlendi. Bu yarışma ve 265 katılımcının yer aldığı poster sergisi kongrenin önemli parçalarından biri oldu. Fuar salonunda yer alan ve 43 farklı UIA Şubesinin biraraya getirdiği Uluslararası Mimarlık Sergisi de yenilikçi mimarlığı izleyicilere tanıttı.

Kongrenin en can alıcı noktaları da ünlü polikacıların Bundeskanzler Gerhard Schröder, UNEP genel müdürü Klaus Töpfer, Alman yapı bakanı Kurt Bodewig, senatör Peter Strieder ve dünya çapında ünlü mimarlardan Lord Norman Foster, Kisho Kuro-kawa, Peter Eisenman, Shigero Ban, Rasem Badran, Dieter Eberle ve Helmut Jahn'ın katılımı ve UIA altın madalyasının Renzo Piano'ya ve diğer 4 UIA ödülünün mimar ve eleştirmenlere verilmesi oldu.

Kongre programı çerçevesinde toplam 40 sergi düzenlendi. Bunların en önemlileri Alten Museum'daki "Mimar'ın Eli" konulu sergi, Martin Gropious Bau'da gerçekleşen "Yeni Alman Mimarisi", Postbahnhof'ta gerçekleşen "Berlin'in Büyük Projeleri" ve Fuar salonunda düzenlenen "İnşaat Atmosferleri" sergileri oldu.

Katılımcılar, Berlin'de düzenlenen 30'dan fazla tur ve gezi ile inşa edilmiş binalardan oluşan sergiyi gezerek birleşmeden 12 yıl sonra Almanya'nın başkentinde mimari ve şehir yapısının çeşitliliği hakkında fikir sahibi oldular.

Bir sonraki UIA Dünya Mimarlık Kongresi 2005 yılında İstanbul'da gerçekleşecek.
Arkitera

 

Temmuz 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz