reklam

09 Ağustos 2002 Cuma
Ana Sayfa
>
Haberler

Felaketin yıldönümünde deprem parkı

Yusuf Namoğlu, ''Beşiktaş Meydanı Projesi'' kapsamında Beşiktaş Meydanı'ndaki yolların yeraltına kaydırılacağını ve meydanın yayalara kalacağını söyledi.

Beşiktaş Belediyesi tarafından Ulus'ta oluşturulan ve 350 tonluk su deposundan helikopter sahasına kadar, olası bir depremde her türlü acil ihtiyacın karşılanabilmesi amacıyla inşa edilen ''Prof. Dr. Aykut Barka Parkı'' , Marmara depreminin yıldönümü olan 17 Ağustos'ta açılıyor. Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu , şu sıralar kazılardan dolayı her yeri delik deşik olan ve yurttaşların yürümekte güçlük çektiği Beşiktaş'ın Ihlamurdere Caddesi'nde de İSKİ'yle birlikte 100 yıldır yenilenmemiş olan kanalları yenileme çalışması başlattıklarını ve bu çalışmaların nisana dek süreceğini söyledi. 

Namoğlu, Büyükşehir Belediyesi'yle birlikte yürüttükleri ''Beşiktaş Meydanı Projesi'' kapsamında da Beşiktaş Meydanı'ndaki yolların yeraltına kaydırılacağını ve meydanın sadece yayalara kalacağını bildirdi. Namoğlu, seçilmeden önce tüm Beşiktaşlılara ''Beşiktaş Sözleşmesi'' adını verdiği ve seçildiği takdirde yapacaklarının yazılı olduğu bir sözleşme dağıttıklarını ve bugün bu sözleşmede yer alan hemen hemen tüm maddeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Ulus'taki 18 dönümlük bir arazi üzerinde oluşturulan deprem parkının deprem öncesinde halkın mesire yeri olarak faydalanacağı, deprem sonrasında da halkın toplanıp acil ihtiyaçlarını karşılayacakları bir park olacağını söyledi. 

Namoğlu, parkta deprem anında çadır kurma alanları, bir aşevi, yeraltında 350 tonluk su deposu, jeneratör, sahra hastanesi ve helikopter pisti bulunduğunu belirtti. Namoğlu, Ihlamurdere Caddesi'nde başlatılan ıslah çalışmaları kapsamında yağmur sularıyla atık suların ayrıldığını, içme suyu kanallarının yenilendiğini ve bölgeye doğalgaz boruları döşendiğini belirterek bu çalışmaların nisan ayına dek süreceğini söyledi. Aralarında Ortaköy'ü Ulus'a bağlayan yolun da bulunduğu birçok caddeyi tamamladıklarını belirten Namoğlu, bu caddenin ''Ahmet Taner Kışlalı Caddesi'' ismiyle trafiğe açılacağını bildirdi. 

Levent'te ve Ihlamur'da yeraltı otoparkları yaptıklarını bildiren Namoğlu, yine sözleşmede vaat ettikleri ''Kara taşımacılığını deniz taşımacılığına yöneltme'' sözlerini de gerçekleştirerek Eminönü - Bebek arasında tekne seferleri başlattıklarını söyledi. Beşiktaş'ta kültür-sanat faaliyetlerine çok önem verdiklerini belirten Namoğlu, yedi sanat dalında çalışmalar yapılacak olan Sanatçılar Parkı'nın inşaatının sürdüğünü ve kasım ayında açılacağını söyledi. 

Namoğlu, parktaki Atatürk Kültür Merkezi'nde bin kişilik tiyatro salonu ile 7 cep sineması bulunacağını bildirdi. Bedensel engelli yurttaşlar için de bünyesinde kapalı spor salonu, internet kafesi ve oturma alanları bulunan ''Engelliler Parkı'' yaptıklarını belirten Namoğlu, bu parkın da 15 Eylül'de bitirileceğini söyledi. Abbasağa Parkı'nda belediyenin kütüphaneye dönüştüreceği mevcut binanın mafyayla ilintili kişilerce ''kafe'' olarak işletilmek istendiğini ve belediyenin parktaki ağaçları keseceğine dair iddiaların bu kişilerce ortaya atıldığını söyledi.
Cumhuriyet 

 

Ağustos 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz