reklam

10 Ağustos 2002 Cumartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Batan gemiden sızan yakıt temizleniyor

Kartal'da, Yunus Çimento Fabrikası'na ait özel iskelede suya gömülen ''Çevik II'' adlı sintine gemisinden yayılan atık yağ ve yakıtı temizleme çalışmaları aralıksız sürdürülüyor.

Kartal İlçe Çevre Müdürü Cem Murat Yıldırım, açıktaki gemilerden aldığı atıkları taşıyan ''Çevik II'' adlı gemiden yayılan sintine ile gemi yakıtının rüzgarın ters esmesiyle dağılmadığını ve sahilde toplandığını söyledi.

Geminin suya gömülmesinin ardından başlatılan çalışmaların aralıksız sürdüğünü anlatan Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait 2 tarama gemisi ile yüzeydeki atıkların toplanma işleminin devam ettiğini ve toplanan atıkların bir tankere aktarıldığını bildirdi.

Tamamen suya gömülen, ancak halatlarla batması önlenen ''Çevik II'' gemisinde sızıntıya neden olan herhangi bir çatlak bulunup bulunmadığının Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü dalgıçları tarafından tespit edileceğini belirten Yıldırım, çatlak bulunması halinde bunun kapatılacağını kaydetti.

Yıldırım, geminin haznelerindeki sintine miktarının çok olması halinde bunların başka bir tankere aktarılacağını dile getirdi.

''Çevik II''nin sudan çıkarılacağını ifade eden Yıldırım, gemiden sızan atıkların 1 kilometrelik sahil şeridini etkilediğini, karada oluşan kirliliğin ise denizin temizlenmesinin ardından Kartal Belediyesi ile birlikte temizleneceğini anlattı.

Yıldırım, söz konusu geminin bağlı olduğu Başak Denizcilik Şirketi hakkında dava açılacağını sözlerine ekledi. Öte yandan, olayda ihmali bulundukları gerekçesiyle gözaltına alınan Başak Denizcilik Şirketi ortaklarından Doğan Türköz ile çalışanlar, Kartal Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakıldı.
Hürriyet

 

Ağustos 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz