reklam

15 Ağustos 2002 Perşembe
Ana Sayfa
>
Haberler

Axis Ofis Mobilya mağaza atağında

Axis Ofis Mobilyaları, yurtiçi ve yurtdışında mağaza atağına geçiyor. Önümüzdeki yıl Ankara, İzmir, Antalya, Trabzon, Londra, Brüksel, Tunus, Fas olmak üzere 8 yeni mağaza açmayı planlayan firma, 2 milyon dolar yatırım gerçekleştirecek. Mağazaları açmak için yer araştırdıklarını ifade eden Axis Ofis Mobilyaları Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Kartal, çalışmaların önümüzdeki aylarda tamamlanarak mağaza yatırımlarına başlanacağını söyledi.

Axis Ofis Mobilyaları'nın temelinin 100 yıl önce atıldığını anlatan Kartal, o dönemlerde Sivas ve Tokat bölgesinde ahşap mobilya imalatı yapıldığını söyledi. 1993 yılında Asil Mobilya'nın kurulduğunu ve 2000 yılından itibaren 'Axis' markasıyla üretim yaptığını kaydeden Kartal, Esenyurt'ta 5 bin metrekarelik fabrikada günde 100 takım ofis mobilyası üretildiğini söyledi.

Krizle birlikte ihracata yöneldiklerini söyleyen Kartal, "Türk cumhuriyetleri yanında İngiltere, Almanya, Etiyopya, Irak gibi birçok ülkeye ihracat yapıyoruz. Geçen yıl 500 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Bu yıl ihracatı 2 milyon dolara çıkarmayı hedefledik. Yurtdışındaki ilk mağazayı Londra'da açacağız. Brüksel'deki mağazanın açılmasıyla, Brüksel bizim AB'ye açılan kapımız olacak" diye konuştu. Azerbaycan'da bakanlıklar olmak üzere hastane, okul projelerini tamamladıklarını kaydeden Dursun, 2004 olimpiyatları öncesinde Yunanistan'a temsilcilik vereceklerini belirtti.

2.5 milyon dolar ek yatırım
Açılacak yeni mağazalarla birlikte Esenyurt'taki fabrikada ek makine parkuru yatırımı gerçekleştirileceğini açıklayan Kartal, 2003 yılının ikinci yarısında yapılacak yatırımın 2.5 milyon doları bulacağını belirtti. AR-GE'ye büyük önem verdiklerini anlatan Kartal, profesyonel tasarım ekibiyle çalıştıklarını ve fabrikasyon üretim yerine özgün tasarımlar yaptıklarını belirtti.

Türk firmalarının ofis mobilyasında tasarım ve kaliteyle dünyayla yarıştığını ifade eden Kartal, "Ürünlerimiz en son teknoloji ve yüksek kaliteyle üretiliyor. Mekana göre uzman mimar ve tasarımcılarla projeleri tamamlıyoruz. Türkiye, ofis mobilyasında Amerika, İtalya, Almanya ve İspanya'dan sonra 5'inci sırada. Yerli şirketlerin ofis mobilyası alırken ithal yerine yerli firmalardan almasını isteriz. Yurtdışında ihaleler alan inşaat firmalarıyla yapılan görüşmelerde devam ediyor" şeklinde konuştu.

"Yabancılarla işbirliği yapıyoruz"
Belçika ve Almanya'daki sektör firmalarıyla işbirliği yaptıklarını kaydeden Kartal, Belçika'da Giroflex, Almanya'da ise İnterstuhl firmalarıyla yapılan işbirliklerine değindi. Bu firmaların Türkiye distribütörü olduklarını anlatan Kartal, kendi ürünlerininin de bu firmalarda tanıtıldığını söyledi. Kartal, önümüzdeki dönemlerde Fransa başta olmak üzere yeni işbirliklerinin olabileceğini de sözlerine ekledi.
Dünya

 

Ağustos 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz