reklam

02 Eylül 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Hazine arazisi iki defa sahte belgeyle satılmış

Kendisini iç mimar olarak tanıtan bir şahıs, Akmerkez’in karşısındaki Hazine’ye ait bir arsayı 2 ayrı işadamına yaklaşık 2 milyon dolara sattığı iddiasıyla gözaltına alındı. Tapu istenmesi üzerine dolandırıcılığı ortaya çıkan Orhan Cem Baydemir’in, 11 adet lüks otomobili olduğu belirlendi.

İstanbul’da iç mimar olarak çalışan Mimar Sinan Üniversitesi İç Mimarlık Tasarım bölümü son sınıfından ayrılma Orhan Cem Baydemir, Akmerkez’in karşısındaki Hazine’ye ait bir arsayı 2 ayrı işadamına yaklaşık 2 milyon dolara sattığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Aralarında Dinç Bilgin ve Mustafa Süzer’in de bulunduğu birçok işadamına ait binaların iç mimarisini yapan Orhan Cem Baydemir’in işi depremden sonra bozuldu, yaşadığı lüks hayata para yetiştirememeye başladı. Lüks hayata para yetiştirebilmek için dolandırıcılık yaptığı belirtilen Orhan Cem Baydemir’in son model 5 Ferrari, 1 Porche, 1 Lamborgine, 2 BMW, 2 Mercedes otomobil, 2 Harley Davidson motosikleti olduğu belirlendi.

Dolandırıldığını söyleyen 2 işadamının şikayeti üzerine başlatılan operasyonda, 5 yıldızlı bir otelin lobisinde iş görüşmesi yaparken kendisini iç mimar olarak tanıtan Orhan Cem Baydemir yakalandı. Etiler Akmerkez’in karşısında bulunan Milli Emlak’a ait bir araziyi ihaleye girip alacağını söyleyerek önce İbrahim Koç adlı müteahhite 1 milyon 100 bin dolar karşılığında sözde satan Orhan Cem Baydemir’in daha sonra da yine aynı araziyi bir başka işadamına 750 bin dolar karşılığında sattığı tespit edildi. Baydemir’in dolandırıcılığı aradan bir süre geçtikten sonra işadamlarının tapu istemeleri üzerine ortaya çıktı.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’nde sorgulanan zanlı Orhan Cem Baydemir, yaşadığı lüks hayata para yetiştirebilmek için böyle bir dolandırıcılık planladığını söyledi. İşadamlarına Milli Emlak’ta tanıdıkları olduğunu söyleyerek gittiğini anlatan Baydemir, “Onlara, gösterdiğim sahte ihaleye giriş belgeleri ile iyi bir satış ayarlayabileceğimi söyledim. Daha sonra da ihaleyi kazandığımızı söyleyip arsa bedeli olarak paraları tahsil ettim. Uzun süredir tanıştığımızdan benden şüphelenmediler.” diye konuştu.

Suadiye’de 3 bin dolar aylık kira ile son derece lüks bir villada oturduğu belirlenen Orhan Cem Baydemir’in yüzbinlerce dolarlık otomobillerinin yanı sıra evinde fiyatları 7 bin dolar ile 43 bin dolar arasında değişen 43 adetlik bir saat koleksiyonu da bulundu.
Zaman

 

Ağustos 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz