reklam

02 Eylül 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

İzmir'in miladı eylül

Adnan Saygun Kültür Sanat Merkezi, Narlıdere Sahil Şeridi, Toros Eğitim Tesisleri, Aliağa-Menderes Metro Hattı müşavirlik ihalesi ile Konak Meydanı Düzenleme Projesi çalışmaları bu ay içinde başlıyor

Büyükşehir Belediyesi, şehrin çehresini değiştirecek projeleri bu ay içinde başlatacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina, eylül ayının için İzmir için önemli bir dönem olduğunu belirterek, "Bugüne kadar yapmayı planladığımız ve programımız içine aldığımız birçok proje eylül ayında başlayacak. Eylül ayı, İzmir için çağdaş kentleşme yolunda önemli bir milat olacak" dedi. Piriştina, Büyükşehir Belediye Encümeni'nin Karşıyaka Bahriye Üçok Bulvarı Yeraltı Otoparkı, Buca Hasanağa Parkı, Plevne Cumhuriyet Meydanı Tretuvarı düzenlemelerini ihaleye çıkardığını, bu ay içinde Konak Meydanı düzenlemesinin de ele alınacağını söyledi. İstanbul Sultan Ahmet Meydanı Çevre Düzenleme Projesi'ni çizen mimar Ersen Gürsel'in projesi kapsamında Konak Meydanı'nda düzenleme yapılacağını kaydeden Piriştina, düzenleme çalışmaları sırasında tarihi Sarıkışla'nın esas alınacağını, Konak Pier'den viyadüklere kadar deniz kenarında toplu taşım araçlarının faydalanacağı bir yol bırakılacağını belirtti.

Aliağa-Cumaovası projesinde adım
Aliağa ile Menderes Cumaovası arasındaki mevcut demiryolu hattını metro standartlarına çıkaracak proje de bu ay içinde hızlandırılacak. Günde 675 bin kişinin taşınmasını sağlayacak 80 kilometrelik demiryolu hattının Karşıyaka'da 4, Buca Şirinyer'de de 1.7 kilometrelik bölümü yeraltından geçecek. 12 Eylül'de 3.4 milyon dolarlık müşavirlik ihalesine çıkacak olan Aliağa-Menderes metro hattı Avrupa Birliği Yatırım Bankası tarafından sağlanan dış kredi ile yapılacak.

Buca ve Çankaya'da düzenleme yapılıyor
Bu ay içinde çalışma başlatılacak diğer projeler ise şöyle sıralandı: Buca'da Hasanağa Bahçesi'nde düzenleme yapılacak. Adnan Saygun Kültür ve Sanat Merkezi inşa edilecek. Buca Toros Mahallesi'nde itfaiye tesisleri yapılacak. Gazi ve Fevzipaşa Bulvarları tekrar düzenlenerek çağdaş bir görünüme kavuşturulacak. Beton direkler kaldırılıp, telefon ve elektrik telleri yeraltına alınacak. Kaldırım ve teretuvar düzenlemesi yapılacak.
Yeni Asır

 

Ağustos 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04
05 06 07 08 09 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz