reklam

21 Eylül 2002 Cumartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Londra Open House Haftasonu Etkinliği Başladı

Londra'da her yıl düzenlenen en büyük mimarlık sergisi bu yıl 21-22 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Katılım için herhangi bir ücretin ödenmeyeceği "Open House" adı verilen bu etkinlik boyunca çağdaş mimarinin 500'ü aşkın tanınmış binası kapılarını, sayısı her yıl daha da artan ve bu yıl 360,000 olması beklenen geniş bir ziyaretçi kitlesine açıyor. Bir çok özel konut, hükümet ve belediye binası, kültürel enstitü, otel, firma ve ofisin yanı sıra Londra'nın en tanınmış mimari başyapıtları haftasonu boyunca gezilip görülebilecek

Open House Haftasonu Etkinliği, Foster & Ortaklığı'nca tasarlanmış ve 2002 yılında kullanıma açılmış olan yeni Belediye Binası'nda 19 Eylül Perşembe günü verilen bir resepsiyonla Belediye Başkanı Ken Livingstone tarafından resmen açıldı. Bir çok bina sahibinin, belediye başkanının, kültür ateşesinin, Ian Ritchie, Will Alsop ve Chris Wilkinson gibi başarılı mimarların katıldığı Belediye Binası'ndaki resepsiyonda "Londra Open House Haftasonu"nun 10. yılı da kutlandı.

Foster Mimarlık, Mace Ltd ve ERCO Aydınlatma Ltd. tarafından desteklenen açılışın ardından Belediye Binası Londra Open House etkinliği boyunca halka açık olacak. GLA toplantılarının gerçekleştiridiği Toplantı Salonu, "Londra'nın Oturma Odası" olarak adlandırılan olağanüstü bir şehir manzarasına sahip olan, en üst kattaki etkinlik mekanı dahil olmak üzere Belediye Binasının halk tarafından bugüne kadar hiç görülmemiş olan tüm bölümleri haftasonu boyunca ziyaret edilebilecek.

Yaklaşık 300 yılı aşkın süredir halka kapalı olan ve orijinal tasarımının Sir John Vanbrugh ile Nicholas Hawksmoor'a ait olduğu Woolwich'teki Royal Arsenal Bölgesi, korunmaya alınan binalarla çevrelerindeki yeni yapılanmalar da Open House etkinliği kapsamında halka açılacak.

Londra Open House kapsamında kapılarını halka açan bir mimarlık ofisi de Foster Mimarlık. 21-22 Eylül tarihlerinde sabah 10'dan akşam 5'e kadar açık olan etkinliğe herhangi bir rezervasyon yapmadan katılınabiliyor. Norman Foster ve ekibi tarafından son dönemde gerçekleştirilmiş projelerin bir çoğunun gezip görülebileceği sergi kapsamında ofis üyelerinden birinin de rehberlik yapacağı turlar düzenlenecek. Open House süresince halka sunulacak olan 9 bina şöyle sıralanıyor:

100 Wood Street - Londra Şehri 200 Gray's Inn Road (ITN Merkez Binası) - Camden ASPIRE Ulusal Antreman Merkezi- Harrow Belediye Binası - Southwark 50 Finsbury Meydanı - The London School of Economics and Political Science'a ait Londra Şehir Kütüphanesi - Westminster Sainsbury İş Merkezi (Holborn Meydanı) - Camden HM Treasury - Westminster Foster ve Ortaklığı Stüdyosu - Wandsworth

London Open House, bu sergilerin dışında ayrıca Londra'nın tarihi yerlerini ve bölgenin dünyaca ünlü mimarisini tanıtmak amacıyla her birinin üçer saat sürdüğü bir mimar ya da mimarlık eleştirmeni önderliğinde toplam dört halk gezisi planlıyor. Bu yıl tamamıyla yeni başlatılan bu program, Londra'da yaşayanların kendi çevrelerini, diğer İngiliz ve uluslararası ziyaretçilerin de başkent Londra'nın kendine has mimarisini daha iyi kavramalarını amaçlayarak şehre yeni bir kimlik kazandırıyor.

Linkler:
www.fosterandpartners.com/
www.londonopenhouse.org
Derleyen: Gülfidan Cansızoğlu

 

Eylül 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01
02 03 04 05 06 07 08
09 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
diğer aylar için tıklayın

Selim Velioğlu 17 Eylül  Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk oldu.

Selim Velioğlu  hakkında daha fazla bilgi edinmek için  tıklayın

Diyalog buluşmasını soru cevap şeklinde okumak için  buraya tıklayın...


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz