reklam

08 Ekim 2002 Salı
Ana Sayfa
>
Haberler

Kalekim "Ulusal Yapı Malzemesi Kongresi ve Sergisi"nin sponsoru oldu

Sektörün lider kuruluşu KALEKİM, 9-13 Ekim 2002 tarihlerinde arasında İstanbul Hilton Convention&Exhibition Center'da gerçekleşecek olan "I. Ulusal Yapı Malzemesi Kongresi ve Sergisi"ne sponsor oldu. TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi tarafından organize edilen kongre ve sergi geleceğin sağlam ve sağlıklı inşası için yeni bir başlangıç oluşturmak hedefiyle düzenleniyor.

Kalekim 2001 yılı içerisinde mimarlara yönelik olarak düzenlenen Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin organize ettiği "Yıldız Buluşması"na da sponsor firma olmuştu.

"Üniversite-sanayi-mimar"ı bir araya getirmek amacıyla, üniversitelerde ki öğretim elemanlarının katkılarıyla, Yapı Malzemeleri Komitesi, alanında ilk olarak bu kapsamda bir kongre ve kongreye paralel olarak da günümüz yapı malzemesi sektörünün ve olanaklarının sunulacağı kapsamlı bir sergi düzenleniyor.

9-11 Ekim tarihlerinde, İstanbul Hilton Otelinde başlayacak olan Kongre'de dört temel tema üzerinde 60 bildiri sunulacak. Kalekim'den Tuncay Kılıç, Kimya Müh. - Uğur Kuşer, Kimya Müh ve İTÜ'den Araş. Grv. Özkan Şengül, İnşaat Y. Müh. - Doç. Dr. Canan Taşdemir'in birlikte hazırladığı - "Seramik Yapıştırıcılarının Aderans Dayanımına Donma-Çözülme ve Sıcaklık Etkisi" başlıklı bildiri de 11 Ekim 2002 günü sunulacak tebliğler arasında.

Kongre'nin temaları; "Yapı Malzemesi ve Mimari Tasarım", "Malzeme Yapı Çevre İlişkileri ve Performans Ölçütleri", "Yapı Malzemesi Niteliği - Üretici ve Tüketicinin Korunması", Tarihsel Gelişim Süreci - Mimari Miras Bağlamında Yapı Teknolojileri ve Malzeme". Bina endüstrisinde son yüz yılda her geçen gün bir yenisi sunulan malzemeleri endüstriyel yöntemler ve teknoloji, enerji krizi, hava kirliliği, küresel ısınma ve bağlı olarak tasarım sürecindeki farklı yaklaşımlar, mimarlık mesleğini gün geçtikçe daha karmaşık hale getirmektedir. Bina tasarımı ve yapım endüstrisinde rol alan mimar, mühendis, yüklenici, yapı malzemesi üreticileri, bina sahipleri, yöneticiler ve şartname yazarları gibi kişilerin gerçekte ana hedefi bir projeyi zamanında, doğru ve ekonomik biçimde tamamlamak olmalıdır. Bitmiş bir yapının kullanıldığı süre boyunca ilk günkü performansını sürdürebilmesi de önemlidir. Bu nedenle, projenin tasarım ve yapım maliyeti kadar, bakım ve onarım maliyeti de en aza inecek şekilde, dünya ve ulusal malzeme kaynaklarının etkin bir şekilde kullanılması sağlanmalıdır.

Yapı malzemesi sanayi ülkemiz sanayiinin yaklaşık %10'unu oluşturmaktadır. Öte yandan bir tasarımın gerçekleştirilmesinde malzeme maliyetinin inşaatın toplam maliyetinin büyük bir yüzdesini oluşturduğu da bilinmektedir. Bu bağlamda projenin ilk ve dönemdeki maliyetinde etkili olan malzeme ve elemanların üretim, uygulama kullanımlarındaki özellik ve davranışlarının bilinmesi ve alternatif malzemeler arasından en uygun ve ekonomik olanın seçilmesi önem kazanır. Her geçen gün bir yenisi piyasaya sürülen yapı malzemesi, ürünü ve elemanları hakkında doğru, yeterli, zamanında ve belli bir düzende bilgi elde edilmesindeki zorluk bu seçimin yapılabilmesinde önemli bir engeldir.

I.Ulusal Yapı Malzemesi Kongresi'nin amacı, binanın üretim sürecinde farklı sorumluluklara sahip ve farklı beklentiler içinde bulunan tüm kişilerin ortak bir çözüme ulaşabilmesi için yapı malzemesi ile ilgili konuların, özellikle Türkiye koşulları göz önünde bulundurularak analiz edilmesi ve ardından alınması gereken önlemleri ve ileriye dönük çözümleri ortaya koymaktadır.
Arkitera

 

Ekim 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Hülya & Ferhan Yürekli
15 Ekim 2002
günü  Diyalog bölümümüze konuk oldular.

Hülya & Ferhan Yürekli hakkında daha fazla bilgi edinmek için  tıklayın

Diyalog buluşmasını soru cevap şeklinde okumak için  buraya tıklayın...


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz