reklam

14 Ekim 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Kültür turizminin yeni alanı: ‘Osmanlı’nın Üç Başkenti’

Turizm Bakanlığı’nca düzenlenen “Osmanlı’nın Üç Başkenti” adı altındaki uygulamalı model gezi, kültür turizmine yeni bir gezi alanı yaratıyor.

Yabancı akademisyen ve turizmcilerden oluşturulan 35 kişilik heyet, bu amaçla Turizm Bakanlığı tarafından bir haftadır Türkiye’de ağırlanıyor. Heyetin, İznik’ten başlayan, Bursa ile devam eden gezisi, Edirne’den sonra gidecekleri İstanbul’da son bulacak.

Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Emine Bağlı, Osmanlı devletine başkentlik eden 3 kenti tanıtmak amacıyla bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirtti. Bağlı, şunları söyledi: “Gezi, kültür turizmine olan talebi karşılamak ve geliştirmek amacıyla düzenlendi. Bu gezi tamamen bir model gezi. Farklı bir turizm alanı yaratmak istiyoruz. Gezide yapılan çekimler sonunda Türkçe ve İngilizce olan 45 dakikalık CD’ler yapılacak. Ayrıca tanıtım filmi hazırlanacak.” Bağlı, geziye Polonya, Macaristan, Yunanistan, Rusya, Fransa ile İran’dan turizmcilerin katıldığını kaydetti. Söz konusu 35 kişilik heyet, Edirne’de Eskicami ve Selimiye Camisi’nin de yer aldığı, tarihi ve turistik yerlerle müzeleri gezecek. Heyet Edirne’deki gezisinden sonra İstanbul’a hareket edecek.

UNESCO Milli Komisyonu Üyesi Prof. Dr. İlber Ortaylı, geziye katılanlara Edirne’nin tarihi yerleri hakkında bilgi verdi. Ortaylı, Edirne’de birçok padişahın yaşadığına işaret ederek, “Edirne gerçek anlamda balkanların merkezidir. İl de Osmanlı devletine ait birçok tarihi yapı bulunuyor. Edirne’den diğer bölgelere de ulaşmak çok kolaydır. Bu nedenle birçok padişah Edirne’yi payitaht kenti olarak kabul etmiştir” dedi.

Geziye, Macaristan’dan katılan turizmci Edit Tasnadı, Edirne’ye 30 yıl önce de geldiğini anlatarak, birçok tarihi eserin iyi korunmasından hoşnutluk duyduğunu söyledi.
NTVMSNBC

 

Ekim 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Hülya & Ferhan Yürekli
15 Ekim 2002
günü  Diyalog bölümümüze konuk oldular.

Hülya & Ferhan Yürekli hakkında daha fazla bilgi edinmek için  tıklayın

Diyalog buluşmasını soru cevap şeklinde okumak için  buraya tıklayın...


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz