reklam

14 Ekim 2002 Pazartesi
Ana Sayfa
>
Haberler

Gürtuna: İstanbul Ruhu'nu yeniden canlandırıyoruz

Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı Kentsel Tasarım Projeleri kapsamında yürüttüğü "Evimiz İstanbul Kadar Güzel" Kampanyası'nın üçüncü etabı Eminönü'nde başladı.

 

Başkan Gürtuna, Kampanyanın başlama töreninde yaptığı konuşmada, binlerce yılda oluşan ancak son 50 yılda bir kenara çekilen 'İstanbul Ruhu'nu yeniden canlandıracaklarını söyledi. İnsanlık sevgisi, kültürü, çevresi ve sosyal anlayışıyla İstanbul Ruhu'nu anlatan Gürtuna, "Yaptığımız hizmetlerle bu ruhu yeniden oluşturmaya çalışıyoruz. Altyapı ve çevre konusunda çok büyük adımlar attık, ama üstünde binalar çirkin duruyor. Şimdi bu konuya da el attık; Yanlış anlaşılmasın biz sadece görünüşle ilgilenmiyoruz. Ruhuyla birlikte İstanbul'un bütün güzelliklerini tekrar ortaya çıkarmaya çalışıyoruz." dedi. İstanbul'a yılda 2 milyon turist geldiğini belirten Gürtuna, bu çalışmalar sayesinde turist sayısının 10 milyona çıkacağını söyledi. Gürtuna bütün İstanbullular'! kampanyaya katılmaya davet etti.

Eminönü Belediye Başkanı Lütfü Kibiroğlu, İstanbulluların çevrenin önemini bildiğini bunun için kampanyaya sahip çıkacaklarına inandığını kaydetti, "İstanbul'un kendisi Eminönü'dür" diyen Kibiroğlu, geç de olsa kendi ilçesinde başlayan kampanyanın kısa zamanda amacına ulaşacağını ifade etti.

"Evimiz İstanbul Kadar Güzel" kampanyası daha önce de Fatih ve Üsküdar'da aynı kampanya başlatılmıştı. Bugüne kadar bu bölgelerde 750 binanın dış cephesi yenilendi. İBB, ilçe belediyeleri ve vatandaşlarla işbirliği içinde gerçekleştirilen kampanya çerçevesinde, bina cephelerinin rehabilite edilmesi amaçlanıyor. Eminönü'ndeki Atatürk Bulvarı'nda 100, Ordu Caddesi ve çevresinde 300, Bab-ı Ali ve Ankara Caddesi'nde 160, Ragıp Gümüşpala, Muratpaşa ve Aksaray caddelerinde de 200 bina olmak üzere toplam 760 binanın dış cepheleri rehabilitasyona tabi tutulacak. Dyo Boya Firması da ürünlerinde yüzde 40 indirim yaparak kampanyaya destek veriyor.

Rehabilitasyonla ilgili projeler, İBB Kentsel Tasarım Müdürlüğü'nce hazırlandı. Tamamen bilgisayar ortamında yürütülen çalışmalar neticesinde; tek tek bütün binaların üç boyutlu modelleri oluşturularak binaların rengi, reklam panolarının şekil ve boyutu, kaldırımların genişliği ile binaların yüksekliği yeniden belirlendi. Caddelerdeki banklar, oturma grupları gibi kent mobilyaları da binalara göre yeniden düzenlendi.
İBB

 

Ekim 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Hülya & Ferhan Yürekli
15 Ekim 2002
günü  Diyalog bölümümüze konuk oldular.

Hülya & Ferhan Yürekli hakkında daha fazla bilgi edinmek için  tıklayın

Diyalog buluşmasını soru cevap şeklinde okumak için  buraya tıklayın...


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz