reklam

15 Ekim 2002 Salı
Ana Sayfa
>
Haberler

Sayısal Grafik Yapı 2002 İzmir Fuarı'nda Yapı Tasarımı Çözümlerini Tanıtacak

Sayısal Grafik, 24 - 27 Ekim 2002 tarihleri arasında, Kültürpark Fuar Alanı'nda düzenlenecek olan Yapı 2002 İzmir Fuarı'nda, Autodesk'in Yapı Tasarımı Çözümleri tanıtılacak. Autodesk'in yeni yazılımı Autodesk Architectural Studio, İzmir'de ilk kez gösterilecek.

Autodesk, mimarların aynı platformda daha verimli çalışmaları için gerekli araçları geliştirmeye devam ediyor. Model tabanlı mimari tasarım ve projelendirme yazılımı Autodesk Architectural Desktop'ın son sürümü 3.3, tasarımların fotoğraf gerçekliğinde görselleştirilmesine yarayan Autodesk VIZ 4 ve çizimlerin cep bilgisayarlarında kullanılabilmesini sağlayan Autodesk OnSite View, fuarda Sayısal Grafik tarafından tanıtılacak olan Autodesk ürünleri.

Yapı 2002 İzmir Fuarı'nda ayrıca, Autodesk'in yaratıcı mimarlar için geliştirdiği yeni ürünü Autodesk Architectural Studio da ilk kez Egeli mimarlar ile buluşacak. Kağıt, kalem, silgi gibi, mimarların alışık oldukları araçları, teknolojinin avantajları ile buluşturan Autodesk Architectural Studio, eskiz, leke çalışması, kütle modelleme, proje kontrolü, sunum ve tasarım iletişimi gibi işlevleri bilgisayar ortamında sunuyor.

Zaha Hadid ve Michael Graves gibi dünyaca ünlü mimarlar tarafından da kullanılmaya başlanan Autodesk Architectural Studio için Sayısal Grafik İş Geliştirme Yönetmeni Burutay Kaya şu yorumu yapıyor: "Yaratıcı mimarların bir kısmı, tüm yararlarına rağmen bilgisayar teknolojisine soğuk bakıyorlardı. Bunun nedeni alışık oldukları tasarım yöntemlerine yabancı araçlarla çalışıyor olmalarıydı. Şimdi alışık oldukları araç ve yöntemlerle çalışabilecekleri ve tasarımdaki niyetlerini birlikte çalıştıkları profesyonellere daha iyi aktarabilecekleri Sayısal bir ortam doğdu."

Fuarda tanıtımı yapılacak bir diğer ürün Autodesk Architectural Desktop 3.3 ise, kütle ve mekan tasarımı, stil tabanlı mimari nesneleri, 2 ve 3 boyut birlikteliği, modelle bağlantılı kesit, görünüş ve metraj listeleri, dokümantasyon ve sunum araçları ile, model tabanlı mimari tasarımın tüm avantajlarını kullanıcıya sunuyor.

Sayısal Grafik standında ayrıca, çizimlerin şantiyeye kağıt paftalar yerine elektronik ortamda taşınması, görüntülenmesi, ölçü alınabilmesi, gerektiğinde düzeltmelerin işaretlenebilmesi ve çalışma bilgisayarına geri aktarılabilmesini sağlayan Autodesk OnSite View yazılımı ile tasarım verilerinizin cep bilgisayarlarında nasıl kullanabileceğine yönelik uygulamaları da izlenebilecek.

Tanıtımlarda, eskizden uygulama çizimlerie kadar tüm mimari tasarım sürecinde bilgisayar kullanımı, daha sonra bu uygulama çizimlerinin cep bilgisayarlarına aktarımı ve şantiyede kullanımı örneklerle gösterilecek.
AutoCAD'in yaratıcısı Autodesk'in, mimarlar ve yapı tasarımında rol alan tüm profesyoneller için geliştirdiği çözümleri tanımak için, Sayısal Grafik' in, 9. salon 9106 numaralı standını ziyaret edebilirsiniz.
Arkitera

 

Ekim 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Hülya & Ferhan Yürekli
15 Ekim 2002
günü  Diyalog bölümümüze konuk oldular.

Hülya & Ferhan Yürekli hakkında daha fazla bilgi edinmek için  tıklayın

Diyalog buluşmasını soru cevap şeklinde okumak için  buraya tıklayın...


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz