reklam

12 Kasım 2002 Salı
Ana Sayfa
>
Haberler

"Estetik Yapılaşmaya Katkı 2002" ödülleri sahiplerini buldu

Selçuklu Belediyesi tarafından düzenlenen "Estetik Yapılaşmaya Katkı 2002" yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.
Müstakil Evler, Toplu Konutlar ve İşyeri dallarında 150'ye yakın eserin katıldığı yarışma sonunda toplam 7 eseri dereceye girdi. Dereceye giren eser sahipleri ve mimarlarına düzenlenen törenle plaket verildi.

Mimarlar Odası Konya Şubesi'nde yapılan ve kalabalık bir davetli topluluğunun izlediği törene, Konya Milletvekili Doç. Dr. Halil Ürün, Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen, Mimarlar Odası Başkanı Abdullah Naltekin İl Kültür Müdürü Necip Mutlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Yaşar Pişkince, diğer oda temsilcileri ve çok sayıda mimar ve inşaat mühendisi katıldı.

Türkiye'de bir belediyenin yaptığı ilk mimari yarışmayı 2000 yılında "Mimarlığa Katkı Ödülü 2000" adı altında yaptıklarını ve bu yıl ikincisini düzenlediklerini ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Doç. Dr. Adem Esen törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Yapı maddi bir üründür. Tabiattaki malzemeleri değiştirerek veya saf haliyle kullanarak belirli bir teknikle maddi bir ürün meydana getirilmektedir. 

Bu ürünün ortaya konulmasında bilgi, zeka, sezgi ile maddi unsurlar arasında denge hiyerarşi kurulmaktadır. Böylece amacı ihtiyacı karşılamak olan yapı, insan hayatını kolaylaştırmakta ve güzelleştirmektedir. Teknoloji böyle bir amaca hizmet etmezse anlamsız kalır. Dolayısı ile teknoloji yapının var olması için zaruri olmakla beraber, insanın hizmetinde ve ona tabi kalarak bu ihtiyaçlara göre şekillenmek zorundadır.

Belediye olarak, Konya'nın gecekondusuz şehir olma özelliğini korumaya önem veriyoruz. İmar planlarının korunması, zemin etütleri, plan tadilatlarının kontrol altına alınması dikkat ettiğimiz hususlardır. Kaçak yapılaşmaya karşı ciddi tedbirlerimiz devam etmektedir" dedi.

Mimarlar Odası Konya Şube Başkanı Abdullah Naltekin ise; bu tür yarışmaların Konya Mimarisine katkısının tartışılamayacak kadar önemli olduğunu söyledi. Mimariye ve mimari yapılara gereken önemin verilmesini isteyen Naltekin, bu tür çalışmaların bundan sonra da devam etmesi gerektiğini, ifade etti.

Yarışmada dereceye giren eser sahipleri sırasıyla: Konya Hilton Oteli, F. Semih Goral, Yusuf Cömerit, Erdiren Dişli A.Ş., Serdar Işık, Gökmen Otomotiv, Mehmet Kalaycı, Celalettin Kasapoğlu, Hikmet Makinacı, Hasan Dağlı, Mavi Palmiye Konut Yapı Koop., Abdullah Şirin, Kadriye Türkkan.
Dünya

 

Kasım 2002 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Ahmet Vefik Alp 
12 Kasım 2002
günü  Diyalog bölümümüze konuk oldu.

Ahmet Vefik Alp hakkında daha fazla bilgi edinmek için  tıklayın. 

Diyalog buluşmasını soru cevap şeklinde okumak için  buraya tıklayın...


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz