reklam

17 Mart 2003 Pazartesi
Ana Sayfa > Haberler

Ergezen: İzmirliler yarım kalmış projelere sahip çıksın

İzmirlilerin sivil toplum örgütleri vasıtasıyla gerekli yerlere müraacat etmesini isteyen Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, “Yarım kalmış projelere İzmirlilerin sahip çıkması ve çare getirmesi lazım.” dedi.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, duble yol inşaatının açılışını yaptığı Manisa Akhisar’dan İzmir’e geçerek incelemelerde bulundu. İzmir’de sorun yumağı haline gelen viyadükler, heyelan bölgeleri, Bayraklı tünel inşaatı ve Konak Pier ile ilgili yetkililerden bilgi alan Ergezen, kendilerine düşeni yaptıklarını belirterek sorunlar karşısında İzmirlilerden destek istedi.

Viyadüklerin yapılmasını istiyoruz
İzmir Valisi Yusuf Ziya Göksu’yu ziyaretinin ardından Bakan Ergezen’in ilk durağı Konak ve Alsancak’ta yarım kalan viyadüklerdi. Bayındırlık İl Müdürlüğü yetkililerinden bilgi alan Ergezen, bakanlığın bugüne kadar üzerine düşen görevini yaptığını belirterek viyadüklerle ilgili dosyanın mahkemede beklediğini söyledi. Yapılması için para harcanan viyadüklerin yarım kalmasının doğru olmadığını belirten Ergezen, Türkiye’de bu tür projelerin mahkemeler kararıyla durdurulabildiğini anlatarak, kendilerinin mahkemeye gerekli itirazın yaptıklarını, mahkemenin kısa sürede sonuçlanması halinde viyadüklerin yapımına sıcak bakacaklarını söyledi.

Teknik ekip inceleyecek
Bayraklı ve Ballıkuyu heyelan bölgeleri ile ilgili Vali Yusuf Ziya Göksu’dan bilgi alan Ergezen, önümüzdeki günlerde Afet İşleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı teknik elemanların heyelan bölgesine gelerek incelemelerde bulunacağını, tutulacak rapor doğrultusunda hareket edeceklerini söyledi.

Bakan yüksek maliyete sinirlendi
Ergezen, daha sonra İzmir’in diğer bir sorunu olan çevre yolu Karşıyaka tünellerini gezdi. Çevre yolu inşaatını yürüten firmanın yetkilileri, bugüne kadar çevreyolu ve tüneller projesiyle ilgili 1.2 milyar dolar harcandığını belirterek projenin bitirilebilmesi için 200 milyon dolara ihtiyaç olduğunu söylediler. Çevreyolunun maliyetini duyunca sinirlenen Bakan Zeki Ergezen, 146 km’lik çevreyolunun 1 kilometresinin 8 milyon dolara malolacağını hesaplayarak bu rakamın aşağı çekilmesini istedi. Ödenek yetersizliği ve yüksek maliyet yüzünden yatırımların yarım kaldığını belirten Ergezen, “Türkiye’de bu şekilde çok proje var. Böyle giderse bu yolu 40 yılda bitiremeyiz. Çevreyolu için tekrar inceleme yapacağız. Kaynak bulabilmek için çabalarımızı sürdüreceğiz. Bu konuda herkes üzerine düşeni yapmalı.” dedi.

Pier için üzerimize düşeni yaptık
Ergezen, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle faaliyeti durdurulan Konak Pier ile ilgili de Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın üzerine düşen görevi yaptığını söyledi. Pier’in faaliyetinin durdurulmasının kimseye yararı olmadığını belirten Ergezen, şöyle devam etti: “Pier’in bir an önce faaliyete girmesi lazım. Tarihî bir bina. Kimin itirazı olursa olsun neden açmıyorlar bilmiyorum. Boş kalmasının millete zararı var. Çok fazla bir şey söylemek işe yarar mı yaramaz mı bilmiyorum ama ben inandığım için oranın hizmete girmesini istiyorum.” Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Ergezen, mahkemelerde bekleyen sorunlarla ilgili İzmirliler’den destek istedi. İzmirlilerin sivil toplum örgütleri vasıtasıyla gerekli yerlere müraacat etmesini isteyen Ergezen, “Bu sorunlara İzmirlilerin sahip çıkması ve çare getirmesi lazım. İzmir bu işe sahip çıkmazsa kim çıkacak.” dedi.
Zaman

 

Mart 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

31

diğer aylar için tıklayın

Platform

"Mimarlık Toplum Diyaloğu ve Örgütler" tartışılıyor.

Forum'da başlayan tartışmaya şimdi katılmak için tıklayın.  Tartışma 03 Nisan'da İTÜ Mimarlık Fakültesi 109 No'lu Salon' da davetli konuşmacılar ile son bulacak.

Yönetici: Uğur Tanyeli
Konuşmacılar:
Emre Arolat, Nilüfer Çınarlı, Korhan GümüşHaydar Karabey, Aslı Özbay

Lamp 83' ün katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz