reklam

16 Temmuz 2003 Çarşamba
Ana Sayfa > Haberler

OYAK, gayrimenkulde Amerikalılar ile işbirliğine gidiyor 

ABD Ticaret ve Kalkınma Ajansı USTDA ve OYAK, uzun vadeli konut kredilerinin (mortgage lending program) Türkiye'de uygulanabilirliğini araştıracak. Buna göre USTDA çalışmalarda kullanılmak üzere OYAK'a 256 bin dolar büyüklüğünde kaynak ayıracak, fizibilite çalışmalarını da ABD'li fon şirketi Fannie Mae yürütecek.

USTDA'dan yapılan açıklamaya göre, OYAK'ın Ankara'daki merkezinde, anlaşmayı USTDA adına ABD Büyükelçisi Robert Pearson imzaladı. Anlaşma uyarınca ajans, 'uzun vadeli konut kredilerinin Türkiye'de uygulanabilirliği' araştırmalarının ilk safhası için 256 bin 918 dolar tutarında kaynak verecek, çalışmaları ise ABD'de bu konunun en yetkin şirketlerinden Fannie Mae'in uzmanları yürütecek.

Türkiye'nin en büyük özel sigorta kurumlarının başında gelen OYAK'ın, bir süredir uzun vadeli konut kredileri üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Ortak projenin de OYAK'ın geliştirmeye çalıştığı konut ve kent projesiyle paralel yürütüleceği, bu çerçevede Ankara ve İstanbul'da hafif çelik temelli konut birimleri inşa edileceği bildirildi.

Ev sahibi olmak kolaylaşacak, inşaat sektörü canlanacak
Yeni program sayesinde Türkiye'de daha fazla vatandaşın daha uzun vadeli ve daha düşük faiz oranlı kredilerle ev sahibi olabilecekleri kaydedilirken, bu arada hareketlenecek inşaat sektöründe hem malzeme satışlarının artacağı, hem de istihdam imkanı yaratılacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca projenin, ABD için 5 yıl süreli kredi ve sigorta potansiyeli taşıdığı belirtilirken, projede kullanılacak bilişim, inşaat veya izolasyon gibi ihtiyaçların da ihracat imkanı yaratacağına dikkat çekildi.

USTDA, ülke dışında orta büyüklükte gelire sahip ülkelerde ekonomik kalkınmayı teşvik ederken, ABD'li şirket ve girişimcilere de iş imkanları sağlayarak ülkesinin ticari çıkarlarını korumayı amaçlıyor.
Dünya

 

Temmuz 2003 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06
07 08 09 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Diyalog

Ayşe Orbay 18 Şubat 2003  günü Diyalog bölümümüze konuk oldu.

Ayşe Orbay hakkında daha fazla bilgi edinmek için  tıklayın. 

Diyalog buluşmasını soru cevap şeklinde okumak için  buraya tıklayın...


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz