reklam

Mercek Altında
Sanat > Mercek Altında

 

İŞ SANAT'TA "SAHNE ARKASI" ÖYKÜLERİ
"Sizden Önce, Bisten Sonra"


Yeni bir konser sezonuna hazırlanan İş Sanat Kültür Merkezi, 18 Ekim 2001 tarihinden başlayarak fotoğraf sanatçısı Mehmet Çağlarer'in "Sizden Önce, Bisten Sonra" adlı fotoğraf sergisine ev sahipliği yapıyor.

Geçtiğimiz yıl, İş Sanat'ta sahneye çıkan sanatçıları ve sahne arkasında kurdukları özel "dünya"yı, prova, kulis ve soyunma odalarında gerçekleştirilen çekimlerle anlatan Mehmet Çağlarer'in sergisi 110 fotoğraftan oluşuyor.

Objektifini sanatçının izleyici tarafından bilinmeyen "gizli" dünyasına yönelten Mehmet Çağlarer, bir sokak fotoğrafçısı tavrıyla, sanatçıların kendilerini ele veren, özel "anlar"ını kovalıyor. Barbara Bonney'den Yo-Yo Ma'ya, Rabih Abou-Khalil'den Dave Holland ve Gidon Kremer'e, bir konser sezonu boyunca İş Sanat sahnesinden gelip geçen ünlü müzisyenlerin en doğal "an"larını fotoğraflayan Çağlarer, her sanatçıyı "kendisi" olarak görüntülemek kaygısıyla hareket ettiğini, bu nedenle çekim sürecinde, doğal ortam ve koşulları tercih ettiğini belirtiyor.

Çağlarer sözlerini şöyle sürdürüyor: "Hep aynı mekanda çalışıldı. 45-50 metrekarelik, duvarları siyah boyalı iki kulis odası ve sahne. Hep aynı kalan mekan ve eşya, her yeni sanatçı ve toplulukla farklı bir havaya bürünüyordu. Bu nedenle, farklı sanatçıların aynı yerdeki duruşlarını fotoğraflayarak, bu tekdüzelik içinde kişilerin, nesnelerin ve bulundukları çevrenin nasıl değişebileceğini göstermek istedim".

"Sizden Önce, Bisten Sonra" fotoğraf sergisi, 30 Kasım 2001 tarihine dek İş Sanat Kültür Merkezi Üst Fuayesi'nde izlenebilecek.

İŞ SANAT KÜLTÜR MERKEZİ, İŞ KULELER 4. LEVENT, TEL: ( 0212) 316 00 00

Arşiv

Sanat ve tasarım forumunda kültür ve sanat olayları hakkında görüş alış verişinde bulunabilir, tasarım dünyasındaki yenilikler hakkında tartışabilirsiniz.
arkitera.com/forum

 

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz