reklam

Mercek Altında
Sanat

DENİZİ PİŞİDİK


İnci İyibaş

Denizi Pişirdik, 2001 yılında dört seramik sanatçısı ve organizasyona destek veren arkadaşlarla yola çıktı. Temmuz 2001'de bir galeri sergisi olarak Bodrum Karada Marina Sanat Galerisi'nde sanatseverlerle tanıştı. İzleyicilerden gelen olumlu eleştirilerden cesaret alarak aynı yıl Kaş'ta sualtına indi ve sualtı sergisi oluştu. Bu sergileme gerek teknik ve gerekse etkinlik olarak dünyada bir ilk oldu.

İnci İyibaş, Alp Çağpar, Tekin Özkurt ve Sibel Düzel'in, arkadaşlarının teknik ve manevi desteğini alarak ortaya koydukları bu performans, Türkiye'de ilgiyle karşılaştı. 2001 sualtı performansının, aslında bir galeri sergisinin uzantısı olarak gelmiş olması, ekipte, başından itibaren sualtında çok daha inanılmaz şeylerin yapılabileceği düşüncesini doğurdu. Bu tarihten itibaren her sene seramik sergileri denizin altında gerçekleştirildi.

2004 yılında farklı olarak Denizi Pişirdik, imkanları dahilinde yurtiçi ve yurtdışından pek çok seramik sanatçısının katılımına açıldı.

Sergiler
Buradan 2001 yılından beri her sene çeşitli yerlerde gerçekleşen Denizi Pişirdik Sergileriyle ilgili daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

Denizi Pişirdik 2004 Sergisine Katılan Sanatçılardan Düşünceler
Bu sene Bodrum'da gerçekleşen Denizi Pişirdik Sergisi'nde eserleri sergilenen sanatçılardan bazıları deniz, seramik, sanat ve Denizi Pişirdik üzerine görüşlerini Arkitera.com ile paylaştı.

Alp Çağpar ile söyleşi
Alp Çağpar'a bazı sorular yönelterek Denizi Pişirdik sergilerinin başlangıcı, nasıl geliştiği ve gelecekte neler olacağı konuları üzerine küçük bir söyleşi yaptık.

Düzenleyenler
2001 yılında, tamamen kendi çabalarıyla Denizi Pişirdik Sergilerini başlatan 4 seramik sanatçısının kısaca özgeçmişleri...

Arkitera.com'da Denizi Pişirdik
Bu bölümde Arkitera.com'da şimdiye kadar konu edilmiş Denizi Pişirdik Sergileriyle ilgili haberlerin bir derlemesi bulabilirsiniz. 

Hazırlayan: Özge Güngördü 

Denizi Pişirdik

Arşiv

 

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz