reklam


Toplantılar

Kaçırmayın  Yeni

İnşaat Sektöründe Yönetim Sorunları Sempozyumu

24-25 Mayıs 2002, MSÜ

Sempozyumun amacı
İnşaat sektöründe güncel uygulamaların işleneceği bu sempozyum, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nin inşaat sektöründeki yenilikleri yakından izlemek için sıklıkla tertiplediği sergi, konferans, panel ve sempozyum gibi etkinliklerden biridir. Etkinliğin amacı, sektöre yeni yönetim modelleri sunmaktan çok, sektör yöneticilerinin akademik disiplin içinde tartışmaya değer buldukları yönetim sorunları üzerinde görüş alış-verişinde bulunmaktır.

Türk inşaat firmaları 30 yılı aşkın bir süreden beri uluslararası pazarda başarılı hizmetler sunmakta, yurt içinde gerçekleştirdikleri inşaat yatırımı projeleri de dünya çapında takdir toplamaktadır. Genellikle iki-üç sınıf arkadaşı mimar ve/veya mühendisin bir araya gelerek kurdukları firmalar birinci kuşağın elinde büyüyüp dünyadaki önemli yerlerine ulaşmışlar, ikinci ve üçüncü kuşak sahip ve yöneticilerin elinde ise büyük ölçüde kurumlaşmışlardır. Sayısı artan projelere ve birçok ülkeye yayılan iş hacmine rağmen büyümeyi sürdürebilen, uluslararası büyük projelerde dünyanın en seçkin firmaları ile başarılı ortak çalışmalar yürütebilen inşaat firmalarında kurumsal yönetim sistemlerinin başarıyla uygulandığına şüphe yoktur.

MSÜ Mimarlık Fakültesi, geleneksel yaklaşımı içinde, sektördeki diğer mesleki konularda olduğu gibi, 24-25 Mayıs 2002'de yapılacak olan sempozyumda da, yönetim modellerini ve uygulamada karşılaşılan sorunları başarılı firmaların en üst düzeydeki inşaat yöneticilerinden dinleyecek, katılımcılarla birlikte değerlendirerek sonuçları eğitim programına yansıtacaktır.

Program
24-25 Mayıs 2002 tarihli sempozyum dördü konulu ve ikisi serbest olmak üzere toplam 6 oturumdan oluşmaktadır. Her oturumdaki dört davetli konuşmacıya 15'er dakika süre ayrılmıştır. Her oturum soununda 30 dakikalık bir tartışma bölümü yer alacak ve oturum 90 dakikalık süre içinde tamamlanmış olacaktır.

Birinci gün, konulu oturumlara ayrılmıştır. Ek 1'de sunulan konu başlıkları 16.11.2001 tarihinde üniversitemizde gerçekleşen yuvarlak masa toplantısındaki konuşmalara göre belirlenmiştir. Konulu oturumlar, kahve ve yemek molaları ile birlikte bir tam günü doldurmaktadır. Davetli konuşmacıların 11'i sektör yöneticilerinden, kalan 5 tanesi ise Üniversite öğretim üyelerinden seçilmiştir.

İkinci gün öğleden önceki iki oturumda serbest bildiriler sunulacaktır. Üniversitedeki çalışmalarını sunacak olan değerli öğretim üyeleri ile inşaat sektöründeki deneyimlerini aktaracak olan her kademedeki yöneticilerin göndereceği bildiriler bu iki oturumda konuşulup işlenecek ve toplantı sona ermiş olacaktır.

Sempozyum Organizasyon Komitesi sizin inşaat sektöründeki deneyimlerinizi ve/veya izlediklerinizi bildiri formatı içinde 24-25 Mayıs 2002 toplantısına sunmanızı beklemektedir. Konu başlığınızın ve bildiri özetinizin (400 sözcük) 31 Ocak 2002 tarihine kadar bize gönderilmesi bildirilerin tümü için yazım birliği ve eşgüdüm açısından çok yararlı olacaktır. Bildirinizin tam metninin ise 31 Mart 2002'de elimizde olması gerekmektedir. Serbest konu bildirileri Sn. Prof. Dr .Zeyyat Hatipoğlu'nun başkanlığındaki bir bilim kurulu tarafından değerlendirilecektir.

Sempozyum Konu Başlıkları

1. İnşaat sektöründe yatırım kararları ve buna ilişkin yönetim sorunları.
· Yapıda katma değerin yaratılmasını sağlayan unsurlar (tasarım, uygulama, konum, fonksiyon, vb),
· Yapı yatırımlarında fizibilite çalışmaları,
· Gayrimenkul yatırım ortaklıkları.
2. Tasarım kriterleri ve uygulamaya ilişkin sorunlar
· Tasarım ekibinin seçimi (Integration-total building commissioning tercihleri),
· Yüklenici seçimi,
· Sözleşme yönetimi,
· Kalite yönetimi.
3. Uygulama sırasında revizyon gereksinimleri ve buna ilişkin sorunlar
· Şantiye-Merkez ilişkileri (bilgi akışı, otorite-yetki dengeleri, ödüllendirme v.b.),
· Plan ((bütçe, kadro, inşaat metodu, iş programı v.b.) revizyonları,
· Sözleşme revizyonları,
· Şantiye şefinin/Yönetim ekibinin seçimi,
· Şantiye yönetimi ile işveren/kontrol mühendisi/mimarı (resident engineer) ilişkileri.
4. Yapının teslimi, işletme/bakım sorunları
· Teslim alma işlemleri,
· İşletme/bakım ekibinin eğitimi,
· İnşaat sektöründe meslek içi eğitim sorunları.
5.ve 6 İnşaat sektöründe sorunlar
Serbest bildiriler

İrtibat Tel: 0212 252 16 00 / 367
Sema Ergönül
[email protected]
[email protected]

Endüstri Ürünleri Tasarımcısı  Defne Koz  04 Şubat  Salı günü  Diyalog bölümümüze konuk oldu. 

Defne Koz
Bu buluşmayı soru & cevap şeklinde okumak için ...

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz