reklam

Yarışmalar-Competitions

Necdet Eraslan Proje Yarışması 2003

son başvuru tarihi:

25.07.2003

teslim tarihi:

25.07.2003

Registration deadline:

Submission deadline:

 

Yarışma Özeti(Summary):
Yıllarca makine mühendisliği alanında uluslararası nitelikte bilimsel çalışmalar yapmış ve düşünceleri işle hep çağdaş kalmış olan değerli üyemiz Necdet Eraslan'I geçtiğimiz günlerde yitirdik. TMMOB MMO İstanbul Şubesi olarak O'nu aramızda yaşatmayı bir vefa borcu bilerek, O'nun adını sürekli kılacak bir "Proje Yarışması" düzenlemeyi amaçladık.

Tip (Type)

Kimler katılabilir (Open to):
Yarışmaya öğrenciler ve MMO çalışanları dışında herkes katılablir. Buna göre, mühendisler ve tüm araştırmacıların katılımı beklenmektedir.

Katılım ücreti (Entry Fee):

Ödüller (Awards):
Yarışmada başarılı bulunan projelerin sahipleri ödüllendirilecektir. Ayrıca finale kalan tüm projeler yayınlanacak ve varsa afiş, poster, prototip, numune gibi proje eki tanıtıcı malzemeler sergilenecektir.

Juri (Jury):

İletişim Bilgileri (Contact)
Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi
İlgili: Mak.Müh.Mahir Tuğcu
Tel: (212) 245 03 63 - 64
Faks: (212) 249 86 74
E-posta: [email protected] 

Amaç:
Yıllarca makine mühendisliği alanında uluslararası nitelikte bilimsel çalışmalar yapmış ve düşünceleri işle hep çağdaş kalmış olan değerli üyemiz Necdet Eraslan'I geçtiğimiz günlerde yitirdik. TMMOB MMO İstanbul Şubesi olarak O2nu aramızda yaşatmayı bir vefa borcu bilerek, O'nun adını sürekli kılacak bir "Proje Yarışması" düzenlemeyi amaçladık.

Necdet Eraslan Proje Yarışması 2003 Türkiye'de bilim ve twknoloji araştırmalarını desteklemek ve bu alanda çalışan kişileri özendirmek amacıyla oluşturulmuştur. MMO kendi çapında bu alandaki gelişmelere katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

Konu:
Yarışmaya 2003 yılı için Enerjide Bilim ve Teknoloji konusu esas alınmıştır. Enerjinin verimli ve etkin kullanımı, alternatif ve/veya yenilenebilir enerji kaynakları arayışı, enerjide dışa bağımlılığın azaltılması, sürdürülebilir kalkınma ve gelişme vb hedefler başlıca konuları oluşturmaktadır. Uluslararası ölçekte rekabetçi ve sürdürülebilir bir sanayileşmede enerjinin yeri, gerek üretim gerekse tüketim açılarından olsun, bilimsel ölçütlerle tartışılabilir ve uygulanabilir projelere olan gereksinimi ortaya koymaktadır.

Enerjiyle ilgili olarak gerçekleştirilecek bilimsel ve teknolojik projelerde ulusal, sosyal, ekonomik, teknolojik ve ekolojik etkenler özenle ele alınmalıdır. Bu çerçeve esas alınarak gerçekleştirilecek projelerin, yukarıda sayılan ölçütlerden en az birkaç tanesini içermesi beklenmektedir.

Yarışma Koşulları:
Özgün olması kaydıyla her çeşit proje yarışmaya kabul edilecektir. Buna göre projelerin aşağıdaki konu başlıklarından hangisine daha çok uyduğu katılımcı tarafından belirtilmelidir.
- Buluş önerisi
- Yenilikçi ürün geliştirme (inovasyon) önerisi
- Hizmet sektörüne yönelik öneriler
Yarışmaya katılmak için en fazla proje özetinin, katılımcının özgeçmişi ile birlikte en geç 25 Temmuz 2003 tarihine kadar MMO İstanbul Şube'ye elden veya posta-kargo ile ulaştırılması gerekmektedir. Proje özetinde amaç, bulgular, hedefler ve beklentiler açıkça belirtilmelidir.

Özet sahiplerine 15 gün içinde bilgi verilecektir. Kabul edilen projelerin tam metni ve varsa afiş, poster, prototip, numune gibi tanıtıcı malzemeler en geç 7 Kasım 2003 tarihine kadar teslim edilmelidir.

Finale kalan projeler teslim tarihinden itibaren 20 gün içinde belirlenecek ve başvuru sahiplerine bilgi verilecektir. Final sunumları, yapılan programa göre 6 Aralık 2003 tarihinde Yıldız Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirilecektir. Aynı gün dereceye girenler belirlenerek aynı yerde Ödül Töreni gerçekleştirilecektir.

Kimler Katılabilir?
Yarışmaya öğrenciler ve MMO çalışanları dışında herkes katılablir. Buna göre, mühendisler ve tüm araştırmacıların katılımı beklenmektedir.

Fikri Mülkiyet Hakları:
Projelerin fikri mülkiyet hakları proje sahiplerine aittir. MMO herhangi bir amaçla projeler üzerinde hak iddia etmeyeceği gibi, projelerdeki fikirlerden de sorumlu tutulamaz.

Proje Metni Yazım Kuralları:
Proje tam metni aşağıdaki ana bölümlerden oluşacak şekilde yazılmalıdır.
1. Giriş ve Özet Tanıtım
2. Projenin Amacı
3. Proje Kapsamı ve Bulgular
4. Proje Yönetimi ve Yapılabilirlik Analizi
5. Hedeflenen Katkılar ve Etkileri
6. Sonuç: Beklentiler ve Öneriler

Ödül:
Yarışmada başarılı bulunan projelerin sahipleri ödüllendirilecektir. Ayrıca finale kalan tüm projeler yayınlanacak ve varsa afiş, poster, prototip, numune gibi proje eki tanıtıcı malzemeler sergilenecektir.

Sonuç:
Ülkemizde bilimin ve teknolojinin gelişimini desteklemek amacıyla düzenediğimiz bu yarışmaya, bilim ve teknolojiye gönül vermiş herkesi bekliyoruz.

İletişim Bilgileri:
Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi
İlgili: Mak.Müh.Mahir Tuğcu
Tel: (212) 245 03 63 - 64
Faks: (212) 249 86 74
E-posta: [email protected] 

Diyalog

Kerem Erginoğlu &  Hasan Çalışlar 21 Ocak 2003  günü  Diyalog bölümümüze konuk oldu.

Kerem Erginoğlu & Hasan Çalışlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için  tıklayın. 

Diyalog buluşmasını soru cevap şeklinde okumak için  buraya tıklayın...


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz