reklam

Ulus Projesi
Gündem

Ulus Meydanı Atatürk Heykeli

"Kentsel Dönüşüm" üzerine odaklanmış Türkiye'nin gündemini bir süredir Ulus Projesi meşgul ediyor. Proje kapsamında, Ulus'ta bulunan hepsi bir yarışma sonucu elde edilmiş ve bir dönemi temsil eden, Ankara Hali Binası, Ankara Belediyesi Ticaret Evi (Ankara Belediyesi Eski Binası), Ulus Meydanı İşhanı, Modern Çarşı, Anafartalar Çarşısı, Ankara Ulus Meydanı Çarşı ve Büro Binaları'nın yıkımına karar verildi.
 

Yıkılacak Binalar
Proje kapsamında yıkılması kararlaştırılan binalardan çeşitli fotoğraflar...

Yıkılacak Binaların Künyesi
Yıkılması kararlaştırılan binalar, Ankara Hali Binası, Ankara Belediyesi Ticaret Evi (Ankara Belediyesi Eski Binası), Ulus Meydanı İşhanı, Modern Çarşı, Anafartalar Çarşısı, Ankara Ulus Meydanı Çarşı ve Büro Binaları olarak belirlendi.

1940 - 1950 ve 1960'lı Yıllarda Ankara Planı
"...Tanzimat'tan beri düşünsel temelleri oluşturulan ve "kurtuluş ve kuruluş" sonrasında hayata geçirilen toplumsal yeniden inşa düşüncesi, fiziksel mekandaki yansımalar ve inşa ile ivme kazanmıştır.

Ulus Projesi Hakkında Yazılanlar
Ulus Projesi ile ilgili olarak yazılmış çeşitli yorumlar...

Basında Ulus Projesi
Ulusal basında Ulus Projesi...

Forumda Ulus Projesi
Ulus Projesi ve Ulus Projesi kapsamında yıkılacak binalarla ilgili görüşlerin paylaşıldığı foruma katılıp bugüne kadar yazılanları okumak ya da görüşlerinizi dile getirmek isterseniz burayı tıklayın.

Hazırlayan: Müge A.Velioğlu

Ulus Projesi

ARKIMEET

ARKIMEET Konferans Serisinin davetlisi olarak,  Rem Koolhas 17 Mayıs 2005 tarihinde saat 19:00'da Askeri Müze Kültür Sitesi Büyük Konferans Salonu'nda konferans verecek.


 
Philips Armatür'ün katkılarıyla

 

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz