reklam

Haberler
25 Ocak 2001 Perşembe

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Uydukent yıkılıyor
Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, 4328 konutluk Uydukent'in yıkılacağını açıkladı
Geçtiğimiz aylarda Çevre Bakanlığı'nın uydukent inşaatlarının ÇED raporu alınmadan ve yasalara aykırı olarak yapıldığını bildiren olumsuz raporunun ardından inşaatlar belediye fen ekiplerince iki kez mühürlendi. Mühürlerin izinsiz açılması üzerine ise iki kez Kuşadası Belediyesi tarafından Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. İnşaatlar durmuşken bir de Bayındırlık Bakanlığı'nın Uydukent'in 25 binlik nazım imar planına işlenemeyeceği yolundaki yazısı belediyeye ulaştı.

24 Ocak 2001 - Kaynak: Yeni Asır Gazetesi

Bir sürgün eksikti!
Değirmendere, Körfez, Derince gibi ilçe ve beldelerdeki 18 bin kişi onlarca kilometre uzaklıkta iskân edilecek. Depremzedeler sürgün gibi karara tepkili.
25 Ocak 2001 - Kaynak: Radikal

Yavuz Selim Sarnıcı Atölye...
Fatih Çarşamba'daki tarihi Yavuz Selim Sarnıcı'nı marangoz atölyesine çevirdiler; Vakıflar tahribata sadece seyirci kalıyor
Vakıflar Bölge Müdürlüğü, kiraya verdiği tarihi yapıları kaderine terkediyor, barbarca tahrip edilmelerine göz yumuyor. Fatih Çarşamba'daki Yavuz Selim Sarnıcı'nı kiralayanlar, içine planya ve torna makineleri koyarak marangozhaneye çevirdi. Vakıflar sadece kiracıdan aldığı 120 milyon lira parayı tahsil ediyor, tahribata hiç aldırış etmiyor. Sonuçta bir ata yadigarı katlediliyor.
24 Ocak 2001 - Kaynak: Sabah Gazetesi

Trabzon'da ya otomobil ya kent!
Kalenin üzerinden uçarak kentin kültür zenginliğini göz ardı ettiği için daha önce birkaç kez yargı tarafından da engellenen 'Tanjant Yolu' projesi, son olarak tarihi surların 'üzerine oturacak' şekilde planlandı. 
Bu projeyi de engellemenin trafiğe çözüm bekleyen halkın 'psikolojisini bozacağı' ileri sürülerek, otomobile sevdalı ulaşım anlayışına yargıdan da destek aranıyor.
25 Ocak 2001 - Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi

Atatürk Havalimanı Güvenliğine tam not
Atatürk Havalimanı, ABD Federal Havacılık İşletmesi (FAA) tarafından yapılan güvenlik denetimlerinden başarıyla geçti.
FAA yetkililerince havalimanında, 8-12 Ocak 2001 tarihleri arasında yapılan denetimlerde, özellikle özel güvenlik elemanlarının dsiplinli ve dikkatli çalışmalarının takdir topladığı bildiriliyor. FAA'nın denetiminde güvenlik için büyük önem taşıyan ''apronda kart takma'' oranının daha önceki denetimlere göre yüzde 57 oranında artarak, yüzde 98'lere ulaştığı belirlendi.
25 Ocak 2001 - Kaynak: Hürriyet Gazetesi

Kars Çimento'da üretim artırıldı
Edinilen bilgiye göre, Kars Çimento Fabrikası'nda 2000 yılında bir önceki yıla oranla üretimde yüzde 40 oranında artış sağlanarak 333 bin ton çimento, 280 bin ton da klinker satıldı.
25 Ocak 2001 - Kaynak: Finansal Forum

Praktiker Ümraniye'de
Hesaplı yapı market" sloganıyla faaliyet gösterdiği 7 ülkede liderlik yarışı yapan Praktiker, Türkiye'deki beşinci ve en büyük marketini Ümraniye'de açıyor. Praktiker, tüketici talebi doğrultusunda, yerli üreticiler ile işbirliği yaparak, ürünlerinin yüzde 80'ini yurt içerisinden temin ediyor.
25 Ocak 2001

Her yol Kurtköy'e çıkar
Bir yanından uçak kalkıyor, bir yanından TEM akıyor. Uydu kenti, villası ve arazisiyle Kurtköy, hem dar gelirliyi hem de zengini çekiyor. 10 milyara daire de var, 275 bin dolara konak da
24 Ocak 2001 - Kaynak: Sabah Gazetesi

Meydandaki ucube
Beşiktaş Meydanı'nda, Köyiçi girişinde estetiği bozup trafiği engelleyen döküntü viraneye kimse dokunamıyor. Çünkü içinde bir kuyumcu dükkanı bulunan bu ucubeyi Anıtlar Kurulu, "eski eser" kabul ediyor. Beşiktaşlılar ise "utanç anıtı" olarak görüyor.
24 Ocak 2001 - Kaynak: Sabah Gazetesi

Emlakbank'ta kredi kullanımı arttı
Özkaynaklarının negatife dönmesi nedeniyle 1999 yılında kredi kulllandırımı ve tüm bankacılık faaliyetlerini durduran Emlak Bankası, geçen yıl az miktarda da olsa bireysel ve konut kredisi kullandırabildi.
24 Ocak 2001 Kaynak: Dünya Gazetesi

Kurtköy de konutlar kapış kapış gidiyor
10 yıl öncesine kadar bir çok insanın adını bile bilmediği bir yerdi Kurtköy... Gecekonduların yoğunlukta olduğu Kurtköy'de şimdi 20 katlı binalar ve konaklar yükseliyor... Kurtköy'de 10 milyara ev de bulabilirsiniz, 275 bin dolara konak da....
24 Ocak 2001 - Kaynak: imedya.com

Meydan yenilendi
İzmir Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Gaziemir Abdullah Arda Meydanı dün törenle açıldı
24 Ocak 2001 - Kaynak: Yeni Asır Gazetesi

Müteahhitlik karnelerinin katsayıları belirlendi
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, yapı, tesis ve onarım işleri ihalelerinde kullanılan müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin 2001 yılına ilişkin değerlendirme katsayılarını belirledi. Söz konusu değerlendirme katsayıları, 1 Ocak 2002'ye kadar uygulanacak.
Kaynak:
BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI Yapı İşleri Genel Müdürlüğü

Ruhsatsız Uludağ Kış Sporları Merkezi açıldı
Danıştay tarafından iptal edilen Uludağ Kış Sporları Merkezi'ndeki ilk otel Magic Life açıldı. Söz konusu otelin bulunduğu bölgeyi de içine alan Uludağ Kış Sporları Turizm Merkezi'yle ilgili karar Danıştay 6. Dairesi tarafından iptal edilmiş, iptal gerekçesinde bölgedeki yapılaşmanın doğal dengeyi bozacağı, Bursa için yaşamsal önemi bulunan su kaynaklarının zarar göreceği belirtilmişti.
Kaynak: Yapı Dergisi Sayı:230 Ocak 2001

Cargill bir kez daha durduruldu
Bursa 2. İdare Mahkemesi, ABD'li Cargill Mısır İşleme Tesisi aleyhindeki yargı kararlarına karşın Bursa Valiliği'nce verilen imar iznini ve ruhsatı bir kez daha iptal etti. İznik Gölü havzasındaki Cargill Karapınar Mısır İşleme Tesisi'ne yapım aşamasında sivil toplum örgütlerinin yanısıra DSP'li milletvekilleri karşı çıkmışlar, İdare Mahkemeleri de verilen imar izinlerini iptal etmişti.
Kaynak: Yapı Dergisi Sayı:230 Ocak 2001

 

Ocak 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Burada ya da diğer haber kaynaklarında okuduğunuz yapı ve tasarım sektörü ile   ilgili haberleri Arkitera Forum'da tartışabilir, görüşlerinizi meslektaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Arkitera Forum sayfaları

Anket

Arkitera Hakında
Arkitera hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Yetersiz
Hiç yoktan iyidir
İdare eder
İyi
Mükemmel


Sonuçları görmek için
powered by pollit.com

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz