reklam

Haberler

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Mardin'in zor sınavı
Mezopotamya'nın binlerce yıllık tarihi boyunca birçok uygarlığa beşiklik etmiş Mardin'in yıldızı yeniden parlıyor. Kültür Bakanlığı, tarihi MÖ 4500'lere dayanan Mardin'in, Kudüs ve Venedik'ten sonra UNESCO'nun 'Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmesi için çalışıyor. Mardin için ikinci çalışma da, şubatta BM Kalkınma Programı, GAP Bölgesel Kalkınma İdaresi ve Mardin Valiliği'nin desteğiyle İTÜ Mimarlık Fakültesi'nin başlatacağı 'Mardin Katılımcı Kentsel Rehabilitasyon Projesi'. Bu çalışmalara, sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu 'Mardin Yerel Gündem 21'de destek veriyor.

27 Ocak 2001 - Kaynak: Radikal Gazetesi

Kurada hüzün çıktı
Yalova'da kurayla dağıtılmaya başlayan kalıcı konutlar, eski komşuların yolunu ayırdı. Konutların inşaat halinde olması da hayal kırıklığı yarattı. En son Yalova'da inşa edilen 5 bin 300 kalıcı konutun dağıtımına da inşaatlar tamamlanmadan başlandı. Kura ile yerleşeceği konutları belirlenen hak sahipleri, konut alanına gittiklerinde dev şantiyeler ve bitmemiş evlerle karşılaştı. Ne kendilerine yardımcı olabilecek bir görevli bulabildiler ne de evlerini
27 Ocak 2001 - Kaynak: Radikal Gazetesi

Yavuz Selim Sarnıcı Atölye...
Fatih Çarşamba'daki tarihi Yavuz Selim Sarnıcı'nı marangoz atölyesine çevirdiler; Vakıflar tahribata sadece seyirci kalıyor
Vakıflar Bölge Müdürlüğü, kiraya verdiği tarihi yapıları kaderine terkediyor, barbarca tahrip edilmelerine göz yumuyor. Fatih Çarşamba'daki Yavuz Selim Sarnıcı'nı kiralayanlar, içine planya ve torna makineleri koyarak marangozhaneye çevirdi. Vakıflar sadece kiracıdan aldığı 120 milyon lira parayı tahsil ediyor, tahribata hiç aldırış etmiyor. Sonuçta bir ata yadigarı katlediliyor.
24 Ocak 2001 - Kaynak: Sabah Gazetesi

Olimpiyat StadınınYolu Yok 
2008 Yaz Olimpiyatları'na aday olan İstanbul'un Halkalı'da yapılan dev olimpiyat stadının kaba inşaatı sona ermek üzere. Ancak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin projeye destek vermemesi nedeniyle stadın kentle bağlantısını sağlayan karayolu ile raylı ulaşım sistemi konusunda henüz tek bir adım bile atılmadı. İstanbul'un, Uluslararası Olimpiyat Komitesi IOC'ye yaptığı adaylık başvurusunda en önemli koz olarak dikkat çeken olimpiyat stadındaki bu yanlış uygulama, spor dünyasında tepki uyandırırken Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Sinan Erdem de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın projeye sıcak bakmadığını söyledi.
26 Ocak 2001- Cumhuriyet Gazetesi

İstanbul ve Çanakkale Boğazları’nı uydu, radar ve bilgisayarlarla ‘tam güvenliğe’ alacak dev projenin temeli pazar günü atılıyor...
Özellikle petrol tankerlerinin tehdidinde olan İstanbul ve Çanakkale Boğazları’nı korumaya alacak sistem nihayet kuruluyor.
‘Türk Boğazları Gemi Trafik Yönetim Bilgi Sistemi’ adı verilen projenin temeli pazar günü törenle atılacak. Boğazlardaki trafiği yüksek teknoloji yardımıyla tam güvenliğe alacak proje, haziran ayında bitirilerek hizmete girecek.
26 Ocak 2001- Milliyet Gazetesi

Bogaz 24 saat gözetlenecek
Denizcilikten sorumlu Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu, güvenli geçisi sağlamak amacıyla inşa edilecek olan Gemi Trafik Yönetim ve Bilgi Sistemi Projesi ile boğazlar ve Marmara Denizi’ndeki gemilerin 24 saat süreyle kontrol altında tutulacağını bildirdi.
27 Ocak 2001- NTVMSNBC

Kalıcı konutlarda ilk teslimat bugün
Bugün Bolu'da düzenlenecek törene katılacak olan Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli ile Bayındırlık Bakanı Koray Aydın, konutların ilk teslimatlarını yapacaklar. Bahçeli ve Aydın'ın teslimatlarından sonra, dağıtım 29 Ocak'ta sürecek. Kocaeli'ndeki konutların kura çekimlerinin aysonuna kadar sürebileceğini belirten yetkililer, Yalova'da ocak sonunda, Düzce'de ise Şubat'ta kuraların çekileceğini hatırlattılar.

Bugün teslim edilecek Bolu'daki bin 458 konutun ısınması fuel oil'le sağlanacak. Düzce ve Yalova'daki konutların ısınmasının da fuel oil'le gerçekleştirileceğini belirten yetkililer, doğalgaza ayarlı Sakarya ve İzmit'teki konutların ise henüz gaz gelmediği için şimdilik LPG ile ısınacağını bildirdiler.
27 Ocak 2001- Finansal Forum Gazetesi

İstinye'ye Beyaz Saray
Amerikan Başkonsolosluğu'nun yeni ve görkemli binasının temeli "ağaç dikme töreni" eşliğinde atıldı
170 yıldır Taksim'de bulunan Başkonsolosluk 2003'te Boğaz'a taşınıyor.
ÖNCE GÜVENLİK
İstinye sırtlarında Boğaz'ın harika manzarasına nazır 90 hektarlık arazide inşa edilecek Başkonsolosluk binasının temel atma töreninde çok sayıda ağaç dikildi. Tören sırasında çok sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı göze çarptı. ABD Büyükelçisi Robert Pearson, "Bu güzel bölgede çevreyi özenle koruyacağız. Bizim için güvenliğin yanısıra estetik ve çevre de çok önemli. Projede bütün bunlar dikkate alındı" dedi.
26 Ocak 2001 - Kaynak: Sabah Gazetesi

Falez Oteli Yeniden Satışta
Antalya'da beş yıldızlı Falez Oteli Vakıfbank'a olan borcundan dolayı icra kanalıyla yeniden satışa çıkarıldı. Vakıfbank daha önce, icra Müdürlüğü kanalıyla satışa çıkarılan, ancak otelin işletme hakkını elinde bulunduran borçlu Örsa Holding ile varılan anlaşma gereği satışından vazgeçilen Falez Oteli, borçlunun anlaşma hükümlerine uymamasını gerekçe göstererek, yeniden satışa çıkarttı. Antalya 3. İcra Müdürlüğü'nün dün gazetelerde yaralan ilanında, otelin sadece isim hakkına 500 milyar lira değer biçildiği ifade edildi. İlanda, 320 normal, 20 suit oda, 2 kral dairesi bulunan otelin toplam değerinin 22 trilyon 278 milyar 355 milyon lira olduğu belirtildi.
27 Ocak 2001 - Kaynak: Finansal Forum Gazetesi

Marmaris Limanı artık özel
Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne ait Marmaris Limanı'nın 14.9 milyon dolar karşılığında Marmaris Ortak Girişim Grubu'na satışına ilişkin prosedür tamamlandı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'ndan (ÖİB) yapılan açıklamada, Marmaris Limanı'nın satış sözleşmesinin dün imzalandığı bildirildi. Ortak girişim grubu satış bedeli olan 14.9 milyon liranın dörtte birini peşin olarak ödedi. Kalan tutarın eşit taksitlerle üç yıl içinde ödeneceği, vadeye bağlanan alacağa dolar bazında yüzde 12 oranında basit faiz uygulanacağı belirtildi.
27 Ocak 2001 - Kaynak: Finansal Forum Gazetesi

Bina inşaat maliyetlerinde artış
Devlet İstatistik Enstitüsü`nden yapılan açıklamaya göre, bina inşaat maliyetleri geçen yılın 4. döneminde, 1999 yılının aynı dönemine göre kalemler bazında, işçilikte yüzde 35.4, makinede yüzde 33.2, malzemede de yüzde 34.8 oranında arttı.İnşaat maliyetleri geçen yıl dört dönem ortalamalarına göre ise yüzde 42.9 artış gösterdi.
27 Ocak 2001 - Kaynak: İmedya.com

İETT Genel Müdürlüğü Yolcu Peron ve Hizmet Binalarını Yeniliyor.
İETT Sultanbeyli yolcu peronları ve hizmet binası üç yeni otobüs hattıyla birlikte, 26 Ocak Cuma günü saat 13:30 da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ümit Özerol’un katılacağı törenle hizmete sokuluyor. İETT’nin “Toplam Kalite Yönetimi için değişim” projesi çerçevesinde Beşiktaş, Yenikapı, Eminönü, Üsküdar, Kadıköy, Kağıthane, Vezneciler, Akşemsettin Mahallesi, Aksaray Murat Paşa, Gaziosmanpaşa Cebeci Mahallesindeki hizmet binalarının yapımları da devam ediyor.
26 Ocak 2001 Kaynak: T.C. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı

Gebze'de park çıkmazı

Nüfusu her geçen gün yükselen ve sanayi yönü ile gelişen Gebze'nin sorunları gittikçe büyüyor.Şehirde yeterince park yeri olmadığı ve yol kenarlarının da saat ücretlerinin pahalı olmasından dolayı vatandaşlar mağdur oluyor.Gebze'de kapalı ve açık otoparkların yetersiz olması ve araç sayısının artması nedeniyle çıkmaza giren otopark sorunu çözüm bekliyor. Şu ana kadar belediyenin söz konusu sıkıntıyı gideremediğinden yakınan vatandaşlar, otopark sorununun iyice arttığını söylediler. Araçları ile işyerlerine geldiklerinde otomobillerine yer bulmak için yarım saat boş alan ve otopark aradıklarını ifade eden vatandaşlar, problemin kendilerini üzdüğünü ve ilçe trafik komisyonunun bunu bir an önce çözmesini istediler.
27 Ocak 2001 Kaynak: Zaman Gazetesi

Müteahhitlik karnelerinin katsayıları belirlendi
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, yapı, tesis ve onarım işleri ihalelerinde kullanılan müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin 2001 yılına ilişkin değerlendirme katsayılarını belirledi. Söz konusu değerlendirme katsayıları, 1 Ocak 2002'ye kadar uygulanacak.
Kaynak:
BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI Yapı İşleri Genel Müdürlüğü

Ruhsatsız Uludağ Kış Sporları Merkezi açıldı
Danıştay tarafından iptal edilen Uludağ Kış Sporları Merkezi'ndeki ilk otel Magic Life açıldı. Söz konusu otelin bulunduğu bölgeyi de içine alan Uludağ Kış Sporları Turizm Merkezi'yle ilgili karar Danıştay 6. Dairesi tarafından iptal edilmiş, iptal gerekçesinde bölgedeki yapılaşmanın doğal dengeyi bozacağı, Bursa için yaşamsal önemi bulunan su kaynaklarının zarar göreceği belirtilmişti.
Kaynak: Yapı Dergisi Sayı:230 Ocak 2001

Yıkım işe yaradı
Büyük Kanal Projesi'nin devreye girmesinden sonra gözle görülür bir şekilde temizlenmeye başlayan İzmir Körfezi'nde, çarpıcı gelişmeler yaşanıyor. Körfezdeki akıntıyı engellediği için yıkımı geçtiğimiz günlerde tamamlanan Ragıppaşa Dalyanı'nın ardından, körfez'n kuzey aksı ve Narlıdere sahillerinde kirlilik, sınır değerlerin çok altında çıktı. Dalyanın yıkılmasından sonra elde edilen sonuçlar, son 25 yılın en sevindirici gelişmesi olarak nitelendirildi..
27 Ocak 2011 Kaynak: Zaman Gazetesi

İnşaat çalışmaları durduruldu
Şanlıurfa Valisi Muzaffer Dilek, Kendirci mahallesinde yer alan Eyyüp Peygamber ziyaretgahındaki inşaat çalışmalarının durdurulduğunu bildirdi.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün mülkiyetinde olan makamın 1.derecede sit alanı olduğu ve restorasyon çalışmaları için ilgili bölge kuruluşlarından izin alınmadığı için çalışmaların durdurulduğu belirtildi.
27 Ocak 2011 Kaynak: Zaman Gazetesi

Mogan'daki kaçak yapılar yıkılacak
Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Mogan Gölü kıyısında bulunan kaçak restoran ve çay bahçelerinin 1 ay içinde yıkılacağı bildirildi.
27 Ocak 2011 Kaynak: Zaman Gazetesi

 

Ocak 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Burada ya da diğer haber kaynaklarında okuduğunuz yapı ve tasarım sektörü ile   ilgili haberleri Arkitera Forum'da tartışabilir, görüşlerinizi meslektaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Arkitera Forum sayfaları

Anket

Arkitera Hakında
Arkitera hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Yetersiz
Hiç yoktan iyidir
İdare eder
İyi
Mükemmel


Sonuçları görmek için
powered by pollit.com

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz