reklam

Haberler
26 Ocak 2001 Cuma

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Uydukent yıkılıyor
Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, 4328 konutluk Uydukent'in yıkılacağını açıkladı
Geçtiğimiz aylarda Çevre Bakanlığı'nın uydukent inşaatlarının ÇED raporu alınmadan ve yasalara aykırı olarak yapıldığını bildiren olumsuz raporunun ardından inşaatlar belediye fen ekiplerince iki kez mühürlendi. Mühürlerin izinsiz açılması üzerine ise iki kez Kuşadası Belediyesi tarafından Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. İnşaatlar durmuşken bir de Bayındırlık Bakanlığı'nın Uydukent'in 25 binlik nazım imar planına işlenemeyeceği yolundaki yazısı belediyeye ulaştı.

24 Ocak 2001 - Kaynak: Yeni Asır Gazetesi

Diktirmem!

 

Beşiktaş Belediye Başkanı Namoğlu, "Fulya'ya 4 dev gökdelen" girişimiyle mücadele etmekte kararlı..
25 Ocak 2001 - Kaynak: Sabah Gazetesi

Yavuz Selim Sarnıcı Atölye...
Fatih Çarşamba'daki tarihi Yavuz Selim Sarnıcı'nı marangoz atölyesine çevirdiler; Vakıflar tahribata sadece seyirci kalıyor
Vakıflar Bölge Müdürlüğü, kiraya verdiği tarihi yapıları kaderine terkediyor, barbarca tahrip edilmelerine göz yumuyor. Fatih Çarşamba'daki Yavuz Selim Sarnıcı'nı kiralayanlar, içine planya ve torna makineleri koyarak marangozhaneye çevirdi. Vakıflar sadece kiracıdan aldığı 120 milyon lira parayı tahsil ediyor, tahribata hiç aldırış etmiyor. Sonuçta bir ata yadigarı katlediliyor.
24 Ocak 2001 - Kaynak: Sabah Gazetesi

Olimpiyat StadınınYolu Yok 
2008 Yaz Olimpiyatları'na aday olan İstanbul'un Halkalı'da yapılan dev olimpiyat stadının kaba inşaatı sona ermek üzere. Ancak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin projeye destek vermemesi nedeniyle stadın kentle bağlantısını sağlayan karayolu ile raylı ulaşım sistemi konusunda henüz tek bir adım bile atılmadı. İstanbul'un, Uluslararası Olimpiyat Komitesi IOC'ye yaptığı adaylık başvurusunda en önemli koz olarak dikkat çeken olimpiyat stadındaki bu yanlış uygulama, spor dünyasında tepki uyandırırken Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Sinan Erdem de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın projeye sıcak bakmadığını söyledi.
26 Ocak 2001- Cumhuriyet Gazetesi

İstanbul ve Çanakkale Boğazları’nı uydu, radar ve bilgisayarlarla ‘tam güvenliğe’ alacak dev projenin temeli pazar günü atılıyor...
Özellikle petrol tankerlerinin tehdidinde olan İstanbul ve Çanakkale Boğazları’nı korumaya alacak sistem nihayet kuruluyor.
‘Türk Boğazları Gemi Trafik Yönetim Bilgi Sistemi’ adı verilen projenin temeli pazar günü törenle atılacak. Boğazlardaki trafiği yüksek teknoloji yardımıyla tam güvenliğe alacak proje, haziran ayında bitirilerek hizmete girecek.
26 Ocak 2001- Milliyet Gazetesi

Arçelik Hazır Mutfak Satacak
Koç Holding'in amiral gemisi Arçelik, ürün yelpazesine hazır mutfağı da ekledi. Türkiye'nin en büyük beyaz ve kahverengi eşya üreticisi olan ve dayanıklı tüketim grubuna bağlı beş şirketi bünyesinde bulunduran Arçelik artık hazır mutfak da satacak. Arçelik'in buzdolabı, fırın, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, televizyon ile diğer beyaz ve elektronik eşyalarla birlikte hazır mutfak da satacağı mazağalarının ilki 31 Ocak tarihinde Maslak'ta açılacak. Maslak mağazasında 300'den fazla ürün satışa sunulacak. Arçelik, mevcut dağıtım, tüketici finansman ve servis ağını kullanacağı komple hazır mutfak satışıyla birlikte ev otomasyonu oluşturmayı hedefliyor.
26 Ocak 2001- Milliyet Gazetesi

İstinye'ye Beyaz Saray
Amerikan Başkonsolosluğu'nun yeni ve görkemli binasının temeli "ağaç dikme töreni" eşliğinde atıldı
170 yıldır Taksim'de bulunan Başkonsolosluk 2003'te Boğaz'a taşınıyor.
ÖNCE GÜVENLİK
İstinye sırtlarında Boğaz'ın harika manzarasına nazır 90 hektarlık arazide inşa edilecek Başkonsolosluk binasının temel atma töreninde çok sayıda ağaç dikildi. Tören sırasında çok sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı göze çarptı. ABD Büyükelçisi Robert Pearson, "Bu güzel bölgede çevreyi özenle koruyacağız. Bizim için güvenliğin yanısıra estetik ve çevre de çok önemli. Projede bütün bunlar dikkate alındı" dedi.
25 Ocak 2001 - Kaynak: Sabah Gazetesi

Trabzon'da ya otomobil ya kent!
Kalenin üzerinden uçarak kentin kültür zenginliğini göz ardı ettiği için daha önce birkaç kez yargı tarafından da engellenen 'Tanjant Yolu' projesi, son olarak tarihi surların 'üzerine oturacak' şekilde planlandı. 
Bu projeyi de engellemenin trafiğe çözüm bekleyen halkın 'psikolojisini bozacağı' ileri sürülerek, otomobile sevdalı ulaşım anlayışına yargıdan da destek aranıyor.
25 Ocak 2001 - Kaynak: Cumhuriyet Gazetesi

Bayburt'a organize sanayi bölgesi
Bayburt'ta yapılacak olan Oraganize Sanayi Bölgesi'nin ihalesi yapıldı. Alınan bilgiye göre, Organize Sanayi Bölgesi'nin imar planı, zeminden arazi ve arsa düzenlemesi, parselasyon planı ve alt yapı zemini araştırma raporunun ihalesi yapıldı. Laçin Anonim Şirketi tarafından 4 milyar liraya alınan ihalenin, 2001 yılı içinde tamamlanması planlanıyor.
26 Ocak 2001 - Kaynak: Finansal Forum Gazetesi

Protestoya protesto
Katı atık yakma tesisini protesto için İzmit Büyükşehir Belediyesi binasına pankart asan Greenpeace üyeleri öfkeli kalabalığın hışmına uğradı.Greenpeace'çiler, eylemi izleyenlerce tartaklandı. Saldırganların arasında belediye görevlileri de vardı. Greenpeace'çileri kurtarmaksa polise düştü. Polis 'kurtarma faaliyeti' sırasında tamamı Greenpeace'den 21 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar akşam saatlerinde serbest bırakıldı.Her şey üç Greenpeace üyesinin Büyükşehir Binası'ndan iple sarkmasıyla başladı. Bu sırada diğer eylemciler binanın önünde 'yatmak' istedi. Protestoyu izleyenler eylemcilere sözle sataştı. Polis tarafından saldırıdan korunan eylemciler Zabıta Müdürlüğü'nün binasına sokulurken, Greenpeace Akdeniz Bölge Sorumlusu Tolga Temuge de bir grup belediye çalışanının saldırısına uğradı.
26 Ocak 2001 - Kaynak: Radikal Gazetesi

Meydandaki ucube
Beşiktaş Meydanı'nda, Köyiçi girişinde estetiği bozup trafiği engelleyen döküntü viraneye kimse dokunamıyor. Çünkü içinde bir kuyumcu dükkanı bulunan bu ucubeyi Anıtlar Kurulu, "eski eser" kabul ediyor. Beşiktaşlılar ise "utanç anıtı" olarak görüyor.
24 Ocak 2001 - Kaynak: Sabah Gazetesi

Emlakbank'ta kredi kullanımı arttı
Özkaynaklarının negatife dönmesi nedeniyle 1999 yılında kredi kulllandırımı ve tüm bankacılık faaliyetlerini durduran Emlak Bankası, geçen yıl az miktarda da olsa bireysel ve konut kredisi kullandırabildi.
24 Ocak 2001 Kaynak: Dünya Gazetesi

Kurtköy de konutlar kapış kapış gidiyor
10 yıl öncesine kadar bir çok insanın adını bile bilmediği bir yerdi Kurtköy... Gecekonduların yoğunlukta olduğu Kurtköy'de şimdi 20 katlı binalar ve konaklar yükseliyor... Kurtköy'de 10 milyara ev de bulabilirsiniz, 275 bin dolara konak da....
24 Ocak 2001 - Kaynak: imedya.com

Meydan yenilendi
İzmir Büyükşehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Gaziemir Abdullah Arda Meydanı dün törenle açıldı
24 Ocak 2001 - Kaynak: Yeni Asır Gazetesi

Müteahhitlik karnelerinin katsayıları belirlendi
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, yapı, tesis ve onarım işleri ihalelerinde kullanılan müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin 2001 yılına ilişkin değerlendirme katsayılarını belirledi. Söz konusu değerlendirme katsayıları, 1 Ocak 2002'ye kadar uygulanacak.
Kaynak:
BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI Yapı İşleri Genel Müdürlüğü

Ruhsatsız Uludağ Kış Sporları Merkezi açıldı
Danıştay tarafından iptal edilen Uludağ Kış Sporları Merkezi'ndeki ilk otel Magic Life açıldı. Söz konusu otelin bulunduğu bölgeyi de içine alan Uludağ Kış Sporları Turizm Merkezi'yle ilgili karar Danıştay 6. Dairesi tarafından iptal edilmiş, iptal gerekçesinde bölgedeki yapılaşmanın doğal dengeyi bozacağı, Bursa için yaşamsal önemi bulunan su kaynaklarının zarar göreceği belirtilmişti.
Kaynak: Yapı Dergisi Sayı:230 Ocak 2001

Cargill bir kez daha durduruldu
Bursa 2. İdare Mahkemesi, ABD'li Cargill Mısır İşleme Tesisi aleyhindeki yargı kararlarına karşın Bursa Valiliği'nce verilen imar iznini ve ruhsatı bir kez daha iptal etti. İznik Gölü havzasındaki Cargill Karapınar Mısır İşleme Tesisi'ne yapım aşamasında sivil toplum örgütlerinin yanısıra DSP'li milletvekilleri karşı çıkmışlar, İdare Mahkemeleri de verilen imar izinlerini iptal etmişti.
Kaynak: Yapı Dergisi Sayı:230 Ocak 2001

 

Ocak 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
01 02 03 04 05 06 07
08 09 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
diğer aylar için tıklayın

Burada ya da diğer haber kaynaklarında okuduğunuz yapı ve tasarım sektörü ile   ilgili haberleri Arkitera Forum'da tartışabilir, görüşlerinizi meslektaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

Arkitera Forum sayfaları

Anket

Arkitera Hakında
Arkitera hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Yetersiz
Hiç yoktan iyidir
İdare eder
İyi
Mükemmel


Sonuçları görmek için
powered by pollit.com

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz