reklam
reklam vermek için tıklayın ...

Haberler
20 Haziran 2001 Çarşamba

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

'Gemiden çıkıp, İmralı kırığına aktif demek, erken konuşmaktır'
Jeofizik Mühendisleri Odası (JFMO) Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, İtalyan Urania araştırma gemisinin Marmara Denizi'nde yaptığı çalışmanın sonuçlarının erken açıklandığını söyledi. Prof. Dr. Ercan, "Verilerin analiz edilmesi en az 3 aylık bir zaman alır. Kısa bir süre içerisinde yapılan böyle bir açıklama doğru değildir. Gemiden çıkıp, 'İmralı kırığının aktif bir fay' olduğunu söylemek, erken konuşmaktır. Halkı paniğe sürükler. Bu, dünyanın hiçbir yerinde yok, sadece Türkiye'de var" diye konuştu.
20 Haziran 2001 Nethaber.com

'Sebil' gibi kiralar
Adana'da İl Özel İdaresi'ne ait kent merkezindeki trilyonluk gayrimenkuller asgari ücretten düşük bedellerle kiralanıyor.Ankara'daki Atatürk Orman Çiftliği'nin komik kirasından sonra Adana Valiliği İl Özel İdaresi'nin trilyonluk gayrimenkullerinin düşük bedellerle kiralandığı ortaya çıktı. Valilik, 26 odalı Öztur Oteli'ni yıllık 160 milyon liraya, geceliği 40 milyon lira olan 300 kişilik düğün salonunu yıllık 97 milyon liraya, kent merkezindeki lokantayı ise yıllık 98 milyon liraya kiraladı. Adana Valiliği İl Özel İdaresi'ne ait Yumurtalık ilçesinde Hüseyin Fırat'a kiralanan otelde yaz sezonunda tek odanın geceliği 10 milyon lira. Devletin şanslı kiracısının çalıştırdığı otelin 16 odasının bir günlük geliri, bir yıllık kirasını karşılıyor.
20 Haziran 2001 Radikal

Pisa Böyle Kurtuldu
Her gün eğilen ünlü kuleye önce 870 ton ağırlık kondu. Gövde, çelik halatlarla bağlandı. Altındaki toprak oyuldu ve halatlar çekildi. 
1 - 1989'da bir milyon ziyaretçinin basamaklarını zorlukla tırmandığı kulenin, tehlike çanlarının çalması üzerine ocak 1990'da kapatılarak kurtarma operasyonu için uluslararası bir komite kuruldu ve hazırlanan plan uygulamaya konuldu.
2 - İlkin kulenin alt kısmındaki eğik tarafın tam karşıtı olan kuzey bölgesine 870 ton ağırlığında kurşun kalıplar konuldu. Böylece eğikliğin daha da ilerlemesi durduruldu. Bunun ardından kule, çelik halatlarla başka noktalara bağlandı.
 3 - Üçüncü aşamada kurşun ağırlıkların konulduğu bölgenin altı kazınarak, toprağı alındı. Ve çelik halatlar karşı taraftaki denk ağırlıkta bağlandığı iki ayrı bölgeden çekilerek, kulenin eğikliği 5.5 dereceden 5 dereceye düşürüldü. Kule için geçen 12 yıl zarfında bugüne kadar 55 milyar İtalyan lireti (yaklaşık 38 trilyon TL) harcandı.
20 Haziran 2001 Milliyet

Suriye'nin inşaatlarına talibiz
Devlet Bakanı Recep Önal, 2000 yılında Türkiye ile Suriye arasındaki ticaret hacminin 724,7 milyon dolar olduğunu söyledi. Önal, "Ancak Türkiye ve Suriye arasındaki bu düşük ticaret rakamları ülkelerimiz ekonomilerinin potansiyellerini yansıtmaktan oldukça uzaktır." dedi.Türk-Suriye İş Konseyi'nin 1. Ortak toplantısında konuşan Önal, "Türkiye ve Suriye'nin yoğun bir işbirliği kurabileceği en önemli alanlardan bir tanesi müteahhitliktir. Bu bağlamda karşılıklı olarak daha yakın temaslarda bulunmak üzere girişimcilerimizin bir araya gelme çabalarına destek vermemiz gerektiğine inanmaktayız." dedi.
20 Haziran 2001 Zaman

Yeni deprem haritası
Sakarya ve Kocaeli üniversitelerinin ortaklaşa yürüteceği bir proje ile Türkiye genelinde deprem riskinin mikro bölgelendir mesi yapılacak.İsviçre hükümetinin katkısı, ABD Dünya Afet Riski Yönetimi Enstitüsü'nün (DARYE) işbirliği ve Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nün katılımıyla Türkiye genelinde deprem riskinin mikro bölgelendirmesinin yapılacağı açıklandı. Adapazarı başta olmak üzere deprem bölgelerini yakından ilgilendiren bu çalışmanın gelecekte yaşanacak depremlerde can ve mal kaybının önlenmesinde olumlu sonuçlar vereceği ifade edildi.
20 Haziran 2001 Zaman

Trabzon Hazır Beton Sanayi hizmete girdi
Trabzon yeni bir hazır beton tesisine kavuştu. Beşik İnşaat ve Mustafa Nuri Başkan ortaklığıyla Trabzon'un Vakfıkebir ilçesinde kurulan Trabzon Hazır Beton Sanayi aylık 4 bin metre küp hazır beton işleme kapasitesine sahip. 10 adetlik araç filosuna sahip olan şirketin yetkilisi Osman Kurtoğlu yaptığı açıklamada, bölgenin bu tesisle ucuz ve kaliteli hazır betona kavuştuğunu belirterek şunları söyledi: Hazır beton belli bir süre içerisinde kullanılmadığı taktirde özelliğini kaybediyor. Bu nedenle bölgedeki köy yollarının betonlanmasında kullanılan ve bölge dışından gelen hazır betonlardan istenilen verim alınamadı. Bütün bu sorunları ortadan kaldırmak ve bölgenin ihtıyacını ucuz ve kaliteli hazır betonla karşılamak amacıyla bölgeye bir tesis kurma ihtiyacını duyduk.' Kurtoğlu, ayrıca bu tür tesislerin artmasıyla bölgedeki işsiz gençlere, iş olanaklarının yaratılacağını da sözlerine ekledi.
20 Haziran 2001 Finansal Forum

Kuruçeşme'deki Kadın Efendi Çeşmesi 1 yıl süren titiz çalışmayla tekrar eski güzelliğine kavuşturuldu.
Aralarında Topkapı Sarayı'nın da bulunduğu bir çok yapı ve tarihi eserin restorasyon ve temizliğini üstlenen Cif, Kuruçeşme Kadın Efendi Çeşmesi'ni 3 kişilik uzman ekibin 1 yıl süren çalışmasının sonunda eski güzelliğine kavuşturdu. 1909 yılında yapılan ancak yılların tahribatının yanısıra önünden geçen araçların neden olduğu is ve kalker kirlenmesine maruz kalan Kadın Efendi Çeşmesi ay sonunda Kültür Bakanı İstemihan Talay'ın da katılacağı törenle açılacak. Cif'in "Tarihi Yenileme Projesi" Kabataş İskele Meydanı'ndaki Hekimoğlu Ali Paşa Çeşmesi ile devam edecek.
19 Haziran 2001 Sabah

Haziran 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
         01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyaloğun ilk konuğu Nevzat Sayın'dı, 11 Temmuz 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Nevzat Sayın'ına yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Ürün Tanıtımı

Çanakkale Seramik'ten Havuz Uygulamalarında Akılcı Çözümler
Havuzu çevreleyen zeminlerde hem estetik bir görüntü sağlamak hem de kaymayı önlemek amacıyla, özenle tasarlanmış yer karoları fonksiyonel çözümleri de beraberinde getirmektedir.

Etkinlik

 "Cumhuriyet'in Mekanları, Zamanları, İnsanları" Doktora  Araştırmaları Sempozyumu
son bildiri yollama tarihi:
15 eylül 2001

sempozyum :
29-30 Kasım 2001,
ODTÜ Mimarlık Bölümü

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz