reklam
reklam vermek için tıklayın ...

Haberler
25 Haziran 2001 Pazartesi

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

Tepe, parayı havada arıyor
Atatürk Havalimanı yeni Dış Hatlar Terminali’ni Akfen ve Via ile birlikte inşa eden Tepe Grubu, şimdi de Rusya, Mısır, Kazakistan ve Arnavutluk’taki havaalanlarına talip AÇIK KOYU SOHBETLER / EYLEM TÜRK İstanbul Atatürk Havalimanı yeni Dış Hatlar Terminali’ni ortakları Akfen ve Via ile birlikte inşa eden Tepe Grubu gözünü şimdi yurtdışındaki havalanı projelerine dikti.
24 Haziran 2001 Milliyet

İstanbul çevre projeleri Şangay'da
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Adem Baştürk ve İSKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Veysel Eroğlu Şanghay Yerel Yönetimi öncülüğünde düzenlenen “Uluslararası Kentsel Çevre Konferansı”na katılmak üzere Çin’e hareket ettiler.
23 Haziran 2001 İBB

İnşaat maliyeti yüzde 42.3 arttı
Devlet İstatistik Enstitüsü verilerine göre, arsa payı hariç, 2000 yılında ortalama 101.5 milyon lira olan metrekare maliyeti, bu yıl 144.9 milyon liraya çıktı Arsa payı hariç bina inşaat metrekare maliyeti bu yılın ilk 3 ayı itibariyle, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 42.3 oranında artarak, 144.9 milyon liraya yükseldi. Geçen yıl söz konusu dönemde metrekare maliyeti 101.5 milyon lira olarak hesaplanmıştı.
25 Haziran 2001 Yeni Asır

Arkitera.com’un kullanıcıları arasında düzenlediği 595 Sayılı KHK'nin iptal kararına yönelik anketi sonuçlandı
Ankete katılanların %67'si bu iptal kararını doğru buluyor, %27'si ise yanlış yapıldığını düşünüyor, iptal kararı konusunda fikri olmayanlar ise katılanların sadece %6' sını oluşturuyor. Yazılan görüşlerin büyük bir kısmı 595 sayılı KHK'nin iptali ile inşaat sektöründe oluşacak belirsizliğe karşı duyulan endişeleri taşımaktadır.
23 Haziran 2001 Arkitera

'İhale çarkına savaş açtık'
Türk Müşavir Mühendis ve Mimarlar Birliği Başkanı Haluk Doğançay, "Ülke kaynak ve zaman israfına uğradı" diyor Yolsuzlukla mücadelenin en önemli dayanağı olması gereken Devlet İhale Yasası'nın bataklığın kendisi olduğunu artık bilmeyen yok. Hükümet, 1999'dan bu yana yasayı yeni bir forma sokmak için uğraşıyor. Sürekli yazılıp yazılıp bozulan tasarı, en son AB Genel Sekreterliği'nden "Olmamış, dersinize bir daha çalışın" diye geri döndü. Dünya Bankası'nın bile "çıbanbaşı" olarak gördüğü yasa, şimdi Bayındırlık ve Maliye bakanlıklarının "yaz okulunda".
25 Haziran 2001 Sabah

Bilim adamları uyarıyor: Tüm dikkatler Marmara'ya çevrilmişken Doğu Anadolu ve Ege'yi unutmayalım
DOĞU’da ürküten sessizlik İstanbul Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan Dr. Ramazan Demirtaş, "Şu anda en yüksek deprem riski 300 yıldır suskun olan Doğu Anadolu Fayı'nda" dedi.
Türkiye'de deprem beklentisi Marmara Denizi'ne odaklanırken, deprembilimciler, Ege Bölgesi fayları ve Doğu Anadolu Fayı'nın (DAF) da her an harekete geçeceği konusunda uyarılarda bulunuyorlar.
24 Haziran 2001 Milliyet

Deprem ‘geliyorum’ der...
İstanbul Türkiye’de son günlerde depremin belirtileri sayılan pek çok şey görülüyor. Bilim adamları da "depremin olacağı bazı işaretlerle anlaşılabilir" diyor. İşte işaretler: • Yer uğultusu. • Öncü depremler..
24 Haziran 2001 Milliyet

Taksim-Mecidiyeköy-Maslak arasında düzenleme
Taksim-Mecidiyeköy-Maslak Ana Arter ile Yakın Çevresi Düzenleme ve Rehabilitasyon Projesi uygulamaya alındı. UKOME kararıyla başlatılan iş kapsamında belirtilen güzergahta altyapı, yol, kavşak ve tretuar düzenleme çalışmaları aşamalı olarak gerçekleştirilecek. Çalışma nedeniyle aşamalı geçici trafik sirkülasyonu planı aşağıdaki gibi gerçekleşecek.
21 Haziran 2001 İBB

İstanbul mini Türkiye parkına kavuşuyor
Binlerce yıl çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış ve mimari/sanatsal eserlerini koruyarak günümüze kadar ulaştırmayı başarmış ülkemizin turizm çehresi, Miniaturk-Mini Türkiye Parkı ile yeni bir boyut kazanıyor. Hollanda'daki Madurodam, Avusturya'daki Minumundus, İtalya'daki Mini İtalia örneklerinde olduğu gibi hizmete açılması ile ülke turizmine yönelik önemli bir eksikliği giderecek olan Miniaturk, daha şimdiden herkesi heyecanlandırmaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ali Müfit GÜRTUNA ve çok sayıda resmi davetlinin katılımıyla 30 Haziran Cumartesi saat 11.00'de İstanbul'un gözde mekanlarından biri haline gelmeye başlayan Haliç'te Sütlüce Kültür Merkezi yanında yapılacak temel atma töreni ile Mini Türkiye Parkı inşaatı başlatılacak.
21 Haziran 2001 İBB

İstanbul Ulusal Projeleri Kurulu toplanıyor
Dünya Miras Listesi içinde yer alan İstanbul'un Tarihi Alanları ve Göreme Milli Parkı ile Kapadokya'nın kurtarılmasına yönelik kampanyanın canlandırılması amacı ile oluşturulan Danışma Kurulu, üçüncü toplantısını, 22 Haziran 2001 - Cuma günü (yarın), saat, 11.00'de Hıdiv Kasrı'nda yapıyor.. Toplantıda, kampanyanın İstanbul projelerinin ayrıntılarını incelemek üzere kurulan yerel komite üyelerinin üçüncü toplantıya kadar yaptıkları çalışmanın sonuçları değerlendirilecek, İstanbul genelinde yürütülen koruma projeleri ile UNESCO Kampanyasının canlandırılması için gerekli eylem birliği oluşturulmaya çalışılacak.
21 Haziran 2001 İBB

Dubleks mezar devri
Mevcut 150 mezarlıkta yer kalmayınca, betonarmeden çift katlı lahit türü kabir yapımına başlandı HAZİNE'DEN ARSA İSTENDİ HER yıl aldığı büyük göçlerle nüfusu katlanarak artan İstanbul'da mezar yeri kalmadı. Defin işlemi yapılabilen mevcut 150 mezarlık tıka basa doldu. Büyükşehir Belediyesi, Hazine ve Askeriye'den yeni mezarlık alanı için arazi talebinde bulundu. Mezarlıklar Müdürlüğü de soruna çözüm bulabilmek için yeni proje başlattı.
23 Haziran 2001 Akşam

Marmara'ya dikkat!
Marmara, 5.0 şiddetindeki depremle sarsıldı. Bilim adamları, depremin merkez üssü olan Balıkesir'in çok iyi izlenmesi gerektiğini bildirdi Bilim adamları Marmara'daki olası depremle ilgili çalışmalarını sürdürürken, Balıkesir 5.0 şiddetindeki depremle sarsıldı. Çevre illerden de hissedilen deprem halk arasında büyük panik yaratırken, bilim adamları bu bölgenin iyi izlenmesi gerektiğini bildirdi.
23 Haziran 2001 Akşam

İmar tartışması
850 kişinin hayatını kaybettiği bölgeye imar izni çıktı ama çok katlı binaların durumu tartışma yarattı İKİ KATLI BİNALARA İZİN YALOVA'da Marmara Depremi'nde yüzlerce evin yıkıldığı ve 850 kişinin can verdiği Hacımehmet Ovası'na iki katlı bina yapma izni çıktı. Bayındırlık Bakanlığı tarafından verilen izne göre resmi daireler bodrum artı 4 kat olarak bina yaparken, vatandaş iki katla sınırlandırıldı.
23 Haziran 2001 Akşam

Depremi bildiler
Depremle ilgili çalışmalarını sürdüren bilim adamlarının 'sarsıntıların daha önceden bilinmesinin imkanı yok' yönündeki görüşleri tarihe karıştı. Paris Rasathanesi'nde çalışan uzmanların Belçika'daki depremi daha önceden bildiği ve ilgili kuruluşları uyardığı öne sürüldü.
24 Haziran 2001 Akşam

Doğalgaza yeraltı depoları
Ana iletim hattı ve Mavi akım yoluyla Rusya ile İran, Türkmenistan ve Azerbaycan’dan ithalatı önümüzdeki yıllarda artacak doğalgazın, ihtiyaç durumuna göre depolanmasına yönelik çalışmalarda ihale aşamasına gelindi.
25 Haziran 2001 Türkiye

Yapıda yeni KHK yolda
Yapı denetimini düzenleyecek Kanun Hükmünde Kararname'nin (KHK) Anayasa Mahkemesi tarafından iptali ile denetim sisteminin ortadan kalktığını söyleyen Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) ve Uluslararası Müteahhitler Birliği (UBM) Başkanı Kadir Sever, 'Depremlerle ortaya çıkan denetim sistemindeki boşluk KHK ile giderilecekti. Ancak, Anayasa Mahkemesi'nin iptali bu boşluğu geri getirdi' dedi. Sever, hükümet yetkililerinden aldıkları bilgiye göre Meclis'in tatile girmeden yeni KHK'yı çıkaracağını söyledi. İnşaat sektörünün sıkıntılarını Finansal Forum'a değerlendiren Kadir Sever, gelişmiş ülkelerin ekonomik durumu değerlendirilirken yapılan ilk işin inşaat sektörünün nabzına ve ateşine bakmak olduğunu kaydetti.
25 Haziran 2001 Finansal Forum

Otopark seferberliği
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Rafet Bozdoğan, İstanbul'da mevcut otoparkların envanterini çıkarıp, kapasite ölçümlerini yaparak, etkin kullanımını amaçladıklarını söyledi. Bozdoğan, yaptığı açıklamada, İstanbul'da otopark sorununun çözümüne yönelik iki tür çalışma yaptıklarını anlattı.
24 Haziran 2001 Zaman

"Sarsıntılar normal"
Ulusal Deprem Konseyi Başkanı Prof. Dr. Tuğrul Tankut, son günlerde Türkiye'nin çeşitli yerlerinde meydana gelen deprem aktivitelerinin yoğunluğunun normal bir gelişme olduğunu söyledi. Prof. Tankut, deprem aktivitesinin arttığına ilişkin kesin bir şeyler söyleyebilmek için geçmişe dönük istatistiklerle karşılaştırma yapmak gerektiğini, ancak bunun için yeterli veri bulunmadığını vurguladı.
24 Haziran 2001 Radikal

Beyazıt Devlet Kütüphanesi'ne yangına karşı koruma
EEC Entegre Bina Kontrol Sistemleri, Beyazıt Devlet Kütüphanesi'ni çok hassas duman algılama sistemleri ile donatıyor .Türkiye Yangından Korunma Vakfı (TÜYAK) Başkanı ve EEC Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Yanık, ülkemizin en önemli kütüphanelerinden biri olan Beyazıt Devlet Kütphanesi'nin dünyanın en gelişmiş erken duman algılama sistemi olan 'VESDA' çözümü ile donatılıcağını söyledi.
25 Haziran 2001 Finansal Forum

DİE 2001 yılı I.dönem inşaat istatistiklerini açıkladı
2001 yılı ilk üç ayında, bir önceki senenin aynı dönemine göre Yapı Ruhsatı verilen yapıların toplam inşaat alanında %9.4 azalış görülürken, Yapı Kullanma İzin Belgesi verilen yapıların toplam inşaat alanında %18.2'lik azalış olduğu belirtildi. Enstitü Başkanlığı; 2001 yılı ilk üç ayında, 2000 yılı ilk üç ayına göre, Yapı Ruhsatı verilen yapıların değerinde %33.9'luk artış, daire sayısında %9.1'lik azalış; Yapı Kullanma İzin Belgesi verilen yapıların değerinde %16.8'lik artış, daire sayısında %9.1'lik azalış olduğunu açıkladı.
22 Haziran 2001 DİE

Haziran 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
         01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyaloğun ilk konuğu Nevzat Sayın'dı, 11 Temmuz 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Nevzat Sayın'ına yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Ürün Tanıtımı

Nemetschek'ten D-Board
Aynı bir kağıda kalemle çizermiş gibi, artık kalemin bastırılmasına tepki verebilen bir monitör üzerinde çizim yapacaksınız. Çizim ve tasarımın doğal çalışmasına yeni bir boyut...

Etkinlik

Livenarch 2001

04-07 Temmuz 2001, KTÜ

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz