reklam
reklam vermek için tıklayın ...

Haberler
21 Haziran 2001
Perşembe

sayfayı haber kaynağında açar
Arkitera'da yayınlanmak üzere haber gönder

İstiklal Caddesi’ne yeni düzenleme
İstanbul’un sembollerinden İstiklal Caddesi’nin tüm görünümü yenileniyor.Caddedeki anıtsal binaların dış cepheleri düzenlenecek, görüntü kirlilikleri yok edilecek. İlk adım olarak cadde boyunca yaşanan tabela kirliliği ortadan kaldırılarak atıldı.“Güzel Beyoğlu” projesi... Projenin adı üstünde, amaç Beyoğlu’nu güzelleştirmek. Başlangıç noktasıysa İstiklal Caddesi.Beyoğlu Belediyesi ve Mimar Sinan Üniversitesi, zaman içinde özgün kimliğinden uzaklaşan tarihi dokuyu eski günlerine döndürmek için kolları sıvadı. 
21 Haziran 2001 NTVMSNBC

İstanbullunun bitmeyen çilesi
Şehir içi ve şehir dışındaki köprü ve yollarda yapılan bakım ve onarım çalışmaları, trafiği olumsuz etkiledi. Kozyatağı-Mahmutbey arasında önceki gün başlayan çalışma, sabah saatlerinde TEM otoyolunu felç etti. Bakım için Atatürk Köprüsü'nün kapatılması ise, alternatif yolları da kilitledi. Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü görev alanında bulunan Kozyatağı-Mahmutbey arasında dört etapta yapılacak çalışmalar, önceki gün Hasdal ve Okmeydanı kavşakları arasında başladı.
21 Haziran 2001 Radikal

Mimarlar Odası Bursa Şubesi "Cumalıkızık Tarihi En İyi Yaşatan Ev ve Avlu Yarışması"nı gerçekleştirdi
Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 tarafından Cumalıkızık Köyü'nün tarihi değerini korumak, yaşatmak ve geleceğe taşımak amacıyla 9-10 Haziran 2001 tarihlerinde düzenlenen 4.CUMALIKIZIK ŞENLİĞİ kapsamında, Mimarlar Odası Bursa Şubesi de "CUMALIKIZIK TARİHİ EN İYİ YAŞATAN EV ve AVLU YARIŞMASI" 'nı gerçekleştirdi.
21 Haziran 2001 Arkitera

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'ne göre "İzmir Kentsel Tasarım Fikir Projesi Yarışması" nın ertelenmesi gerekiyor 
Bilindiği gibi, İzmir Limanı gerisinde yer alan bölgede, yaklaşık 550 hektarlık bir alanda, “Kentsel Tasarım Fikir Projesi Yarışması” açılmıştır. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu konuyla ilgili olarak aşağıdaki noktaları kamuoyunun, ilgili kurum ve kişilerin dikkatine sunmayı görev kabul etmektedir.
21 Haziran 2001 Arkitera

Yapı ve Yaşam 2001'in Ardından
Türkiye' de bir meslek odası tarafından organize edilen, fuar ve kongrenin birlikte ele alındığı, ilk ve tek örnek olan Yapı ve Yaşam Fuar ve Kongresi bu yıl onüçüncü kez gerçekleştirilmiştir. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da geleneksel organizasyonumuz Bursa Uluslararası Fuar Merkezi' nde hayat buldu.
21 Haziran 2001 Arkitera

Proje ve Kontrolluk İşlerinde Uygulanacak Fiyat Artış Oranları Hakkında Tebliğ Resmi Gazetede yayımlandı
Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Mimari Proje Dairesi Başkanı'nın bütün ek ödentileri dahil net maaşının sözleşmeye esas yıl dönemi (sözleşme birim fiyatlarının ait olduğu yıl dönemi) ile uygulama yılı dönemine ait miktarları arasındaki artış oranları Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca tespit edilmiştir. 
20 Haziran 2001 tarihinde resmi Gazetede yayımlanan tebliği okumak için buraya tıklayın.
21 Haziran 2001 Arkitera

Zorunlu Deprem Sigortası Genel Şartlarında  ve Tarifelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Genel Şartlar Resmi Gazetede
Hazine Müsteşarlığı tarafından  8/9/2000 tarihliResmi Gazete'de yayımlanan Zorunlu Deprem Sigortası Genel Şartlarının 3 maddesinde, Tarife ve talimatın 7.maddesinde  değişiklik yapılmıştır. Bu değişiklikler 20 Haziran 2001 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Değişen genel şartları görmek için buraya tıklayın, tarife ve talimatları görmek içinde buraya tıklayın
21 Haziran 2001 Arkitera

Polisan’a Markom desteği
Dünyanın en büyük iletişim networklerinden Leo Burnett’e bağlı Markom/Leo Burnett Grubu, Türkiye boya sektörünün önde gelen markalarından Polisan için entegre iletişim desteği sunmaya başladı. Yapılan işbirliği çerçevesinde Polisan, Markom/Leo Burnett’in reklam hizmetleri ile birlikte, aynı gruba bağlı Leo PR’dan halkla ilişkiler, Starcom’dan ise medya planlama ve satın alma hizmeti alacak. Bitlis Holding’e bağlı Polisan, 1964 yılından bu yana boya sektöründe faaliyet gösteriyor. 81 ülkede 91 ofise sahip olan Leo Burnett networkunun Türkiye’deki iletişim grubu olan Markom/Leo Burnett’in müşterileri arasında Axa Oyak, Aygaz, Ariston/Merloni, Coca Cola, McDonald’s, Philip Morris, Pfizer gibi ünlü firmalar bulunuyor
21 Haziran 2001 Türkiye

Yatağan manevi tazminat ödeyecek
Yatağan Asliye Hukuk Mahkemesi, Yatağan Termik Santralı'nın, vücut ve ruh sağlıklarına zarar verdiği gerekçesiyle manevi tazminat davası açan 2 kişiyi haklı buldu. Mahkeme, dün görüşülen davada, Yatağan Termik Santralı'nın vücut ve ruh sağlıklarını bozduğu gerekçesiyle 1'er milyar liralık manevi tazminat davası açan Dr. Bedriye Gürkan ve Özcan Çamur'un gerekçelerini haklı buldu. Mahkeme, termik santralın kamu hizmeti yapmasını da gözönüne alarak, 1'er milyar liralık manevi tazminat talebinin 500'er milyon liraya indirilmesini ve bu tutarın TEAŞ Genel Müdürlüğü'nce davacılara ödenmesini kararlaştırdı.
21 Haziran 2001 Hürriyet

İstanbul’da deprem hazırlığı yetersiz
“İstanbul depreme ne kadar hazır?” sorusunun yanıtını arayan Sayıştay’ın, Meclis’e sunmak üzere hazırladığı “risk denetim raporu”, şimdiye dek yapılan hazırlıkların yeterli olmadığını ortaya koydu.Raporda muhtemel bir depremde kimin ne yapacağının hala belirlenemediği, çalışmaların belli bir plan çerçevesinde yürütülmediği ve kaynakların ihtiyaçlara göre saptanamadığı belirtiliyor.Konuyla ilgili tüm yetkililerle konuşularak hazırlanan raporda şiddetli bir depremin İstanbul’a büyük zarar vereceğinin üzerinde duruluyor.
21 Haziran 2001 NTVMSNBC

Karamürsel’de deprem kamulaştırması
Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde, Dünya Bankası’nca yaptırılacak kalıcı konutların imar planı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nca onaylandı.Kaymakam Raif Özener, Kayacık Mahallesi Düzmeşe mevkiinde zemin etütleri olumlu çıkan 250 dekarlık alanın imar planının bakanlık tarafından onaylandığını ve planın özel bir kuryeyle gönderildiğini belirtti.Konutların yapılacağı sahadaki arazi sahiplerinin isim ve adreslerinin tespit edilerek kamulaştırma çalışmalarının başlatıldığını ifade eden Özener, yapılacak konut sayısının da 506’dan 554’e çıkarıldığını bildirdi. Kamulaştırma işlemlerinin gelecek ay bitirilip inşaatlara Ağustos ayında başlanması planlanan 98’er metrekarelik konutlarda, 3 oda ve 1 salon bulunacak.
21 Haziran 2001 NTVMSNBC

Emlak alma zamanı
Şubat krizinde dövizden para kazananların, elde ettikleri geliri emlakta değerlendirmesi, son iki yılda fiyatların yüzde 50 gerilediği sektörü hareketlendirdi. Krizde kazanan yatırımcılar daha çok işyeri ve lüks konut aldı.Önce mali milat, daha sonra da depremin vurduğu emlak sektörü iki yıllık suskunluğunu bozmaya hazırlanıyor. Yılda 500 bin yeni konuta ihtiyaç duyulan sektörde bugünlerde en fazla ofis ve dükkânlar satılıyor.Şubat ayında dalgalı kura geçilmesiyle birlikte dövizden para kazananların gelirlerini bu alanda değerlendirdiği söyleniyor. 
21 Haziran 2001 Radikal

Tuzla Gölü'ne yakın takip
Geçtiğimiz hafta Tuzla Gölü sularının birdenbire çekilmesiyle başlayan deprem söylentileri uzmanları harekete geçirdi. Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Prof. Dr. Ahmet Ercan, Çevre İl Müdürlüğü ve TÜBİTAK yetkilileri bölgede inceleme yaptı.TÜBİTAK, Çevre İl Müdürlüğü, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü uzmanları da gölde araştırma başlattı.Prof. Dr. Ahmet Ercan, göldeki su çekilmesinin depremle bir ilgisi bulunmadığını vurgulayarak şunları söyledi: "Göle su getiren derelerin yönü değiştirilmiş...
21 Haziran 2001 Zaman

Mermerde Dünya Liderliği
Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail Alimoğlu, Türkiye'nin mermer ihracatının sürekli bir artış içinde olduğunu söyledi.Alimoğlu, Türkiye'nin yıllık 500–600 milyon dolar civarında olan maden ihracatı içinde en büyük payın mermere ait olduğunu kaydetti. İtalya'nın mermer, traverten ve granit sektöründe dünyanın marketi konumunda olduğunu ifade eden Alimoğlu, Türkiye'nin bu konuda İtalya'yı zorlamaya başladığını kaydederek şöyle konuştu: "İtalya, geçmişte Türkiye'den aldığı mermeri kendi ürünüymüş gibi dünya piyasalarına sunuyordu. Bu ürünün hammaddesinin Türkiye'den alındığını öğrenen alıcılar bize yöneldiler."
21 Haziran 2001 Zaman

Haziran 2001 Arşivi

pt sl çr pr cm ct pz
         01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
diğer aylar için tıklayın

Diyaloğun ilk konuğu Nevzat Sayın'dı, 11 Temmuz 2001'de Diyalog bölümümüze konuk olarak soruları yanıtladı.

Nevzat Sayın'ına yönelik soruları ve yanıtlarını okumak için buraya ...

Ürün Tanıtımı

Çanakkale Seramik'ten Havuz Uygulamalarında Akılcı Çözümler
Havuzu çevreleyen zeminlerde hem estetik bir görüntü sağlamak hem de kaymayı önlemek amacıyla, özenle tasarlanmış yer karoları fonksiyonel çözümleri de beraberinde getirmektedir.

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz