reklam

Eylül Ayı Kültür & Sanat  Haberleri
Sanat

Resmin mavisi ile denizin mavisi aynı sergide
Koç Kültür Sanat Tanıtım, 24 Eylül - 3 Kasım 2002 tarihleri arasında Rahmi M. Koç Müzesi’nde deniz temasına gönül vermiş ressamları ‘Mavi Sergi’ başlıklı bir sergide bir araya getiriyor…

Dünden bugüne Türkiye'de seçim afişleri
Türkiye genel seçim heyecanına çoktan kapıldı. Politikanın ve politikacıların ön plana çıktığı şu günlerde Garanti Sanat Galerisi de gündemle örtüşen bir sergiye evsahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Bir sokağın monografisi
İstanbul'un tarihi semtlerinden biri olan Samatya'nın İçkalpakçı Çıkmazı’nı konu alan belgesel fotograf sergisi, "İçkalpakçı Çıkmazı / Bir Sokağın Monografisi", önce 28 Eylül günü Samatya İçkalpakçı Çıkmazı Sokağı'nda, 5 Ekim tarihinde ise Fotografevi’nde açılıyor. Proje, Kemal Cengizkan ve Dora Günel tarafından hazırlandı.

Gadarchitecture'ın ikinci sergisi Philadelphia Minima Showroom'daydı
Gadarchitecture'ın 10 yıllık çalışmalarının ürünü olan ve Nisan ayında İstanbul'da açılan birinci serginin ardından, ikincisi Philadelphia Minima Showroom'daydı.

Mübin Orhon, Nejad Melih Devrim, Sabri Berkel Sergisi
Dirimart Nişantaşı şubesinde 14 Eylül-18 Ekim tarihleri arasında Mübin Orhon, Nejad Melih Devrim ve Sabri Berkel'in yapıtlarından oluşan karma sergi izlenebilir. Sergide yapıtları yer alan sanatçılardan Mübin Orhon ve Nejad Devrim, Paris Ekolü sanatçılarından, Sabri Berkel ise geometrik soyutun ülkemizdeki en önemli temsilcilerinden.

Tehlikeli Şeyler
Küratörlüğünü Levent Çalıkoğlu'nun yaptığı "Tehlikeli Şeyler" adlı sergi, arzu edilen/imrendirilen bir yaşamda karşımıza çıkan tehlikeli anları; tekno-ekonomik düzenin, sanayileşmenin ve akılcılığın getirdiği görkem, zenginlik ve ne olursa olsun ilerleme fikrinin geri dönüşümü olan "tehlike enflasyonunu" görünür kılmayı amaçlıyor.

Çağa Resim Koleksiyonu, 19 Eylül'de Proje4L'de "Günyüzü"ne çıkıyor
Türk resim sanatının önemli evrelerini belli başlı sanatçılar ve yapıtlar aracılığıyla yansıtan Çağa Resim Koleksiyonu, kapsamlı bir sergi ve kitapla ilk kez sanatseverlerle buluşuyor. Sergi, "koleksiyoner kimdir, misyonu nedir?" gibi soruları da gündeme getiriyor.

Amerika acısını paylaşıyor
Robert Rauschenberg, Roy Lichtenstein ve Sam Messe gibi tanınmış sanatçıların orijinal yapıtlarını yakından görme imkânı sağlayan 'Gerçek Renkler: Amerikan Ruhu İçin Meditasyonlar' başlıklı sergi İstanbul'dan sonra Ankara'da görülebilir.

Bedenler ve Odalar
Karşı Sanat Çalışmaları'nda 2-28 Eylül tarihleri arasında Gülsün Orhon'un "Bedenler ve Odalar" başlıklı sergisi yer alacaktır.

Mehmet Güleryüz Resim Sergisi 
Dirimart Kemer Country şubesinde 22 Eylül-25 Ekim 2002 tarihleri arasında Mehmet Güleryüz'ün son dönem çalışmalarından oluşan sergiye ev sahipliği yapıyor. Aralık 2000'den bu yana Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Yönetim Kurulu başkanlığı yapan Mehmet Güleryüz'ün, son dönem çalışmalarında kağıt üzerine farklı teknikleri uyguladığı görülüyor.

Signature'02, Geleceğin tasarımcıları bu kapıdan geçecek...
İstanbul, 2 Ekim’de LaSalle Akademi’deki eğitimini tamamlayan geleceğin moda tasarımcılarının “Signature'02” moda şovuna sahne olacak.

Ebüzziya'nın seramik evreninden
Seramik sanatçısı Alev Ebüzziya Siesbye'nin 1964'ten 2000'e kadar uzanan sanat serüvenini örnekleyen yapıtları, 16 Eylül'den itibaren Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde sanatseverlere sunuluyor. Avrupa ve Türkiye'deki çeşitli özel koleksiyonlardan derlenen yapıtların yeraldığı serginin başlığı
"Bir Seramik Evreni /1964- 2000". Sergi 4 Kasım'a kadar sürecek.

'Uzun Mızraklıların Ülkesi Troia’
‘Üç bin yıllık efsanesiyle tüm dünyayı derinden etkileyen’ ve hâlâ önemli bir tartışma konusu olan “Uzun Mızraklıların Ülkesi Troia”, Türkiye’de ilk kez farklı müzelerden alınan eserlerle oluşturulan bir sergide buluşuyor.

İstanbul, çok özel bir sergiye evsahipliği yapıyor

İstanbul çok özel bir sergiye evsahipliği yapmaya hazırlanıyor. World Press Photo'nun düzenlediği retrospektif sergi, 31 Ağustos'ta İstanbul Bilgi Atölye 111'de açılıyor.

Ekmel Totrakan sergisi
Garanti Sanat Galerisi, 28 Ağustos-16 Eylül tarihleri arasında, Totrakan’ın tuval ve duralit üzerine yağlıboya çalışmalarının yer aldığı sergiye ev sahipliği yapacak.

Dünyalar kurmuş sanatçılar
Sanat, edebiyat ve düşünce dünyasının yedi önemli isminin Ara Güler’in objektifinde bir araya geldiği "Yeryüzünde Yedi İz", YKY’den çıktı.

Hugo Boss Ödülü için geri sayım başladı
Hugo Boss ve Solomon R. Guggenheim Müzesi'nin sanata teşvik ve sanatçıya destek olmak amacıyla bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Hugo Boss Ödülü için geri sayım başladı.
Müze kuratörleri, eleştirmenler ve koleksiyonculardan oluşan uluslararası jüri, belirlenen 60 aday arasından final için altı sanatçı seçti. Belçika'dan Franchis Alys , Danimarka'dan Olafur Eliasson , Fransa'dan Pierre Huyghe , Kore'den Koo Jeong-a , Japonya'dan Hachiya Kazuhiko ve Arnavutluk'tan Anri Sala finale kaldı.

Kamuflaj
Desenlerindeki üslubu fotoğrafa çeken ve fotoğrafı desen gibi kullanan Seza Paker, Ekim 2001’deki son kişisel sergisinde ele aldığı İsrail - Filistin meselesinden sonra; bu kez, yine küresel dünyanın temel sorunlarından birisinin üzerine eğiliyor: Savaş aletleri, tanklar, çıkartma gemileri, jeepler. Bunlar eski savaştan kalma aletler ve bakıma ihtiyaçları olduklarından, Paris ’de Sen nehri kıyısında bir hangarda koleksiyonerler onlarla ilgileniyorlar; dahası hayatlarını bu savaş aletlerini yenilemeye adamış gözüküyorlar. 

Kültür - sanat ağırlıklı İzmir Fuarı
71. İzmir Enternasyonal Fuarı 26 Ağustos’ta açılıyor. Fuarda, yalnızca ticari değil aynı zamanda kültür - sanat ve eğlenceyi de içinde barındıran birçok etkinlik yer alıyor.

"Moderna@Platform" 27 Eylül'de Başlıyor
Moderna@Platform Video Programı:
Platform, Avrupa'nın en önemli modern ve güncel müzelerinden Moderna
Museet'in gerçekleştirdiği "2002-2003 Güncel Film ve Video Programı"nı
İstanbul'a taşıyor. Moderna@Platform adıyla düzenlenecek ve Mayıs ayına
kadar sürecek program kapsamında, 8 güncel sanatçının videolarından oluşan
mini retrospektifleri izleyicilerle buluşacak.

Ünlü ressam Baselitz, Türkiye’ye geliyor
Çağdaş Batı sanatının en önemli temsilcilerinden Georg Baselitz, Retrospektif Sergisi ile İstanbullu sanatseverlerle buluşuyor. Yapı Kredi Kültür Merkezi, İstanbul Goethe Enstitüsü ve İFA’nın katkılarıyla Kazım Taşkent Sanat Galerisi’nde gerçekleşecek olan sergide, 18 tual ve 35 desen olmak üzere sanatçının 1958’den günümüze kadar gerçekleştirdiği eserleri yer alacak.

Diyarbakır Sanat Merkezi açılıyor
Diyarbakır Galeri İş Merkezi'nde 7 Eylül Cumartesi günü Diyarbakır Sanat Merkezi (DSM) açılacak. Anadolu Kültür AŞ, kültür-sanat insanları ve birtakım kuruluşların katılımıyla kurulan DSM'nin amacı, İstanbul ve Ankara dışındaki diğer kentlere sanat alanında yenilikler getirmek.

Olimpos'ta heykel sempozyumu
Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü'nden mezun 5 heykel sanatçısı, Olimpos Antik Kenti yakınındaki Yazır köyünde 'Olimpos 1. Ahşap Heykel Sempozyumu' düzenliyor. Mehtap Baydu, Mustafa Yılmaz, Bektaş İlhan, Volkan Kangal ve Murat Sülükçü, ahşap heykel sanatına olan ilgiyi arttırmak için Olimpos'ta ilginç bir sempozyumun hazırlığı içindeler. Olimpos antik kenti yakınındaki Yazır köyünde bulunan bir pansiyonda 'Olimpos 1. Ahşap Heykel Sempozyumu'nun hazırlıklarını tamamlayan heykel sanatçıları, 22 Eylül tarihine kadar sürecek çalışma boyunca birbirinden ilginç ahşap heykeller yaratmayı amaçladıklarını ve sempozyum süresince yapılacak ahşap heykellerin Kumluca'da sergileneceğini bildirdiler.
Arkitera

Arşiv

Aziz & Derin Sarıyer 
01 Ekim 2002
günü  Diyalog bölümümüze konuk olacak.

Aziz & Derin Sarıyer hakkında daha fazla bilgi edinmek için  tıklayın


Vitra - Artema'nın katkılarıyla

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz