reklam

Mercek Altında
Sanat

DENİZ BİLGİN RETROSPEKTİF SERGİSİ

Deniz Bilgin'in resimleri 13 Şubat tarihinde Karşı Sanat Galerisi'nde açılan retrospektif sergide ilk kez topluca bir araya geliyor.Sergi 13 Mart tarihine kadar kapılarını sanatseverlere açık tutuyor.

Deniz Bilgin'in resimleri, küçük defterciklere, kağıt parçalarına çizdiği karalamaları, eskizleri tümü şiir tadında eserler. İnsanı tablonun içine çekerek sanat eserinin " anlık ,seyirlik bir durum" olması fikrinden uzaklaştıran, bakmak yerine, dokunmak, hissetmek, algılamak duygularını uyandıran resimler. Zihinlerdeki yerini uzun süre muhafaza ederek yaşanılan anı resimlere bakmanın ötesinde, her birinde tek tek Deniz Bilgin'in başka başka iç dünyalarını keşfe çıkartan ve "kadın" gözüyle hayata farklı bir bakış getiren eserler sergiyi ziyaret edemeyenler için mercekaltında. Keyfini çıkartın.

Deniz Bilgin Sergisi
Sergilenen çalışmalar arasında 1989-1999 arasında açılmış sergilerde yer almış guaj resimler, 1990'dan 1999'a kadar "Siyah Defter"e çizdiği desenler, 1980-1988 arasında gerçekleştirdiği batik resim çalışmaları, 1975-1980 yıllarında Londra ve Singapur'da yaptığı çalışmalar, 1975'ten ölümüne dek gerçekleştirdiği grafik işleri ve çeşitli dönemlerde yaptığı resimler ve desenler bulunuyor.

"Sergi İçin Ne Dediler?"
Serhan Ada, Behiç Ak, Meltem Ahıska, Işıl Döneray, Korhan Gümüş, Orhan Koçak, Mehmet Kütükçüoğlu, Bejan Matur, Nevzat Sayın, Feyyaz Yaman ve Necmi Zekâ'nın Deniz Bilgin'in, sergisi, yaşamı ve eserleri üzerine yorumlarını okumak için tıklayın.

Eserlerinden Örnekler
Sanatçının eserlerinden seçtiğimiz örnekleri izlemek ve sergiyi sanal ortamda gezmek için tıklayın.

Eserlerin Analizleri
Sanatçının eserleri hakkında Orhan Koçak ve Meltem Ahıska'nın yaptığı yorumları okumak için tıklayın.

Deniz Bilgin/Ressam Kitabı
Sergiyle paralellik taşıyan kitabın içeriğini incelemek için tıklayın.

Deniz Bilgin'in Biyografisi

Sanatçının biyografisini okumak için tıklayın.

Hazırlayan: Seda Altınkeser
Kaynak: Deniz Bilgin / Ressam Kitabı

Deniz Bilgin Retrospektif Sergisi

Arşiv

 

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz