reklam

Deniz Bilgin/Ressam Kitabı
Sanat > Mercek Altında    

DENİZ BİLGİN RETROSPEKTİF SERGİSİ

İhsan Bilgin'in editörlüğü ve Işıl Döneray'ın tasarımıyla gerçekleştirilen Deniz Bilgin / Ressam kitabında  sergide yer alan işlerin yanı sıra, Necmi Zekâ'nın "Bir Tuhaf...", Orhan Koçak'ın "Anka'nın Bildiği", Meltem Ahıska'nın "Terkedilmiş 'Sen'" başlıklı yazıları ve Deniz Bilgin'in ayrıntılı yaşam öyküsü yer alıyor. Ayrıca Kardeşi Engin Akçin'in Deniz Bilgin'in yaşamını ve eserlerini kapsamlıca inceleyen yazısı yer alıyor. 

 

 

 

...farkında olmadan içinde yaşadığımız, soluduğumuzhavaya sinmiş olan bu külliyatla Deniz olmadan başbaşa kalmak hem hepimiz için çok değerliydi, hem de onları yeniden ve eskisinden farklı bir biçimdesindirmemizi gerekli kılıyordu. Yapılacak iş belliydi, ama bir denetleme zamanına ihtiyaç vardı...
İhsan Bilgin, Deniz Bilgin / Ressam Kitabı sunuş yazısından

Kardeşim Deniz ve Resmi Üzerine

...hayattayken sergiler açmış olmakla beraber, Deniz resim ve sanat dünyasında pek de tanınmadı. Kendi seçimi ile hayatına son verdikten sonra, geride kendi düzenlediği dosyalar içinde, yüzlerce resim bıraktı. O, birşeyler yapmış ve onları bırakıp gitmişti. Böyle kalsaydı, yapmış olduğu şeyin bir anlamı kalmayacak, hiç yapılmamış gibi olacaktı. Onu tanıyan birkaç kişi dışında kimse görmeyecek, hatırlamacak, bilmeyecek, sanat tarihi içinde bir yeri olmayacaktı. Eğer hayatı boyunca yapmış olduğu işin gerçekten bir değeri ve anlamı vardıysa - ki benim sübjektif kanım olduğu yönünde - bu değerini, anlamını ve dolayısıylasanat dünyasında ve tarihinde hak ettiği yer her neyse onu, ancak yaptıkları yeniden gün ışığına çıkarılırsa kazanacaktı. 

Bu kitap ve sergi sayesine Deniz'in yaptıkları, tek tek ve bir bütün olarakyeniden hayata dönecekler. Ben de bu çerçevede, Deniz'in çocukluğundan beri resim yapışını bildiğim ve söyleyecek birkaç şeyim olduğu için, bu resimlerin algılanmasına katkısı olabilir düşüncesiyle bu yazıyı yazıyorum.

....Deniz "ressam" mıydı?....Deniz'in Yaptığı resim nereye konmalı?....Deniz'in nakkaşlığı...Deniz'in "yaratık"ları...

Deniz Bilgin'in Kardeşi Engin Akçin'in yazısından

Copyright © 2000-2002 Arkitera Bilgi Hizmetleri [email protected]

Reklam vermek için - Danışmanlarımız - Editörlerimiz